פסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה לתואר שני באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על נוירופסיכולוגיה ופסיכולוגיה קלינית - אוניברסיטת בן-גוריון.

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון

שני הצדדים של הפסיכולוגיה

פסיכולוגיה קלינית הינה דיסציפלינה המקיפה את מכלול התיאוריות והטכניקות הנוגעות לעבודה בטיפול פסיכולוגי במרחב הקליניקה. נוירופסיכולוגיה הינה תחום החוקר תובנות מדעיות ממדעי המוח וההתנהגות, ומיישם אותן לתוך הסביבה הטיפולית. שתי הדיסציפלינות חוות שינויים מתמידים, ומגוון הזרמים בהן הולך וגדל, לצד שילובים בין תחומיים רבים.

פסיכולוגיה הינה אחד המקצועות היחידים המקדישים בצורה כה בולטת תשומת לב לרווחתו של האחר. העיסוק בה דורשת יכולות הקשבה והכלה, לצד ידע וניסיון הנדרשים על מנת לספק מענה לחלק מבעיות המטופל. מדובר בתחום מקצועי המצריך איכויות של סבלנות רבה ושימת לב לפרטים. תקופת ההכשרה למתן טיפול נפשי מקצועי לאחרים היא ארוכה, וכוללת לימודים לתואר ראשון ולתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. דרישות המעבר מתואר ראשון לתואר שני בהתמחות קלינית הן תובעניות. ואף על פי כן, אנשים רבים עוברים תהליך זה, הופכים למטפלים ולחוקרים, ואף בונים תכניות התערבות רבות תועלת, ליחיד ולציבור.

התכנית בבן-גוריון

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון מהווים הכנה לעבודה קלינית עם אנשים בכל קבוצות הגיל בחברה, ולמחקר בתחום. במסגרת לימודי התואר השני הסטודנטים רוכשים כלים לאבחון ולטיפול בקשיים נפשיים מסוגים שונים ובדרגות חומרה שונות, וזאת מתוך גישה בינתחומית, המשלבת בין עולמות הנוירופסיכולוגיה והפסיכותרפיה.

במהלך המסלול הסטודנטים עוברים פרקטיקום מעשי במרכזים ובמרפאות לבריאות הנפש, אשר מקנה להם מיומנויות מעשיות חיוניות להתחלת העבודה בתחום. הפרקטיקום מסייע בהטמעת החומר התיאורטי בתהליכי עבודה מעשיים, ומפגיש את התלמידים עם פניה המורכבים של המציאות בשטח, ועם האופנים שבהם משפיעות נסיבות חברתיות וכלכליות על מצבו של אדם יחיד.

• טיפול משפחתי מתקדם
  • ראיון קליני
  • שיטות מחקר מתקדמות
  • פסיכו דיאגנוסטיקה
  • פסיכופתולוגיה למתקדמים
  • נוירו אנטומיה תפקודית
  • עקרונות יסוד בפסיכותרפיה
  • פסיכופתולוגיה בראי גישה קוגניטיבית התנהגותית

הלימודים מיועדים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות (בדגש פסיכולוגיה), שהם בעלי ממוצע שמעל 87 בחוג לפסיכולוגיה, ומעל 85 בחוג השני לתואר. ממוצע זה הינו המינימום הנדרש, אך לא תינתן העדפה לבעלי ציונים גבוהים יותר. כמו כן, המועמדים נדרשים במעבר בחינת מתא"ם בציון שמעל 100, בהגשת מכתבי המלצה מאיש אקדמיה ומאיש מקצוע, בהצגת קורות חיים והצהרת כוונות ובמילוי שאלון אישי. בשלב הקבלה מתבקש הסטודנט לבחור שלושה מנחים פוטנציאליים לעבודת התיזה, מתוכם בסופו של דבר ייבחר זה המתאים ביותר לתחומי העניין של הסטודנט.

סגל

במגמה לפסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה מלמדים אנשי מקצוע בעלי ניסיון מעשי ותחומי עניין מגוונים, כגון: אישיות ומצבי לחץ, פסיכוסומטיקה, פסיכותרפיה אינטגרטיבית ועוד. לצד העוסקים בצד הקליני, הסגל מכיל חוקרים פעילים ומנוסים במדעי המוח, העוסקים בנושאים, כגון: מערכות קוגניטיביות, תפישה ויזואלית, תהליכי קשב, תפישת פרצופים ועוד.

משך הלימודים ותעודה

לימודי  התמחות זו לתואר השני בפסיכולוגיה נמשכים שנתיים, ובסופן מוענק תואר מוסמך אוניברסיטה (MA) בפסיכולוגיה קלינית ונוירופסיכולוגיה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון