לימודי מדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי המחשב? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - לימודי מדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


השינויים הטכנולוגיות יוצרות תהפוכות בדרכים שבהן נערך מחקר מדעי במגוון תחומים, לא רק במדעי המחשב; במדעי החיים, הזינוק ביכולות הממוחשבות גרם להתפתחות ענף הביואינפורמטיקה, או ביולוגיה חישובית, בו מחשבים מסייעים למחקר ומציאת תבניות בטבע, וכן הסקת מסקנות ופתרון בעיות באמצעות שימוש במאגרי נתוני עתק.


כיום, מי שמתעניינים ללמוד ולחקור את הנקודות בהן עולמות מדעי המחשב ומדעי החיים מצטלבים, יכולים ללמוד את התחום החל מהתואר הראשון, ולהשתתף בלימודי מדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה במגוון מוסדות לימוד, וביניהם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


תכנית הלימודים


במסגרת הלימודים, הסטודנטים רוכשים את כלל התכנים שנלמדים בתואר ראשון במדעי המחשב, ובנוסף לכך מקבלים תשתית ידע נרחבת בתחומי הביולוגיה המולקולרית והכימיה תוך השתתפות בקורסים בביוכימיה, בכימיה פיזיקלית, כימיה אורגנית, גנטיקה, חקר התא, ועוד.


בתחילת התואר, הסטודנטים לומדים את הבסיס המתמטי הנחוץ, כמו גם שליטה בשפה האנגלית. לאחר מכן, הם מקבלים שליטה בעקרונות התכנות, לומדים לתכנן אלגוריתמים, ומתמחים באלגוריתמי חיפוש, התאמה ואופטימיזציה. נוסף על כך, הם יכולים לבחור להשתתף בקורסי בחירה בנושאי מדעי המחשב או מדעי החיים, וכך להעמיק בתחומי העניין שלהם.

 


מתכונת הלימודים


התואר נפרש על פני 6 סמסטרים, ומשכו כ - 3 שנים. בסיום הלימודים, הסטודנטים נדרשים להגיש פרויקט גמר גדול, או שני פרויקטים קטנים יותר.


הסטודנטים נדרשים להשתתף במבואות וקורסי ליבה, כולל קורסי בסיס במתמטיקה, באנגלית, ומבואות לתחומים מדעיים נדרשים. כמו כן, הם לוקחים חלק בקורסי פרויקט יישומיים, ומשתתפים במעבדות במגוון תחומים העומדים על קו התפר בין מדעי המחשב למדעי החיים, וביניהם: מעבדת תכנות מערכות, מעבדת מגן לחלבון, ועוד.


נושאי הלימוד

 

 

  • ביוכימיה
  • מגן לחלבון
  • מבני נתונים
  • הנדסה גנטית
  • תכנות מערכות
  • יסודות הגנטיקה
  • תכנון אלגוריתמים
  • מבוא למדעי המחשב
  • מבנים בדידים וקומבינטוריקה
  • תיאוריה ויישומים של ביואינפורמטיקה
  • ועוד


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא מוסד לימודים להשכלה גבוהה, שפועל מאז שנת 1969. באוניברסיטה ניתן ללמוד לתואר ראשון וכן לתארים מתקדמים במגוון ענפי ידע, וביניהם מדעי הבריאות, מדעי ההנדסה, מדעי הרוח והחברה, מדעי הטבע, מדעי המוח, ועוד.


כמו כן, פועלים במסגרת האוניברסיטה מכוני מחקר בתחומים כמו חקר המדבר, ביוטכנולוגיה, חקר ישראל והציונות, ביטחון החברה והמדינה, ובתחומים רבים נוספים.


באוניברסיטה מדגישים את החשיבות של העשייה החברתית, ומזה 40 שנים פועלת מחלקה למעורבות חברתית בהנגשת השכלה, ובפרט השכלה גבוהה, לאוכלוסיות ממגוון רקעים חברתיים.


במחלקה למדעי המחשב מוצע מבחר של תכניות לתואר ראשון במדעי המחשב: תכנית משולבת ללימודי מדעי המחשב ומתמטיקה, תכנית בהנדסת תוכנה המשותפת בין הפקולטה למדעי הטבע ובין הפקולטה להנדסה, תואר ראשון במדעי המחשב בהתמחות משחקי מחשב, ותואר ראשון במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים.


תנאי קבלה


על מנת להתקבל לתואר הראשון במדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה, יש להחזיק בציון סכם של 720 לכל הפחות.


כמו כן, יש להחזיק בציון 630 בפסיכומטרי, כאשר בחלק החשיבה הכמותית הציון הוא לפחות 130, או בציון דומה בתכנית נתיב לאקדמיה. נוסף על כך, נדרשת מהמועמדים תעודת בגרות שבה ציון 85 ומעלה ב - 4 יחידות מתמטיקה או ציון 80 ומעלה ב - 5 יחידות מתמטיקה.

 


תעודה


המסיימים את הלימודים בהצלחה ועומדים בדרישות האקדמיות, כולל הגשת פרויקט הגמר, זכאים לתואר ראשון במדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 


אפשרויות תעסוקה


בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב בהתמחות ביואינפורמטיקה יכולים להתקבל למשרות תכנות, שמיועדות לבעלי תואר ראשון במדעי המחשב, במגוון של חברות הייטק וסטארט אפים. כמו כן, הם יכולים להשתלב בתפקידים ייעודיים לבעלי התמחות זו, בארגוני הייטק שעוסקים בתחומי הביולוגיה, הביוטכנולוגיה והרפואה, וכן במעבדות של חברות וגופים שונים.


מי שמתעניינים במחקר יכולים להמשיך לתואר שני בביואינפורמטיקה, להעמיק את ידיעותיהם בנושאים ולאחר מכן להמשיך לדוקטורט או למשרות המיועדות למומחים בתחום.
 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור