תואר שני בארכיאולוגיה בהתמחות מדע החומרים ושימור באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בארכיאולוגיה ושימור.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בארכיאולוגיה בהתמחות במדע החומרים הארכאולוגיים ושימור באוניברסיטת בן-גוריון


ניתן ללמוד רבות על ההיסטוריה האנושית מתוך תיעוד שנעשה בכתב, אך כאשר מדובר בחקר תקופות פרה היסטוריות, לעתים קרובות הדרך היחידה ללמוד על איך האנושות התקיימה בעבר היא באמצעות מחקר של שרידי כלים בהם השתמשו אבות אבותינו.


כך, בתחום הארכיאולוגיה עוסקים, בין היתר, במחקר תהליכים של יצירת כלים באמצעים שונים, כגון אש, בשימור ממצאים ושרידים, ולמידה על תרבויות העבר תוך ניתוח והבנה של כלים אלו. חלק מהכלים הם בעלי ערך אמנותי ואסתטי מובהק, ועל כן ארכיאולוגים פעמים רבות נדרשים לשלב בין עולמות ידע מגוונים: ארכיאולוגיה, תולדות האמנות, וענפים שונים של מדע, כולל גיאולוגיה.

 

כדי לרכוש את הידע המעמיק הנדרש בתחומים אלו, ניתן להשתתף בתואר שני בארכיאולוגיה. בין מוסדות הלימוד שבהם מוצעת תכנית לימודים זו לתואר שני, ניתן למנות את אוניברסיטת בן-גוריון, בה מוצע התואר השני בארכיאולוגיה בהתמחויות שונות וביניהן ההתמחות במדע החומרים הארכיאולוגיים ושימור.


תכנית הלימודים


מטרתה של תכנית הלימודים להעשיר את הידע הארכיאולוגי של הסטודנטים ולהעניק להם כלים למחקר ולעבודת שדה בתחום.

 

הסטודנטים בהתמחות מדע החומרים הארכיאולוגיים ושימור, משלבים בלימודיהם בין תחומי תולדות האמנות לבין ארכיאולוגיה, על מנת לקבל הבנה רחבה של הכלים שאותם חוקרים הארכיאולוגים: בתוך מורשת תרבותית ובהקשר של אירועים היסטוריים.


כמו כן, בתכנית הלימודים שמים דגש על הקניית כלים מדעיים להערכה ולמחקר של החומרים מהם מורכבים הממצאים השונים, הערכת מקורם ותיארוך שלהם, הבנה בתהליכי הבלייה והגורמים להם, ועוד.


נוסף על כך, במהלך הקורסים, הסטודנטים רוכשים ידע בתורת השימור, כולל מניעת בלייה של כלים אמנותיים וממצאים ארכיאולוגיים.

 


מתכונת הלימודים


הלימודים בתואר השני נמשכים כשנתיים, והיקפם הוא 40 נקודות זכות.


קיים נתיב מחקרי שבסיומו יש להגיש עבודת תזה, ונתיב עיוני שבסיומו נערכת בחינת גמר. עבור הסטודנטים בנתיב המחקרי, ממוצע הקורסים נחשב ל – 50% מהציון הסופי ועבודת הגמר ל – 50% הנותרים.


עבור הסטודנטים בנתיב העיוני, ממוצע הקורסים משוקלל כ – 75% מהציון הסופי לתואר, ובחינת הגמר משוקללת כ – 25% ממנו.


הסטודנטים בשני הנתיבים משתתפים בקורסי מבוא, קורסי חובה וליבה, קורסי בחירה וכן בסדנאות במבחר נושאים, כמו סדנא באיסוף, שימור מחקר ותיעוד מורשת תרבותית. נוסף על כך, הם לוקחים חלק במעבדות בהן מיישמים בפועל את התיאוריה הנלמדת: מעבדה בגיאומורפולוגיה, מעבדת שדה בארכאולוגיה ובאמנות, ועוד.


עבור סטודנטים בנתיב המחקרי, יש אפשרות לקבל הארכה לשנה נוספת על מנת לסיים את עבודת התזה.

 

 

נושאי הלימוד

 

 

  • גיאומורפולוגיה
  • מיקרוארכיאולוגיה
  • סדימנטולוגיה ימית
  • מבוא לתורת הקרקע
  • טכנולוגיה ותרבות חומרית
  • תורת השימור הארכיאולוגי
  • היסטוריה ותיאוריה של מוזיאונים
  • הארכיאולוגיה של שרידי בעלי חיים
  • קריאה ביקורתית בארכיאולוגיה מדעית
  • שיטות אנליטיות בארכיאולוגיה ובאמנות
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שהוקמה בשנת 1969 בעיר באר שבע, פועלת מאז במחקר אקדמי ובהוראה לתארים ראשונים ומתקדמים במגוון תחומים.


הסטודנטים שלומדים בפקולטות השונות באוניברסיטה יכולים לבחור בין תחומים כמו פיזיקה, מתמטיקה, גיאולוגיה ומדעי הסביבה, מדעי המחשב, עבודה סוציאלית, היסטוריה של עם ישראל, פילוסופיה, בלשנות, ותחומים רבים נוספים.


במחלקה למקרא, ארכיאולוגיה ומזרח קדום באוניברסיטה עוסקים, בין היתר, בהיסטוריה התרבותית של ארץ ישראל ובתרבויות העולם העתיק.


הסטודנטים בתארים השונים במחלקה יכולים להשתתף במעבדות מחקר במיקרו ארכיאולוגיה, ומתוך שיתוף הפעולה הרב תחומי שעליו שמים דגש באוניברסיטה – הם יכולים לקחת חלק גם במעבדות ממחלקות אחרות שבהן עוסקים בנושאים רלבנטיים למחקר ארכיאולוגי, כמו מעבדות במחלקות: הנדסה, גיאולוגיה ומדעי הסביבה, והמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי.

 


תעודה


הבוגרים שעומדים בכל חובותיהם האקדמיות, זכאים לתואר שני M.A. בארכאולוגיה בהתמחות מדע החומרים הארכאולוגיים ושימור, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 


אפשרויות תעסוקה


התואר השני מאפשר להרחיב את ידיעותיהם של בוגריו לגבי עולם הארכיאולוגיה, ומספק הזדמנות להתנסות במחקר בתחום.
הנתיב העיוני מעניק העשרה והתמקצעות עבור אנשי מקצוע שעוסקים בחינוך או בעבודה ארכיאולוגית, בגופים כמו רשות העתיקות.


הנתיב המחקרי פותח לבוגריו דלתות באקדמיה, ונותן להם את האפשרות להמשיך לתואר שלישי בתחום וכך להשתלב באקדמיה, במרכזי ומכוני מחקר ארכיאולוגים, ועוד.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור