לימודי הנדסת מכונות בהתמחות מערכות הספק באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - הנדסת מכונות ומערכות הספק.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת מכונות בהתמחות מערכות הספק באוניברסיטת בן-גוריון

 

תחום מערכות ההספק משותף להנדסת המכונות ולהנדסת החשמל. בענף זה מתמקדים בתהליכי הייצור וההולכה של אנרגיה חשמלית לשלל מטרות בתעשייה, תוך ניתוח של שלל שיקולים הנדסיים, טכנולוגיים וכלכליים. אחד ההיבטים שבהם עוזקים חוקרים בענף מערכות ההספק בימינו הוא התייעלות אנרגטית ופיתוח של פתרונות חדשניים ואיכותיים לאספקה יעילה יותר של חשמל בתעשייה.


המעוניינים להעמיק בתחום זה יכולים לקחת חלק בתכנית ללימודי הנדסת מכונות במגמת מערכות הספק הנערכת באוניברסיטת בן-גוריון. זוהי אחת ממגמות ההתמחות שבהן יכולים סטודנטים לבחור במסגרת לימודי הנדסת מכונות, ובה לקבל נקודת מבט ממוקדת על ענף ההספק ויישומיו בתעשייה המכנית של היום.

 

 

תכנית הלימודים


במסגרת ההתמחות במערכות הספק, הסטודנטים מתוודעים לסוגי מנועים חשמליים ולמקורם לתנועה מכנית ולדינמיקה. הם מכירים אספקטים חשמליים הרלבנטיים למערכות הספק, למערכות הינע חשמלי ולמערכות מתח גבוה. במסגרת לימודיהם במגמה נלמדים נושאים בסיסיים ומתקדמים בתחום ההספק וכן ישנה אפשרות לקחת חלק בקורסים בתחום הבקרה הנלמדים במחלקה להנדסת חשמל, באישור של יושב ראש וועדת הוראה מתאימה.

 

מתכונת הלימוד


ההתמחות נלמדת החל מהשנה השלישית והיא כוללת מספר קורסי חובה ובחירה בתחום מערכות ההספק. אורכם הכולל של לימודי הנדסת מכונות הוא ארבע שנים.


במהלך הלימודים, הסטודנטים לוקחים חלק בהרצאות עיוניות, בתרגולים, בפרויקטים ובעבודה מעשית במעבדות. מטרת העבודה במעבדה היא לסייע לסטודנטים להתנסות בפועל בפתרון של בעיות ממשיות מעולם הנדסת המכונות וכך לצבור ניסיון פרקטי דרך התנסות פעילה בעזרת המחשת החומר הנלמד באופן ממוחשב. בין המעבדות הפועלות במחלקה ניתן למנות מעבדת תכונות מכניות של חומרים, מעבדת מכשור, מעבדת בקרה, מעבדת חוזר חומרים, מעבדת מחשבים ומיקרו בקרים ומעבדות רבות נוספות.


בשנתם הרביעית בתכנית על הסטודנטים לערוך פרויקט גמר הנדסי. את הפרויקט עורכים בליווי של סגל המחלקה או של אנשי מקצוע מן התעשייה. מטרת הפרויקט היא לאפשר לסטודנטים להתנסות בתכנון של פתרונות טכנולוגיים והנדסיים מתקדמים בתחום מערכות ההספק וענפים נוספים בהנדסת המכונות על סמך הכלים הנלמדים. את הפרויקט מציגים בסיום העבודה בתערוכת הפרויקטים השנתית של המחלקה.


נושאי הלימוד


סטודנטים הלומדים תכנית זו לוקחים חלק במספר קורסים בתחום מערכות ההספק, הנה כמה מן הנושאים הנלמדים בהתמחות:

 

 

  • הינע חשמלי
  • מערכות הספק
  • הנדסת מתח גבוה
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד

 

במחלקה להנדסת מכונות של אוניברסיטת בן-גוריון, הפועלת משנת 1967 בפקולטה למדעי ההנדסה, מכשירים מהנדסים להשתלבות בשלל ענפי פיתוח ומחקר בענף המכונות. במחלקה פועלים לעידוד מצוינות בהוראה ובמחקר לצד עשייה ענפה בפיתוח בתעשייה. בוגרי ומוסמכי המחלקה משתלבים במגוון אפיקי פיתוח, תחזוקה וייצור מערכות מכניות וכן מערכות אנרגיה כגון מערכות בקרה וייצור, מערכות אוטומציה, מערכות רובוטיות, מכשור רפואי ומערכות ביו מכניות. כמו כן מכשירים במחלקה זו חוקרים הבוחנים שלל סוגיות מחקריות מתקדמות בחזית המחקר ההנדסי.


במסגרת התואר הראשון, הסטודנטים יכולים לבחור במסלולי לימוד נוספים. בין המגמות המוצעות ניתן למנות לימודי הנדסת מכונות במגמת מכטרוניקה ורובוטיקה, מגמת מערכות זרימה, מגמת מכניקת מוצק, מגמת תיכון מכונות, מגמת אנרגיה גרעינית, מגמת מערכות תרמיות ועוד.


סטודנטים מצטיינים במחלקה להנדסת מכונות יכולים לקחת חלק במסלולים לתואר כפול. אלה הן תכניות שבהן משלבים לימודי הנדסת מכונות יחד עם לימודים במחלקה נוספת בתחום ההנדסה או המדעים. בין המסלולים הללו נכללים תואר כפול במתמטיקה והנדסת מכונות, תואר כפול בהנדסת מכונות והנדסת חומרים ותואר כפול בפיזיקה והנדסת חומרים. פועל גם מסלול מהיר לתואר שני המאפשר להשלים תואר ראשון ושני בפרק זמן מקוצר.

 

תעודה


תואר ראשון B.Sc. בוגר בהנדסה מוענק לבוגרי תכנית זו על ידי אוניברסיטת בן-גוריון. עם השלמת ההתמחות במערכות הספק ועמידה בכל חובותיה הסטודנטים מקבלים תעודה נוספת.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור