תואר שני בניהול מוסדות ללא כוונת רווח וארגונים קהילתיים באוניברסיטה העברית בירושלים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בניהול מלכ"רים - האוניברסיטה העברית.

תואר שני בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים באוניברסיטה העברית

מרוטשילד להר הצופים

ארגונים וולונטאריים ופרויקטים קהילתיים פועלים כבר שנים רבות בישראל למען אותם "אנשים שקופים", המצויים בשולי החברה ורחוק מעין הציבור ומלב האומה. במחאת האוהלים בקיץ 2011 זכו אנשים אלה לרגעים של חשיפה ציבורית, כשלימינם גופי התמיכה ההתנדבותיים. למעשה, המאבק למען אותן אוכלוסיות אינו מסתכם בקיץ אחד של מחאה. מדובר בדרך ארוכה ופתלתלה, שאותה מובילים אנשים יצירתיים, בעלי חזון והתמדה, ידע וניסיון ביצירת שינוי ובקידום מטרות חברתיות. באוניברסיטה העברית בירושלים מתקיימת תכנית לתואר שני במנהיגות חברתית, הלא היא תכנית שוורץ לניהול מלכ"רים (מוסדות ללא כוונת רווח) וארגונים קהילתיים, הפועלת במסגרת החוג לעבודה סוציאלית בקמפוס הר הצופים.

התכנית לתואר השני מקנה ידע מקיף וכלים יישומיים, ובמהלכה הסטודנטים מפתחים יכולת חשיבה אנליטית ושיטתית בניהול ובקביעת מדיניות. הם רוכשים כלים בתכנון ובפיתוח מיזמים חברתיים, דנים בסוגיות חברתיות שונות העומדות על סדר היום הציבורי, מכירים חוקים ופסקי דין רלוונטיים, ונחשפים לתיאוריות עדכניות בניהול ארגונים, בהיבטים פסיכולוגיים, סוציולוגיים, כלכליים ומשפטיים.

מבנה הלימודים

ניתן ללמוד במסלול מחקרי עם תזה או במסלול עיוני ללא תזה. בשני המסלולים הלימודים מתקיימים לאורך שנתיים אקדמיות, ומרוכזים ביום אחד בשבוע. תכנית הלימודים כוללת שיעורי חובה ובחירה והתנסות מעשית במסגרת עבודה על פרויקט אישי או קבוצתי בארגון קהילתי, בגוף ציבורי או בעמותה. הסטודנטים רשאים להשתתף גם בקורסי בחירה בתחום השיקום בבריאות הנפש, במסגרת החוג לתואר שני בעבודה סוציאלית.

• שותפות בפיתוח קהילות
  • שידול חברתי
  • כלים ארגוניים באינטרנט
  • ניהול מתנדבים
  • השלכות ההדרה בישראל
  • שירותים לילדים
  • מדיניות כלפי שימוש בסמים
  • תיאוריה ארגונית
  • היבטים ארגוניים של מחאה
  • מגדר וזכויות אדם
  • הקמת מיזמים עסקיים חברתיים
  • תכנון, תקצוב ובקרה
  • שילוב לטווח ארוך בשוק העבודה
  • ארגוני המגזר השלישי
  • ניהול פיננסי של מוסד ללא כוונת רווח
  • תפקידי היועץ החברתי
  • השפעת התקשורת בשירות החברה

סגל המרצים

ראש התכנית לתואר שני בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים באוניברסיטה העברית היא עובדת סוציאלית קהילתית, בעלת תואר שלישי בתכנון ובלימודי סביבה. אישה זו כתבה ספר בנושא העצמה ותכנון קהילתי, הדן בפיתוח פתרונות שונים לבעיות חברתיות. תחומי המחקר של מרצים נוספים בתכנית כוללים את הנושאים הבאים: פעילות ארגונים לטובת קהילות מהגרי עבודה פיליפיניים בישראל, אלימות כלפי נשים פלסטיניות, הפרטת שירותי הרווחה מזווית המשפט הציבורי, פעילות פרלמנטארית למען דור הילדים בארץ, ועוד.

המועמדים לתכנית זו נדרשים להיות בוגרי תואר ראשון בכל תחום עם ממוצע ציונים 80 ומעלה. עדיפות ניתנת לאנשים עם ניסיון מקצועי בניהול ארגונים חברתיים וקהילתיים ומוסדות ללא מטרות רווח. מועמדים חסרי רקע מתאים נדרשים להשתתף בקורסי השלמות בתחומים הבאים: מדינת הרווחה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר למדעי החברה, עבודה סוציאלית וחינוך.

לבוגרי המסלול בהצלחה מוענק תואר שני .M.A בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים, מטעם בית הספר לעבודה סוציאלית על שם פאול ברוואלד, האוניברסיטה העברית בירושלים.

למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים