תואר שלישי בסוציולוגיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שלישי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שלישי בסוציולוגיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים


באוניברסיטה העברית פועלת המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, שבמשך עשורים רבים עורכת מחקרים בשלל סוגיות אקטואליות בחקר החברה. המעוניינים להעמיק במחקר אודות החברה הישראלית והעולמית יכולים לקחת חלק בתואר שלישי בסוציולוגיה שמתקיים במסגרת מחלקה זו.


תלמידי מחקר במסלול זה מקבלים את הכלים לפרסום מחקרים מובילים, שיש בכוחם להשפיע על השיח והמחקר הסוציולוגי המקומי והעולמי. כמו כן, מסלול זה פותח בפני דוקטורנטים אפשרו להשתלב כחוקרים ומרצים בעולם האקדמי.


תכנית הלימודים


במחלקה לסוציולוגיה של האוניברסיטה העברית ניתן לקחת חלק בתכנית לתואר שלישי בסוציולוגיה, מסלול רב שנתי לתואר שלישי שמיועד לחוקרים מצטיינים ומאפשר להם להעמיק בשלל תהליכים וסוגיות בחקר החברה, באנתרופולוגיה ובדמוגרפיה. בתכנית שמים דגש על העמקה בתיאוריות ופיתוח מיומנויות מחקר וניתוח בדרך לפרסום של המחקר בפלטפורמות משפיעות שונות.


תלמידי המחקר יכולים להתמקד במגוון סוגיות בעבודה, דת, מגדר, פוליטיקה, ביטחון, רגשות ותפישות שמרכיבים את חקר החברה. במחלקה מתמקדים הן בתהליכים חברתיים בישראל והן בתהליכים גלובליים ושמים דגש על סוגיות כגון אי שוויון, זיכרון לאומי, משפחה ודת. כמו כן, חוקרי המחלקה שמים דגש על השילוב בין מחקר השוואתי אמפירי ומחקר יישומי לבין הגות תיאורטית.


לאחרונה נחקרים נושאים מגוונים בחקר החברה, כגון תפיסות מגדר בשירות הצבאי, הסדרים חלופיים בתחום המוות בישראל, התנהגות לא נאותה במחקר ותחומי מחקר נוספים. נוסף על כך, המחלקה לסוציולוגיה מפעילה את מרכז שיין לחקר מדעי החברה. מרכז זה תומך במחקרים שמתמקדים בתהליכים חברתיים, פסיכולוגיים וכלכליים בחברה הישראלית.


מתכונת הלימוד


אורכה של תכנית הדוקטורט הוא כארבע שנים. את הצעת המחקר יש להגיש תוך שנה ממועד תחילתה. במהלך המסלול, תלמידי המחקר לוקחים חלק בביצוע מחקר אינטנסיבי שנערך בליווי של מנחה מקרב הסגל המחקרי הבכיר. כמו כן, עליהם להשתתף בקורסים ייעודיים לדוקטורנטים ולקחת חלק בהדרכות שנוגעות למיומנויות מחקר וכתיבה אקדמית. דוקטורנטים מצטיינים יכולים להיעזר בשלל מלגות שמציעים במחלקה, בהן גם מימון ארבע שנתי למצטיינים שמטרתו לאפשר להם להתמקד בביצוע המחקר.


סגל מחקר


סגל המחקר מורכב משלל חוקרים בענפי הסוציולוגיה, בהם: פרופסור שמחקריה מתמקדים ביחסי עבודה ומשפחה ובסוגיות במגדר ואתניות בארגונים; חוקרת שמתמקדת בשיתופי פעולה בין האקדמיה לבין התעשייה; חוקרת בעלת תואר פרופסור שעוסקת במחקר של הסוציולוגיה של הרגשות והערכים; חוקר שבוחן תנועות חברתיות ותהליכי יישוב סכסוכים; חוקר שמתמקד במחקריו באנתרופולוגיה של הדת וביחסים בין חילוניות ודת; וחוקרים רבים נוספים.

 

על מוסד הלימוד


באוניברסיטה העברית עומדות מגוון של אפשרויות לביצוע מחקרים מתקדמים במסגרת תואר שלישי. תלמידי המחקר יכולים ללמוד בתכניות כגון תואר שלישי בהיסטוריה, תואר שלישי בעבודה סוציאלית, תואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי בחינוך, תואר שלישי במחשבת ישראל, תואר שלישי בפסיכולוגיה ועוד. מרכזי המחקר ומכוני המחקר שפועלים באוניברסיטה עורכים שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים במדינות שונות בעולם במטרה לסייע לדוקטורנטים לקדם את מחקריהם.

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתואר שלישי במסלול זה כוללים דרישה לציון של לפחות 85 בתואר שני מחקרי בסוציולוגיה. הציון הנדרש בעבודת התזה הוא 90 לפחות. מי שאינם בעלי תואר שני בסוציולוגיה אלא השלימו תואר שני בענפים משיקים, יכולים להתקבל בכפוף לקורסי השלמה לפי קביעת וועדת הקבלה של המחלקה.


על המועמדים לתכנית זו להגיש מספר מסמכים ובהם קורות חיים, הסמכת המנחה לליווי המחקר, הצהרת כוונות שמפרטת את הרקע המחקרי ואת כיווני המחקר העתידיים בתחום הסוציולוגיה, גיליונות ציונים ועותק של עבודת התזה. מתאימים מוזמנים לראיון מול וועדת קבלה. הוועדה מביאה בחשבון קריטריונים שונים ובמרכזם הצטיינות אקדמית, המלצות של אנשי אקדמיה וכן פוטנציאל לביצוע של מחקרים מובילים.


תעודה


תואר שלישי דוקטור בפילוסופיה PhD מוענק לתלמידי מחקר שעומדים בכל דרישות התכנית על ידי האוניברסיטה העברית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור