השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בעבודה סוציאלית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - השלמה לתואר שני עו"ס.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים - תואר שני בעבודה סוציאלית לבעלי תואר בוגר בתחום אחר


ידע ורווחה


שירותי הרווחה והטיפול בארץ שואפים תמיד להתייעל ולהתקדם. משכלול שיטות הטיפול בהן נוקטים העובדים הסוציאליים ועד לפיתוח של דפוסי מדיניות חדשניים לקידום שוויון הזדמנויות בחברה, אנו עדים לרפורמות מגוונות בענף הרווחה של היום.


בבית הספר לעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית בירושלים אפשר ללמוד בתכנית להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית (תואר שני בעבודה סוציאלית לבוגרי לימודים בתחום אחר). מסלול זה מציע לבעלי תואר ראשון לקבל את ההכשרה הנדרשת לשמש עובדים סוציאליים ולהשתלב בשלל תפקידים במערך שירותי הרווחה.

 


תכנית הלימודים


תכנית זו מאפשרת לאקדמאים להכיר את מגוון הפנים של תחום העבודה הסוציאלית ושל שירותי הרווחה בישראל. הסטודנטים יכולים לבחור מבין שלוש מגמות:

 

 

  • תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה כללית אינטגרטיבית: מגמה למועמדים מצטיינים שמחפשים להעמיק בידע המחקרי והתיאורטי. היא משלבת בין שלל גישות בעבודה סוציאלית ונוגעת בשילוב בין טיפול בפרט ובמשפחה לבין טיפול ברמה החברתית והקהילתית.

 

 

  • תואר שני במגמה ללימודים מתקדמים בטיפול ישיר: המסלול שואף להרחיב את הידע האמפירי, הקליני והעיוני ולהעניק כלים להתמודדות בדרכי הפרקטיקה. המגמה שמה דגש על עבודה קלינית עם פרטים ומשפחות בהקשר התרבותי והחברתי.

 

 

  • תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה לניהול ארגון ומדיניות: מגמה זו מתמקדת בפיתוח מיומנויות בעבודה קהילתית, בניהול של ארגוני רווחה ובפיתוח פרקטיקות מדיניות חדשות. הסטודנטים לומדים על השפעתו של תחום העבודה הסוציאלית על תהליכי עיצוב מדיניות חברתית והם בוחנים את מדיניות הארגונים והשירותים של היום.


מתכונת הלימוד


אורך התכנית כשלוש שנים. בשנתיים הראשונות לומדים ביום אחד מרוכז בשבוע ובשני ימים נוספים להכשרה מעשית. בשנה השלישית מתקיים יום שבועי אחד. במהלך חופשות הסמסטר ובסיום השנה יכולים להתקיים קורסים מרוכזים. הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול מחקרי לבין מסלול ללא תזה.


נושאי הלימוד

 

  • אתגרים בשילוב חברתי
  • ילדים בסיכון 
  • התמודדות עם התמכרויות
  • התנהגויות סיכון
  • ליקויי למידה והפרעות קשב
  • אלימות במשפחה
  • בריאות המאה ה - 21    
  • טיפול בטראומה בגישה נרטיבית
  • ועוד
  • טיפול שיקומי לאנשים עם מוגבלות    
 


על מוסד הלימוד


בית הספר לעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית מפעיל תכניות נוספות לתואר שני, כגון תואר שני מוסמך בגיל הרך ומסלול תואר שני בניהול ארגונים בחברה האזרחית. בוגרי מסלולי לימודי מחקריים יכולים להמשיך גם לתואר שלישי בעבודה סוציאלית.


תנאי קבלה


לצורך הגשת מועמדות לתכנית ההשלמה, על המועמדים להיות בוגרי לימודים בתחומים כגון פסיכולוגיה, סוציולוגיה, כלכלה, התנהגות ארגונית או מדעי המדינה. למגמה בטיפול ישיר מתקבלים בעלי ממוצע ציונים של 85 ומעלה בתואר הבוגר, שברשותם ניסיון של שנה לפחות בעבודה טיפולית. כדי להתקבל למגמה לניהול ארגון ומדיניות יש צורך בממוצע 85 לפחות. למגמה האינטגרטיבית מתקבלים בעלי ממוצע של 90 ומעלה. כל המועמדים נדרשים גם להגיע לרמת פטור אוניברסיטאי באנגלית.


תעודה


לסטודנטים שמשלימים את כל חובות התכנית ניתן תואר שני בעבודה סוציאלית MSW על ידי האוניברסיטה העברית, מגמת הלימוד מצוינת על גבי התואר. הבוגרים יכולים להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים ולהתחיל בהשתלבות בעבודה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור