תואר שני בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות במכללה האקדמית אחוה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על אחוה - תואר שני בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני M.A בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות במכללה האקדמית אחוה

 

הפסיכולוגיה הקלינית עוסקת בקשת רחבה של קשיים רגשיים, הפסיכולוגים הקליניים מעניקים מענה לאנשים הסובלים מאותם קשיים או המתמודדים עם דילמות שונות, באמצעות מגוון של אמצעים כאשר המרכזי ביניהם הוא טיפול בשיחות. ההכשרה הנדרשת עבור פסיכולוגים קליניים, תואר שני ולאחריו גם סטאז', נועדה להקנות להם את המיומנויות הדרושות להתמודדות עם הדילמות והסוגיות שעולות בשטח.

 

מדינת ישראל מורכבת מאוכלוסיות ומגזרים שונים, להם מאפיינים תרבותיים ייחודיים. פרטים רבים הנמנים בקבוצות אלה סובלים מקשיים ומשברים הנובעים מבעיות התאקלמות. בשל תת יצוג של מטפלים באותן הקבוצות, לדוגמא ערבים, אתיופים וחרדים ישנה בעיה במתן מענה הולם לפרטים הנכללים בהן. מסיבה זו עולה המגמה להכשרתם של פסיכולוגים קליניים שברשותם הידע התרבותי והחברתי הנדרש כדי לספק טיפול, אבחון וייעוץ שמביאים בחשבון את הצורכים המייחדים כל אחת מן האוכלוסיות הללו.

 

עבור אלו המעוניינים לעסוק בפסיכולוגיה קלינית שמתייחסת לייחוד התרבותי של כל קבוצה, וכך לטפל באנשים באופן רגיש-תרבותית, ניתן ללמוד במכללה האקדמית אחוה את התואר השני בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות. הכלים הניתנים במסגרת הכשרה זו יכולים להועיל לא רק למתן טיפול רגיש לבני התרבויות הללו, אלא באופן כללי למתן טיפול רגיש יותר לכל אדם על הרקע והמאפיינים המיוחדים לו.


תכנית הלימודים


תכנית הלימודים נועדה להקנות לסטודנטים את הכישורים הדרושים עבור פסיכולוגים קליניים, ומשלבים תכנים עיוניים לצד התנסות קלינית מעשית בשטח. התואר כולל את קורסי החובה הנכללים בתוכנית הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, ונוסף על כך קורסים העוסקים בנקודות ההשקה בין בריאות הנפש לבין תרבות. מתוך המודעות לחשיבות עמדותיהם של אנשים מהתרבויות בהן עוסקים במחקר ובטיפול, חלק מהקורסים מועברים על ידי אנשי מקצוע בני התרבויות עליהן לומדים.


בין הנושאים הנלמדים בתואר: פסיכופתולוגיה והיבטיה התרבותיים, פסיכודיאגנוסטיקה, וכן פסיכולוגיה רגישת תרבות וסוגיות בעבודה בקרב הציבור החרדי והחברה הערבית.

 


מתכונת הלימודים


הלימודים נמשכים שנתיים, כאשר במהלך כל שבוע יומיים מוקדשים ללימודים עיוניים ויומיים להתנסות הקלינית בשטח. ההתנסות הקלינית נערכת במוסדות שונים לבריאות הנפש, בהם ניתן לערוך עבודה קלינית רגישת תרבות.


ניתן להשתתף באחד משני המסלולים המוצעים בתכנית: מסלול עם תזה, ומסלול במסגרתו יש להגיש עבודת גמר בלבד. היקף סך כל הקורסים הוא 45 נקודות זכות.

 

נושאי הלימוד

 

  • פסיכופתולוגיה
  • הריאיון הקליני
  • פסיכודיאגנוסטיקה
  • פסיכולוגיה רגישת תרבות
  • פסיכותרפיה פסיכודינאמית
  • יסודות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי
  • היבטים תרבותיים של פסיכופתולגיה
  • ועוד

 

על סגל ההוראה


סגל המרצים כולל אנשי מקצוע בעלי ניסיון מתחומי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה, שכחלק מעבודתם ומחקריהם מתמקדים בחשיבות הרגישות התרבותית בטיפול הקליני. ראש החוג הוא מרצה בכיר במכללה וכן פסיכולוג בכיר במרכז לבריאות הנפש באר שבע; בין המרצים ניתן למנות את חתן פרס ישראל לאנתרופולוגיה המתמחה במחקר אתנו-פסיכיאטרי, הפסיכולוג הראשי לשעבר בבית החולים הרצוג בירושלים, פסיכולוגית המטפלת במרכז לבריאות הנפש ברהט, ועוד.

 

על מוסד הלימוד


המכללה האקדמית אחוה, הנמצאת ליד גדרה, בין הדרום למרכז, מציעה מגוון של מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתואר שני. המכללה מוכוונת לחקירה, חשיבה ביקורתית ויזמות, ומייחסת חשיבות לפעילות חברתית. הדבר בא לידי ביטוי גם ביחס לסטודנטים, להם המכללה מציעה שירותי תמיכה שונים כגון תגבורים וחונכות לסטודנטים שזקוקים לכך, סיוע לסטודנטים בעלי לקויות למידה או צרכים מיוחדים, ומלגות סיוע שונות. כמו כן, קיימות תכניות עידוד שונות למצטיינים.

 

במכללה פועלים 3 בתי ספר: בית הספר לחינוך, בית הספר למדעים ובית הספר לתארים מתקדמים. נוסף על בתי הספר, במסגרת המכללה פועלים גם מרכז ללימודי תעודה והשתלמויות, וכן מכינות ייעודיות שבהן ניתן לשפר את ציוני הבגרות ולהשלים בגרויות נדרשות.

 

תנאי קבלה


התכנית מיועדת לסטודנטים בעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות. המועמדים נדרשים להציג מספר מסמכים:

 

 

  • מסמך כוונות ובו קורות חיים, תיאור עצמי וכן הסבר מדוע המועמד מעוניין לעסוק בפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות.
  • גיליון הציונים של התואר הראשון
  • ציון במבחן המתא"ם
  • 2 המלצות: המלצה אקדמית, והמלצה מההתנסות המעשית.


קיימת אפשרות קבלה גם למועמדים שלמדו במוסד שאינו מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה; עליהם להציג את ציוני מבחן המתא"ם או ה - GRE.

 


תעודה


בוגרי תכנית זו מקבלים מטעם המכללה האקדמית אחוה תואר שני M.A בפסיכולוגיה קלינית, בדגש על רגישות תרבותית. קבלת התעודה מותנית באישור המועצה להשכלה גבוהה.


אפשרויות תעסוקה


עבור אלו המעוניינים לעסוק בפסיכולוגיה כמקצוע, הן כמטפלים והן כחוקרים, התואר השני הוא צעד הכרחי. תואר שני בפסיכולוגיה רגישת תרבות יכול לתת יתרון לאלו שרוצים לעבוד או לחקור אוכלוסיות שלהן מאפיינים תרבותיים מובחנים כמו הציבור החרדי או החברה הערבית. כמו כן, הכלים אשר רוכשים בהכשרה רגישה מבחינה תרבותית, יכולים לשמש גם בטיפול באוכלוסייה הכללית ולסייע להבנה ואמפתיה גבוהה יותר מצד המטפלים כלפי המטופלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת אחוה- המכללה האקדמית אחוה

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית אחוה

כלים שיעזרו לך לבחור