תואר שני בביבליותרפיה במכללת סמינר הקיבוצים

תואר שני בביבליותרפיה במכללת סמינר הקיבוצים

תואר שני בטיפול באמנות אמנויות בהתמחות ביבליותרפיה במכללת סמינר הקיבוצים


למילים יש כוח


החל מהמיתוסים הקדומים ועד לספרות ולשירה בנות זמננו, אמנים ומטפלים רבים לאורך השנים הבינו את כוחה הגדול של המילה הכתובה. מטפלים בביבליותרפיה משתמשים בטקסטים כדי ליצור מרחב טיפולי ודיאלוג בינם לבין המטופלים שלהם. דרך הנגיעה בטקסטים כתובים או בכתיבה של טקסטים חדשים, אפשר לעבד מצבים נפשיים, להתמודד עם מצוקות וטראומות ולגבש תובנות אישיות חשובות. הטיפול משלב עיסוק בסיפורים, במחזות, בתסריטים וכן ביומנים ובכתיבה אישית.


במכללת סמינר הקיבוצים אפשר ללמוד בתכנית לתואר שני בטיפול בביבליותרפיה, זוהי אחת ההתמחויות שפועלות במסגרת תואר שני בטיפול באמנות אמנויות. תכנית זו מאפשרת לסטודנטים שמגיעים מעולם הטיפול או מתחום האמנות לקבל כלים טיפוליים דרכם ניתן לסייע למגוון רחב של מטופלים בכוחה של היצירה.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית לתואר שני מכירים את הכוח המרפא של הכתיבה והקריאה ובהמשך בוחנים מגוון רחב של כלים טיפוליים שעושים שימוש בטקסטים ובתהליך הכתיבה. הם בוחנים מתודות וז'אנרים ולומדים כיצד ניתן לסייע באמצעותם למטופלים. נוסף על כך, הם דנים בדרכים להתאמת הטיפול הביבליותרפי לאוכלוסיות ספציפיות, לגילים מגוונים ולסוגים שונים של טראומה שאיתה מתמודדים המטופלים.


מתכונת הלימוד


זוהי תכנית דו שנתית, השיעורים מתקיימים ביום שבועי מלא אחד, משעות הבוקר ועד הערב. כמו כן מתקיים יום נוסף שמוקדש לעבודה מעשית מחוץ למכללה. במסגרת התכנית הסטודנטים לוקחים חלק ב - 600 שעות של עבודה מעשית בליווי הדרכה של מרצים, ההתנסות מתקיימת במסגרות טיפוליות שונות ומאפשרת לתרגל בפועל את שיטות התרפיה הביבליותרפית. כמו כן, על התלמידים לבצע שנה שלישית של סטאז' בהיקף של כ - 960 שעות.


נושאי הלימוד


הנה כמה מן הנושאים שנלמדים במסגרת התכנית:

 

  • התמודדות עם טראומה
  • שיטות בביבליותרפיה
  • טיפול בעזרת ספרות ילדים
  • טיפול בנרטיב ובמשחק
  • ביבליותרפיה במעגל החיים
  • בין ספרות לפסיכולוגיה   
  • היבטים תרפויטיים של הכתיבה
  • ועוד
  • ביבליותרפיה עם אוכלוסיות שונות   
 


על מוסד הלימוד


במסגרת התכנית לתואר שני בטיפול באמנויות של סמינר הקיבוצים ניתן לבחור גם בעוד מספר מגמות התמחות. אלה כוללות תואר שני בטיפול באמנות בהתמחות אמנות חזותית, תואר שני בטיפול באמנות בהתמחות תנועה ותואר שני בטיפול באמנויות בהתמחות פסיכודרמה. נוסף על כך, פועלות תכניות לתואר שני בחינוך בהתמחויות שונות, כגון תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך, תואר שני בהערכה בחינוך ותואר שני בטכנולוגיה בחינוך.


תנאי קבלה


לתכנית זו לתואר שני יכולים להתקבל מועמדים בוגרי תואר ראשון בתחומים טיפוליים, או בתחומי האמנויות. יש צורך בציון ממוצע של לפחות 85 בתואר הראשון. מועמדים שאינם בוגרי מקצועות טיפוליים צריכים להשתתף בקורסים טיפוליים ובקורסים בתחום שיטות המחקר והסטטיסטיקה. מי שאינם בוגרי לימודי אמנות צריכים לצבור 500 שעות אמנות בתחום ההתמחות שלהם. כל המועמדים עוברים גם ראיון בפני וועדה.

 


תעודה


לבוגרי המסלול ניתן תואר שני MAAT בטיפול באמנויות אמנויות מטעם מכללת סמינר הקיבוצים. יש לציין שהענקת התואר מותנית באישור המל"ג.

למידע נוסף לחצו: מכללת סמינר הקיבוצים
עוד מסלולי לימוד - מכללת סמינר הקיבוצים