לימודי פסיכולוגיה התפתחותית למצטיינים באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי פסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - פסיכולוגיה התפתחותית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי פסיכולוגיה התפתחותית למצטיינים באוניברסיטה העברית בירושלים - לימודי פסיכולוגיה במסלול פסיכולוגיה התפתחותית

 

טבע האדם

 

צפייה באנשים יכולה להיות דבר מרתק, בין שצופים באדם קרוב כמו חבר, בן זוג או בן משפחה ובין שצופים באדם אקראי ברחוב. הם יכולים לחייך לעצמם בלי סיבה נראית לעין, להיעלב ממשהו לא מובן, לבכות "בלי סיבה", לשמוח על משהו עצוב או להיות עצובים ממשהו שמח. צפייה בתינוק או בפעוט מעניינת אף יותר והיא יכולה להקסים לא מעט אנשים בוגרים. מהחיוך הראשון, המילה הראשונה, הרגע שבו הוא מגלה טעמים חדשים, ההתחברות שלו לילדים אחרים וההתגבשות של האישיות ושל האופי שלו. התפתחות של הילד היא יותר מאשר רק גדילה תקינה של המערכת הביולוגית, אלא היא כוללת רכיבים רבים והיא מושפעת מדברים שונים, הן מגורמים תורשתיים הן מגורמים סביבתיים.

 

פסיכולוגיה היא דיסציפלינה אשר עוסקת בחקר הנפש ובתהליכים השכליים והרגשיים אשר משפיעים על ההתנהגות שלו. לפי גישה זו, התנהגות של בני אדם, הן כפרטים והן כחברה, היא אינה דבר מקרי ותמיד יש גורם ומניע אשר משפיע על ההתנהלות של האדם. הפסיכולוגיה מורכבת מתחומים רבים אשר כל אחד מהם מתמקד בפן אחר של ההתנהגות האנושית וביחד מאפשרים לקבל תמונה מלאה יותר והבנה עמוקה יותר של התהליכים אשר מניעים את האדם. תחומים אלה כוללים פסיכותרפיה, פסיכולוגיה של האישיות, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה אנליטית, פסיכולוגיה הומניסטית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה ארגונית ותעשייתית ופסיכולוגיה רפואית.

 

פסיכולוגיה התפתחותית היא תת תחום נוסף של פסיכולוגיה אשר שואל שאלות על השלבים של התפתחות הילד – כיצד הילדות של הילד משפיעה עליו בבגרותו, מדוע ילדים שגדלים באותו הבית תחת אותם התנאים הופכים כל כך שונים, מה מוגדר כ - "התפתחות טיפוסית" וכיצד התפיסות של החברה משפיעות על אופי האדם. פסיכולוגיה התפתחותית עוסקת למעשה בדרכי ההשתנות של האדם ובגורמים שהופכים אותו למי שהוא מבחינות רבות, כמו אישיות, קוגניציה, שפה וחברה. הדיסציפלינה היא רב תחומית אשר משלבת תחומי מידע שונים, כמו חינוך, רפואת ילדים, מדעי המוח, מדעי הקוגניציה, מדעי החברה ומדעי ההתנהגות.


תכנית הלימודים

 

לימודי פסיכולוגיה התפתחותית למצטיינים באוניברסיטה העברית בירושלים מקנים לסטודנטים מושגים בסיסיים של תחום הפסיכולוגיה וידע יישומי על השיטות המדעיות בתחום המאפשרות להם לחקור לעמוק את ההתנהגות האנושית. בלימודי הפסיכולוגיה הסטודנטים לומדים על הענפים השונים של הדיסציפלינה, ובהם תורות האישיות, פסיכולוגיה אבנורמלית, נוירופסיכולוגיה, פסיכוביולוגיה, פסיכולוגיה חברתית ופסיכולוגיה קוגניטיבית.

 

תכנית הלימודים למצטיינים בהתמחות פסיכולוגיה התפתחותית עוסקת בתחום ההתפתחות של האדם, מינקות ועד בגרות. לימודים אלה הם רב תחומיים הבוחנים את הפסיכולוגיה ההתפתחותית בכלים מדיסציפלינות שונות, כמו לשון ושפה, קוגניציה, מוח, גנטיקה, אישיות, חברה ופסיכופתולוגיה. הסטודנטים לומדים על מתודולוגיות בחקר ההתפתחות והם עוסקים בנושאים רבים, כמו העולם הרגשי של תינוקות, רכישת מיומנויות למידה, ההשפעה של ההורים על התפתחות המוח של הילד ועל ההתנהגות שלו ועוד. במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים במחקר במעבדות מתקדמות.

 

 

מתכונת הלימוד

 

לימודי התואר למצטיינים נמשכים כשלוש שנים, שנתיים במסלול פסיכולוגיה רגיל ובשנה השלישית במסלול פסיכולוגיה התפתחותית למצטיינים. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה כלליים בפסיכולוגיה, קורסי חובה בהתמחות פסיכולוגיה התפתחותית, קורסי בחירה, קורסי התנסות מחקרית ומעבדות מחקר.

 

נושאי לימוד

 

  • תהליכים קוגניטיביים
  • תהליכים התפתחותיים
  • יסודות הנוירופסיכולוגיה
  • פסיכופתולוגיה התפתחותית
  • יסודות ביולוגיים של התנהגות   
  • מנגנוני למידה
  • מוח והתנהגות
  • התפתחות ערכים
  • פסיכולוגיה ניסויית   
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המחלקה לפסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים עוסקת במחקר עכשווי של תחום הפסיכולוגיה במטרה לקדם את הדיסציפלינה המדעית אשר עוסקת בהתנהגות האנושית. לשם כך הלימודים במחלקה נוגעים בתחומי מחקר אחרים שיכולים לשפוך אור על נפש האדם, כמו ביולוגיה, קוגניציה, נוירולוגיה, התפתחות וחברה. המחלקה מציעה מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים ובהם לימודי פסיכולוגיה, לימודי פסיכוביולוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית קלינית של הילד ותואר שני בנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית.

 

תנאי קבלה

 

הקבלה למסלול המצטיינים אפשרית לקראת סוף שנה ב' של התואר הראשון. המועמדים למסלול זה צריכים להיות בעלי ממוצע ציונים של 90 ומעלה בקורסים של שנה א'. על המועמדים להגיש קורות חיים ומכתב הצהרת כוונות שבו עליהם לפרט מדוע הם מעוניינים ללמוד ולעסוק במדעי ההתפתחות.

 

 

תעודה

 

בתום הלימודים הסטודנטים מקבלים תואר B.A בפסיכולוגיה בדגש פסיכולוגיה התפתחותית מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור