תואר שני בתקשורת בהתמחות קולנוע באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בתקשורת? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני תקשורת וקולנוע.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בתקשורת בהתמחות תרבות וקולנוע באוניברסיטה העברית בירושלים


משחר ההיסטוריה תרבות היא חלק בלתי נפרד מהחברה האנושית והיא הולכת ומתפתחת עם הקדמה ועם הטכנולוגיה. תרבות היא למעשה כלל ההיבטים האינטלקטואליים והרוחניים של חברה מסוימת. בחברה המערבית נקודת המפתח הייתה התקופה הקלאסית של יוון העתיקה, עם השנים התרבות שינתה פניה והיא עודה משנה ומשתנה. כיום, בעולם המסכים הדיגיטליים, לתרבות יש אינספור ערוצים ודרכים לבוא לידי ביטוי, ואחד הבולטים שבהם הוא הקולנוע.

 

תקשורת היא חלק בלתי נפרד מהתרבות, לשני התחומים יש השפעה ניכרת אחד על השני ותמורות שחלות באחד מהם יכולות לשנות את השני מן היסוד. לימודי תקשורת המתמקדים בתרבות ובקולנוע בחונים את התמורות הללו ואת הקשרים האימננטיים הקיימים בין התקשורת, לקולנוע ולתרבות. בין תחומים אלה יש יחסי גומלין והתעמקות ביחסים אלה יכולים להאיר את החברה כולה באור חדש.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בתקשורת בהתמחות תרבות וקולנוע באוניברסיטה העברית בירושלים הוא מסלול לימודים ייחודי ורב – תחומי אשר משלב בין תואר שני בתקשורת תקשורת לבין לימודי תרבות כאשר החוט המקשר ביניהם הוא התפוצה הרחבה של המסכים הדיגיטליים. השילוב בין שתי הדיסציפלינות המסורתיות לבין המדיה העכשווית מקנה נקודת מבט מזוקקת אשר מאפשרת חקירה וניתוח של תופעות חברתיות הן בעבר והן בהווה ושל ההשלכות שלהן על פני התקשורת בעתיד. הבחינה של היבטים אלה נעשית באופן דיאכרוני אשר מספק הקשר מקומי לצד הקשר גלובאלי.

 

תכנית התואר השני מתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: תרבות פופולארית, קולנוע ותקשורת חזותית והיסטוריה ותיאוריה של המדיה. השילוב של שלושת התחומים הללו מאפשרים חקירה לעומק של תופעות תרבויות, סוגיות בתקשורת ותוצרים של התרבות בכלל ושל הקולנוע בפרט מתוך נקודת מבט ביקורתית. הסטודנטים לומדים על מגוון רחב של נושאים, ובהן ייצוג זיכרון באמצעי התקשורת, ייצוג של טראומה ושל פוסט טראומה בתרבות בכלל ובקולנוע בפרט, השתנות של התרבות הישראלית בראי הקולנוע, תרבות בעידן הדיגיטלי וצילום ותקשורת חזותית.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התואר הוא 36 נקודות זכות אקדמיות. ישנם שני מסלולי לימוד – המסלול המחקרי הכולל מחקר וכתיבה של עבודת תזה והמסלול העיוני שאינו כולל כתיבה של עבודת תזה. מתכונת הלימוד כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה וקורסי סמינר.

 

לצד הלימודים העיוניים והגישות התיאורטיות, הסטודנטים יכולים להתנסות גם בקורסים מעשיים המכשירים אותם לעבודה בפועל בעולם התקשורת והתרבות בישראל, קורסים אלה כוללים סדנות במגוון נושאים כמו קולנוע, יצירה וכתיבה למדיה.

 

נושאי לימוד

 

  • טקסטים בחקר התקשורת
  • עדות זיכרון ומדיה
  • ניתוח מבעים טקסטואליים
  • פעולות דיבור במדיה
  • קולנוע עולמי וקולנוע לאומי
  • ייצוג השואה בקולנוע
  • תיאוריות בתקשורת ותרבות
  • שיטות מחקר איכותניות    
  • קולנוע פלסטיני וישראלי בתקופת האינתיפאדה   
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המחלקה לתקשורת ועיתונות בפקולטה למדעי החברה של האוניברסיטה העברית בירושלים מקנה ללומדים בה את האפשרות להעמיק ולחקור בעזרת כלים מחקריים ותיאורטיים נושאים הנוגעים לכל אחד ואחד – התנהגות פוליטית, השפעות התקשורת על דעת הקהל עיתונות מודפסת לעומת עיתונות דיגיטלית, רשות חברתיות קולנוע מול טלוויזיה, צילום ודימויים דיגיטליים, תרבות הצריכה, שימוש בשפה ועוד. המחלקה מאפשרת התנסות מעשית בעזרת סדנות העוסקות בפרקטיקה של עולם התקשורת והעיתונות, כמו תסריטאות, כתיבה עיתונאית, עריכה, דוברות, פרסום וכדומה. המחלקה מציעה ללמוד תואר שני בתקשורת במגוון מסלולי לימוד, ובהם תואר שני בתקשורת רב תחומית, תואר שני בתקשורת בהתמחות אינטרנט ומדיה חדשים ותואר שני בתקשורת בהתמחות תקשורת פוליטית, שבו לומדים גם על תהליכים פסיכולוגיים בעידן הדיגיטלי.


תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בתקשורת צריכים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים 85 לפחות. בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים 83 ומעלה יכולים להגיש מועמדות בתנאי שיש להם ניסיון של שנתיים בתחום התקשורת. מועמדים ללא תואר רשון בתקשורת צריכים להשתתף בקורסי השלמה בהיקף של 10 נקודות זכות בסמסטר הראשון ללימודים.

 

נוסף על כך, המועמדים צריכים להגיש מכתב הצהרת כוונות אקדמיות שאורכו כ - 500 מילים שבו עליהם לתאר את הרקע האישי והאינטלקטואלי שלהם, לפרט על תחומי העניין שלהם, על השאיפות שלהם לעתיד ועל השתלבות של לימודי התואר בהתקדמותם המקצועית. הקבלה ללימודים מותנית באישור של ועדת קבלה.

 

 

תעודה

 

סטודנטים שמסיימים את כל מטלות הלימודים, לרבות הגשה של עבודת התזה או של עבודת הגמר, מקבלים תואר M.A מוסמך בתקשורת בהתמחות תרבות וקולנוע מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור