לימודי יחסים בין לאומיים ולימודי אסיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי המדינה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים

 

איך אומרים בסינית

 

בעשורים האחרונים מדינות מזרח ודרום אסיה נמצאות במרכז הזירה הפוליטית והכלכלית של העולם. מדינות כמו הודו, יפן, סין וקוריאה מהוות גורמים משפיעים ומשני מאזנים של העולם העסקי אשר משפיע באופן ישיר על עולם התרבותי.

 

לימודי יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה מאפשרים ללומדים אותם הבנה מעמיקה של ההיסטוריה והתרבות של מדינות אלה וכך לחקור את האסטרטגיות הפוליטיות והכלכליות שלהן ואת הדרכים שבהן הן משפיעות על הפנים השונים של העולם המערבי.

 

תכנית הלימודים

 

לימודי יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים מקנים לסטודנטים את הכלים האקדמאיים לצד הכלים המעשיים להבנה של הצמיחה של מדינות מזרח אסיה בעשורים האחרונים ואת ההשתלבות שלה בקשרים עסקיים הן בישראל והן בעולם.

 

זוהי תכנית דו חוגית שמשלבת בין לימודי יחסים בין לאומיים לבין לימודי אסיה, היא מבוססת על שני החוגים מהפקולטות השונות, הן מדעי הרוח והן מדעי החברה, וכך הסטודנטים סופגים מידע משלים מלימוד של תיאוריות אינטר־דיסציפלינאריות, מהבנה של ההיסטוריה הדיפלומטית ושל סוגיות ביטחונייות, פוליטיות, כלכליות ומשפטיות לאור ההיסטוריה התרבותית והחברתית של מדינות מזרח אסיה לצד השפות שאותן מדברים.

 

 

מתכונת הלימוד

 

לימודי התואר נמשכים כשלוש שנים. מתכונת הלימוד מורכבת מקורסי חובה ביחסים בינלאומיים, מקורסי חובה בלימודי אסיה, מקורסי חובה משני החוגים וממפגשים עם שגרירים, אנשי משרד החוץ וחוקרים.

 

נושאי לימוד

 

  • פוליטיקה ומדיניות חוץ ביפן
  • סין העכשווית
  • סוציולוגיה פוליטית בינלאומית
  • סין בעידן המהפכות
  • חינוך ופוליטיקה בסין העממית
  • מדע, טכנולוגיה ומלחמה
  • מדיניות חוץ וביטחון במזרח אסיה
  • יחסי ארצות הברית – סין
  • היבטים בינלאומיים של פיתוח כלכלי
  • תולדות קוריאה המודרנית    
  • לאומיות ופיתוח אורבני בטיוואן ובסין    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

בפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה העברית בירושלים מאמינים כי המפתח לקידום האנושות הוא בעזרת הבנת התרבות לדורותיה, מהעבר ועד ההווה עם ציפייה לעתיד כפי שהם באים לידי ביטוי בספרות, בלשון, באמנויות, בתרבות, בדת, בפולקלור, במוזיקה ובהיסטוריה. בפקולטה אפשר ללמוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים בכל אחד מבתי הספר שלה – בית הספר למדעי הלשון, בית הספר להגות, בית הספר לדתות, בית הספר לאמנויות ובית הספר להיסטוריה. בין התארים שאפשר ללמוד בפקולטה הם לימודי תולדות האמנות, לימודי ספרות עברית, לימודי הלשון העברית והלשונות היהודיים ולימודי היסטוריה ופילוסופיה של המדע.

 

 

תנאי קבלה

 

הקבלה ללימודי יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה נעשים על סמך שקלול ממוצע הציונים בתעודת הבגרות עם הציון בפסיכומטרי. מועמדים בעלי ציון פסיכומטרי גבוה יכולים להתקבל ללא שקלול ציוני בחינת הבגרות.

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל המטלות הנדרשות מקבלים תואר B.A ביחסים בינלאומיים ולימודי אסיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר משתלבים בתפקידים שונים במגזר העסקי ובקשרי לקוחות בין אסיה לישראל, הם משמשים כיועצים, כמתרגמים וכמלווים של משלחות עסקיות. בארץ ובחו"ל. כמו כן, הם משתלבים במגזר הציבורי במשרד החוץ ובמשרדים ממשלתיים נוספים. נוסף על כך, הם יכולים להמשיך לתארים מתקדמים ולהתמקד במחקר המשלב את שני התחומים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור