תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות הארגון באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בסוציולוגיה וארגון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות לימודי הארגון באוניברסיטה העברית בירושלים

 

ארגון מחדש

 

דיסציפלינת הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה היא תת־תחום של מדעי החברה אשר עוסקת בצדדים השונים של התנהגות החברה. בעוד הסוציולוגיה מתעמקת בהבנת חברה, במבנים ההיררכיים שלה ובמוסדות הפועלים בה, האנתרופולוגיה בוחנת את התרבות של החברה ואיך היא משתנה בין חברות שונות.

 

שני פנים אלה חלים גם בתוך חברות קטנות ומוגדרות, כמו ארגונים, מוסדות ומקומות עבודה. תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות לימודי הארגון חוקר את ההתנהגות החברתית והתרבותית באופן משווה כדי לנסות וליישם את הנלמד על ארגונים קיימים.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות לימודי הארגון באוניברסיטה העברית בירושלים מקנה לסטודנטים ידע מעמיק ונרחב הן בפן התיאורטי והן בפן האמפירי למחקר ועשייה בתחום. בהתמחות בלימודי הארגון הסטודנטים לומדים על ההתפתחות של תרבות הארגונים, על ההתנהלות המקובלת של ארגונים בימינו ועל ארגונים חדשניים ופורצי דרך אשר מנסים שיטות ניהול חדשות.

 

תכנית התואר השני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מתמקדת במשמעות העבודה בפועל, על הדרכים שבהן נוצרים קשרים פנים־ארגוניים ובין־ארגוניים ועל הצורות השונות שבהן נוצרות דינמיקות תוך־ארגוניות כמו קשרי עמיתים, היררכיה ועמדות כוח בין בעלי תפקידים. כמו כן, הם חוקרים תופעות כמו תרבות ארגונית, מנהיגות בין עובדים ועבודת צוות.

 

מתכונת הלימוד

 

התכנית לתואר השני נמשכת כשנתיים. ישנה אפשרות ללמוד במסלול העיוני, שבסופו מגישים עבודת גמר, וישנה אפשרות ללמוד במסלול המחקרי, שבסופו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימודים כוללת קורסי חובה כלליים, קורסי חובה בהתמחות לימודי הארגון, קורסי בחירה וקורסי סמינר.

 

נושאי לימוד

 

  • אנתרופולוגיה של הדת
  • שפה ותרבות
  • סוציולוגיה של יזמות וחדשנות
  • מבוא לדמוגרפיה
  • אבחון, הערכה והתערבות בארגונים
  • חשיבה סוציולוגית
  • מגדר, מעמד ואתניות בניהול ובארגונים
  • בירוקרטיה ומדינה
  • צדק חברתי, חובה אזרחית ותהליכי שינוי
  • סוציולוגיה יישומית    
  • ייעוץ ניהולי וארגוני במוסדות ללא מטרות רווח    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית בירושלים מעניקה לסטודנטים חווית לימודים מעמיקה ואינטלקטואלית בעזרת לימוד המעורר חשיבה עצמאית, ביקורתית ויצירתית. תכניות הלימוד של המחלקה שמות דגש על שילוב בין ההגות העיונית והתיאורטית לבין המחקר ההשוואתי והאמפירי ומחקר יישומי מעשי. כמו כן, גישת הלימודים היא אינטר־דיסציפלינארית המתבססת על התפתחויות היסטוריות, פילוסופיות ופוליטיות. באוניברסיטה אפשר ללמוד במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים ובהם תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות דמוגרפיה, תואר שני בקרימינולוגיה, תואר שני בעבודה סוציאלית, תואר שני בניהול תעשייתי ותואר שני במנהל עסקים בשלל התמחויות.

 

תנאי קבלה

 

לתואר השני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות לימודי הארגון מתקבלים בוגרי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה אשר ממוצע הציונים מהתואר הראשון הוא 85 וציון 80 בתואר השני שבו למדו. הקבלה ללימודים נעשית על סמך החלטת ועדת קבלה.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת התזה או עבודת הגמר, מקבלים תואר מוסמך בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר ממשיכים בתחום המחקר הן באקדמיה והן במכוני המחקר העוסקים בנושא. כמו כן, הם עובדים במגזר הפרטי, במגזר הציבורי ובמגזר השלישי כיועצים ארגוניים, כמפתחים ארגוניים וכמרכזי הדרכה והערכה.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור