תואר שני במנהל עסקים בהתמחות התנהגות ארגונית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני במנהל עסקים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני מנע"ס והתנהגות ארגונית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במנהל עסקים בהתמחות התנהגות ארגונית ומנהל משאבי אנוש באוניברסיטה העברית בירושלים


משקיעים בהון האנושי


התפוקה והרווחיות בארגונים נקבעים על ידי מגוון רחב של גורמים כלכליים, שיווקיים וחברתיים. גם לפן האנושי של העסק יש חשיבות רבה להצלחתו, כאשר למוטיבציה ולשביעות הרצון של העובדים יש כוח אדיר לקידום של כל ארגון. למנהלים חשוב להבין כיצד ניתן להניע את העובדים לעבר יעילות והצלחה וגם לנתח את ההיבטים ההתנהגותיים והפסיכולוגיים שגורמים להם להיות מרוצים וכך גם לעזור לארגון כולו לשגשג ולפרוח.


תואר שני במנהל עסקים בהתמחות התנהגות ארגונית ומנהל משאבי אנוש באוניברסיטה העברית מציע לסטודנטים לחקור את ההיבטים שנוגעים לארגון ולאנשים שעובדים בשורותיו. דרך הכלים הנלמדים יכולים עובדים בכירים ומנהלים ללמוד כיצד להפוך את הארגונים שלהם ליעילים ולרווחיים יותר. הבוגרים יכולים להשתלב כיועצים ארגוניים חיצוניים ופנימיים וגם לעבוד בניהול משאבי אנוש ופיתוח ארגוני.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בהתמחות זו לתואר השני במנהל עסקים מתוודעים לתיאוריות שונות במדעי החברה ודרכן מסבירים תופעות בעולם העסקים והניהול. כך הם דנים בסוגיות כגון רב תרבותיות בעבודה, פתרון קונפליקטים וחילוקי דעות, יצירת תרבות ופוליטיקה ארגונית וקבלה של החלטות חשובות. כמו כן, הם לומדים על ההשלכות של שיטות הניהול על הארגון ככלל, על הקבוצות שבו ועל העובדים כפרטים. נוסף על כך, הם רוכשים כלים חשובים בתחום ניהול משאבי האנוש, שמאפשרים לגייס ולמיין עובדים ולשמר אותם וכן להעריך תהליכים פנים וחוץ ארגוניים כדי לשפר את התפוקה.

 


מתכונת הלימוד


זוהי כאמור אחת מההתמחויות שמציעים באוניברסיטה העברית במסגרת התואר השני במנהל עסקים. הסטודנטים יכולים לבחור בהתמחות זו בלבד או לשלב אותה עם התמחות נוספת מהמגוון המוצע. כמו כן, הם יכולים ללמוד במסלול מחקרי עם תזה או במסלול ללא תזה. משך התכנית הוא כשנתיים.


במהלך ההתמחות משתתפים בקורסי חובה ובחירה ובסמינרים בתחום המחקר הארגוני. כמו כן, לוקחים חלק בפרקטיקום בתחומי הייעוץ הארגוני שמתקיים בחברות בתעשייה ומאפשר להכיר מקרוב את טכניקות העבודה.


נושאי הלימוד

 

  • שיטות הנעת עובדים
  • אבחון והערכה בחברות
  • תרבות ארגונית
  • מגדר ואתניות בארגונים
  • רגולציה והגבלים עסקיים
  • ניהול משאבי אנוש
  • מיומנויות הקשבה בניהול
  • תיאוריות ארגוניות
  • משא ומתן וקבלת החלטות
  • הלימת אדם ועבודה    
  • הוגנות בהחלטות חברתיות    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש ההתמחות נמצאת חוקרת בעלת תואר פרופסור, שדנה במחקריה בהשפעות של מוטיבציה וערכים על עובדים בארגונים. בין המרצים במסלול: פרופסור שחוקר השפעה של מאפיינים קולקטיביים ואישיים על התנהגות חברתית וארגונית; חוקר בעל תואר דוקטור שעוסק בהקניית ערך מוסף בארגונים דרך יצירת סמלים; חוקרת בעלת תואר פרופסור שעוסקת בתהליכי פיתוח שפה ומציאות משותפת בארגונים; חוקר שבודק את השפעתם של משובים על ביצועי עובדים; ועוד.


על מוסד הלימוד


בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית מציעים שלל התמחויות בתואר השני, כגון תואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון ובנקאות, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות יזמות ואסטרטגיה ותואר שני במנהל עסקים בהתמחות אינטרנט. ניתן גם ללמוד בתכנית תואר שני מנהל עסקים למנהלים.

 


תנאי קבלה


כחלק מתנאי הקבלה לתואר השני במנהל עסקים, המועמדים צריכים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע של לפחות 80 וציון בחלק הכמותי של בחינת GMAT. מי שממוצע התואר הראשון שלהם נמוך מהנדרש אך מחזיקים בציון של מעל 48 ב - GMAT יכולים להתקבל בכפוף להחלטה של וועדת קבלה ולהצגה של ניסיון מקצועי. מועמדים עם הישגים גבוהים במיוחד יכולים לקבל פטור מ - GMAT.


תעודה


לסטודנטים שעומדים בהצלחה בכל דרישות המסלול ניתן תואר שני MBA במנהל עסקים מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור