תואר שני בחינוך בהתמחות הוראה ולמידה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בחינוך? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני בהוראה ולמידה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בחינוך במגמת הוראה ולמידה באוניברסיטה העברית בירושלים

 

זמנים מודרניים

 

כטבעו של הזמן, השנים מתקדמות והילדים של היום הם אינם הילדים של לפני 20 שנה. מערכי הלימוד, התכנים הנלמדים ושיטות ההוראה שהתאימו לפני עשור כבר אינם מתאימים לצרכים של התלמידים ושל ההורים במאה ה־21. כדי לספק לילדים את הכלים המותאמים לצרכים שלהם יש צורך בחשיבה רעננה וביקורתית על מערכת החינוך, על תפקידו של המורה ועל מתודות החינוך והלמידה.

 

תואר שני בחינוך במגמת הוראה וללמידה בא לענות על הצרכים של התלמידים, ההורים והמורים בעידן האינטרנט והמובייל. מטרת התואר היא לספק למורים ולאנשי החינוך את הכישורים המקצועיים לשיפור מעמדו של המורה, להבנת עולמו של הילד ולהשפעה על מערכת החינוך כדי ליזום וליצור שינויים פדגוגיים וחברתיים.

 

תכנית הלימודים


התואר השני בחינוך במגמת הוראה ולמידה באוניברסיטה העברית מקנה לסטודנטים את הכלים לבחינה ולחקירה של הקשר בין הספרות המקצועית בחקר ההוראה והלמידה לבין יישומה בשדה החינוכי. הסטודנטים לומדים על תכנון ופיתוח מערכי לימוד המאפשרים לתלמידים במערכת החינוך לפתח חשיבה ביקורתית ועצמאית.

 

תכנית זו לתואר שני בחינוך מכשירה את הסטודנטים לפתח סביבות לימוד חדשות המתאימות לצרכים השונים של הגילים השונים, של מגוון האוכלוסיות בישראל ולספק את התנאים האופטימליים להוראה ולחינוך הן ברמת הכיתה והן ברמת התלמיד.

 

מתכונת הלימוד

 

התואר השני נמשך כשנתיים, השיעורים נערכים ביום וחצי מרוכזים בשבוע. הסטודנטים בוחרים באחד משני מסלולי הלימוד – המסלול העיוני שבסופו מגישים עבודת סמינר או המסלול המחקרי שבסופו מגישים עבודת תזה. מתכונת הלימוד כוללת קורסי מחקר, קורסי חובה, קורסי בחירה וקורסים חוץ דיסציפלינאריים.

 

נושאי לימוד

 

  • פיתוח מנהיגות פדגוגית
  • פדגוגיה ביקורתית
  • סוגיות משפטיות בחינוך
  • מושגים בעיבוד לשוני
  • מבוא לטכנולוגיה חינוכית
  • מחקר איכותני בחינוך
  • רפורמות ומדיניות בחינוך
  • הספקטרום האוטיסטי
  • תפקידו של המורה במאה ה־21
  • סוגיות יסוד בקוגניציה    
  • שליטה עצמית אצל ילדים בחינוך המיוחד    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בחינוך צריכים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה. הקבלה ללימודים מותנית בריאיון אישי.

 

על מוסד הלימודים

 

בית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית בירושלים שם לעצמו מטרה לקדם מצוינות במחקר האקדמי ולהכשיר אנשי חינוך והוראה מובילים בתחומם. בית הספר רואה את דיסציפלינת החינוך ככלי להובלת שינויים אישיים, חברתיים ותרבותיים ומשכך הוא מקנה לתלמידיו כלי חשיבה ביקורתיים. בבית הספר אפשר ללמוד במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים ובהם תואר שני בחינוך במגמת לקויות למידה, תואר שני בחינוך במגמת ייעוץ חינוכי, תואר שני בחינוך במגמת חינוך יהודי ותואר שני בחינוך במגמת מנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך.

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל דרישות הלימודים, לרבות הגשת עבודת הגמר או עבודת התזה, מקבלים תואר מוסמך בחינוך מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים להמשיך במחקר באקדמיה ובמכוני המחקר העוסקים בתחום החינוך. כמו כן, הם משתבצים בתפקידים בכירים במערכת החינוך כמפקחים וכמרכזים והם משתלבים במרכזי חינוך והדרכה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור