תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בחינוך? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - תואר שני ייעוץ חינוכי לגיל הרך.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך באוניברסיטה העברית בירושלים

 

לשמור על נפש הילד

 

נפש האדם היא דבר רגיש ומורכב הנתון להשפעות חיצוניות ופנימיות אשר מעצבות את אופיו של האדם ואת התפתחותו, כל זה נכון פי כמה וכמה על נפשם של ילדים בשנים הראשונות לחייהם. בשנים אלה הילדים בונים את הדימוי העצמי שלהם ומגבשים את תפישת עולמם בהשפעת הסביבה שלהם. משכך, ילדים שאינם מקבלים את הכלים להתפתחות תקינה בשל קשיים משפחתיים שונים, קשיים פיזיים או קשיים רגשיים צריכים ליווי מקצועי אשר יתמוך בהם ויאפשר להם להתפתח בצורה נכונה ובריאה.

 

היועצים החינוכיים במערכת החינוך מלווים ילדים בגיל הרך ודואגים לרווחה הנפשית שלהם ושל הסובבים אותם, כמו הורים וגננות. היועצים החינוכיים מחזיקים ידע מתחום הפסיכולוגיה, החינוך והעבודה הסוציאלית אשר השילוב שלהם מקנה ליועץ את הכלים הנדרשים לענות על צרכיהם של ילדים בגיל הרך.

 

 

תכנית לימודים

 

התכנית לתואר השני בייעוץ חינוכי לגיל הרך באוניברסיטה העברית בירושלים בנויה משיתוף פעולה של בית הספר לחינוך ושל בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית. התכנית מושתתת על תפיסה מערכתית והתפתחותית המתייחסת לסביבות השונות המשפיעות על התפתחות הילד, כמו המשפחה, הקהילה, התרבות, שכבת הגיל ומוסדות החינוך.

 

תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים תשתית עיונית, מעשית ומחקרית לייעוץ החינוכי, והיא יוצרת שפה משותפת המאפשרת עבודה עם גורמים במערכת החינוך. הסטודנטים רוכשים כלים לחשיבה אנליטית להערכת מסגרות לימוד ולאיתור ולחיזוק גורמי חוסן אצל ילדים בגיל הרך.

 

התלמידים לומדים לקדם ולשפר מיומנויות הדרכה וייעוץ בקרב אנשי המקצוע והמשפחות של הילדים והם מפתחים קהילה מקצועית תומכת המאפשרת להם לטפל בפועל בצורה הטובה יותר ולהמשיך למחקר ולפיתוח מודעות בקרב משפחות ושירותים חברתיים. הסטודנטים בוחרים בין שלוש מגמות התמחות – בריאות הנפש, הדרכה וייעוץ ומדיניות וניהול.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התואר השני הוא ארבעה סמסטרים הנפרשים על שנתיים אקדמיות, שלושה ימים בשבוע. בשנה הראשונה מתקיימים שני ימי לימוד עיוניים ויום של הכשרה מעשית, ובשנה השנייה יום אחד מוקדש ללימודים עיוניים ויומיים בשבוע להכשרה מעשית. התלמידים בוחרים אחד משני מסלולים– מסלול לא מחקרי ומסלול מחקרי שבסופו הסטודנטים מגישים עבודת תזה. נוסף על הקורסים העיוניים וההכשרה המעשית, ישנן הדרכות קבוצתיות והדרכות פרטניות.

 

 

נושאי הלימוד

 

  • פסיכופתולוגיה בגיל הרך
  • ילדים בסיכון
  • בעיות התנהגות בגיל הרך
  • עיבוד נתונים
  • תהליכים רגשיים וחברתיים
  • חשיבה מדעית
  • גישות מערכתיות קהילתיות
  • ילדים בישראל
  • סוגיות בפגיעות מיניות בילדים
  • טראומה והתמכרויות    
  • דרכי התערבות בבריאות הנפש    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך צריכים להיות בעלי תואר ראשון או תואר מוסמך בתחומים כמו חינוך, פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית וקלינאות תקשורת בממוצע ציונים 85 לכל הפחות. נוסף על כך, המועמדים צריכים להיות בעלי ניסיון של שנתיים לפחות בעבודה בחינוך או בחינוך לגיל הרך. הקבלה לתואר מותנית בהצגת פטור אוניברסיטאי באנגלית ובריאיון אישי.

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל דרישות התואר ומגישים את עבודת הגמר או את עבודת התזה מקבלים תואר מוסמך בלימודי הגיל הרך מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור