תואר שלישי בהיסטוריה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שלישי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - דוקטורט בהיסטוריה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בהיסטוריה באוניברסיטה העברית בירושלים - דוקטורט בהיסטוריה


מביטים על העבר


יש הטוענים כי עלינו לחקור וללמוד את ההיסטוריה כדי להפיק ממנה לקחים להווה. כך למשל, דרך הסקת מסקנות לגבי מלחמות העולם אפשר לראות מאילו דפוסי פעולה ניתן להימנע ואילו בחירות עדיף היה לבצע אחרת במישור הצבאי והמדיני. עם זאת, ישנם גם חוקרים שטוענים כי לימוד ההיסטוריה כלל לא מתבצע כדי ללומד מן העבר אלא כדי להשתחרר מכבליו ולאפשר לנו לחשוב באופן אחר לגבי העתיד שלנו.


כך או כך, חקר ההיסטוריה העסיק מזה דורות רבים את האדם, ששאף לעשות סדר בתהליכים ותמורות בכלל היבטי חייו. במסגרת תואר שלישי בהיסטוריה שמתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים, ניתן להעמיק במחקר של תולדות החברה האנושית ובאמצעותו להטביע חותם על השיח ההיסטורי בארץ ובעולם.


תכנית הלימודים


במהלך התואר השלישי בהיסטוריה תלמידי המחקר יכולים להעמיק בקשת רחבה כל תיאוריות, תהליכים ומושגים בהיסטוריה של עמים ומדינות, כגון עמי אירופה, המזרח התיכון, אמריקה, אפריקה, מזרח אסיה ועוד. הם בוחנים שלל תקופות ונקודות ציון לאורך ההיסטוריה ודנים בהיבטים כלכליים, פוליטיים, חברתיים, תרבותיים ומגדריים.


במסגרת המחקר שהם מבצעים, הם יכולים לבחון מהפכות מדעיות ותעשייתיות, תהליכי שינוי בחיי יומיום, שינויים ופריצות דרך באמנות ובספרות שהתחוללו לאורך השנים וכן תולדותיהם של אישים ודמויות מפתח לאורך ההיסטוריה.


מתכונת הלימוד


תכנית התואר השלישי מורכבת משני שלבים, בשלב הראשון ("שלב א'") הם מנסחים את הצעת המחקר יחד עם המנחה ובמקביל משתתפים במגוון של קורסים עיוניים בחוג שנוגעים לתחום התמחותם. היקפו של שלב זה הוא כשנה אחת. לאחר מכן ממשיכים לשלב ב' של התכנית, בו מתעמקים בביצוע המחקר העצמאי, תוך דיווח לוועדת הדוקטורט על התקדמותם השוטפת. נוסף על כך, תלמידי המחקר לוקחים חלק בסמינריונים, בהדרכות לכתיבת הדוקטורט וכן משתתפים בכנסים ובאירועים שונים שמקיים החוג להיסטוריה, בהם הם יכולים להציג את מחקריהם ולפגוש חוקרים ממוסדות אקדמיים בארץ ובעולם.


האוניברסיטה העברית שואפת לסייע לתלמידי המחקר שלה וכך מציעה מגוון של מלגות לתואר שלישי. אלה כוללות מלגות ופרסים שונים על פרסום מאמרים בכתבי עת. מוענקות גם מלגת לצורך נסיעה לכנסים אקדמיים בחו"ל לצורך הצגת עבודת המחקר.


נושאי המחקר


תלמידי המחקר בחוג להיסטוריה עוסקים במגוון רחב של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • היסטוריה של כלכלות מקומיות
  • תולדות הקפיטליזם באירופה
  • הגירה והתיישבות במזרח התיכון
  • יהדות בשיח הכלכלי באנגליה
  • תולדות מערכת הדואר בבריטניה
  • התגבשות נוף עירוני בירושלים
  • תקופת האפרטהייד בדרום אפריקה
  • היסטוריה תרבותית של גרמניה   
  • התפתחות התעשייה עתירת הידע בארץ   
  • ועוד


סגל הוראה


סגל החוקרים כולל מומחים רבים בענפי ההיסטוריה השונים, ביניהם אפשר למצוא: פרופסור שבוחן את ההיסטוריה של המדע ברנסנס; חוקר שמחקריו מתמקדים במגדר ובמיניות בעת החדשה המוקדמת; חוקרת בעלת תואר דוקטורט שבוחנת היסטוריה אינטלקטואלית ודתית באירופה; חוקר שבוחן את ההיסטוריה של המדיה בתולדות אמריקה; חוקרת שמחקריה מתמקדים בקולוניאליזם ובתולדות הודו; פרופסור שבוחן את ההיסטריה הצבאית בימי הביניים; וחוקרים נוספים.


על מוסד הלימוד


הגוף האקדמי האחראי על תלמידי מחקר ותכניות התואר השלישי באוניברסיטה העברית בירושלים הוא הרשות לתלמידי מחקר. גוף זה אמון על בקרה והדרכה לסטודנטים והוא שואף לטפח את ערכי המצוינות המחקרית דרך עידוד תלמידים מצטיינים במוסד הלימוד לפנות לתואר שלישי.


באוניברסיטה פועלים עוד שלל חוגים לדוקטורט, במסלול עיוני או במסלול ניסויי. בין שלל התכניות שניתן ללמוד בהן אפשר למצוא תואר שלישי במנהל עסקים, תואר שלישי בכלכלה, תואר שלישי ביחסים בינלאומיים, תואר שלישי במדיניות ציבורית, תואר שלישי בבלשנות, תואר שלישי בפילוסופיה, תואר שלישי במקרא, תואר שלישי בהלכה ותלמוד, תואר שלישי במחשבת ישראל ותואר שלישי במדעי הקוגניציה.


תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתואר שלישי, על המועמדים להיות בוגרי תואר שני בהיסטוריה במסלול מחקרי, בממוצע ציונים של לפחות 85, כמו כן עליהם להציג ציון של לפחות 85 בעבודת התזה. עליהם גם לאתר מנחה לצורך כתיבת עבודת הדוקטורט מבין סגל המחלקה לפני תחילת התכנית. הם נדרשים להציג המ לצות מטעם גורמים אקדמיים שונים אשר מעידות על כישורי המחקר שלהם.


מועמדים שאינם בוגרי תואר שני מחקרי יכולים ללמוד בתכנית השלמות שמציעה האוניברסיטה בה הם כותבים עבודה השקולה לתזה. כמו כן, מועמדים שאינם בוגרי תואר שני בהיסטוריה אלא בוגרי דיסציפלינות אחרות נדרשים ללמוד בקורסי השלמה לפי החלטת וועדת הדוקטורט ובהתאם לרקע הקודם שלהם.


תעודה


לתלמידי מחקר אשר עומדים בהצלחה בכל הדרישות בתכנית ניתן תואר שלישי "דוקטורט לפילוסופיה" PhD מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור