לימודי כלכלה ומזרח אסיה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי כלכלה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - לימודי כלכלה ואסיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי כלכלה ואסיה באוניברסיטה העברית בירושלים - תכנית דו חוגית


הכלכלה של היבשת הגדולה בעולם


מדינות אסיה הופכות לאחרונה לשחקניות חשובות בכלכלה העולמית. האוכלוסייה במדינות אלה עולה וכן כוח המסחר והפעילות הפיננסית שלהן צומח ללא הרף. חברות ישראליות יוצרות שיתופי פעולה גדולים עם חברות בסין, ביפן, בהודו ובמדינות אחרות ביבשת הגדולה בעולם. כדי להצליח בקשרים כלכליים ועסקיים עם מדינות אסיה יש צורך להכיר גם את התרבות הייחודית של מדינות אלה ואת האתיקה הכלכלית והמסחרית שלהן.


מי שמעוניינים להשתלב בשוק הכלכלי הצומח של מדינות אסיה יכולים ללמוד בתכנית הדו חוגית ללימודי כלכלה ואסיה באוניברסיטה העברית. זהו אחד מהשילובים האפשריים שבהם יכולים הסטודנטים לבחור וכך להכיר לעומק סוגיות מרכזיות בכלכלה וכן בתחום לימודי אסיה.


תכנית הלימודים


דרך שילוב שני החוגים הסטודנטים יכולים לדון בתהליכי מסחר ובשיתופי פעולה כלכליים בין ישראל למדינות באסיה. לימודי אסיה מקנים לסטודנטים ידע אודות תרבות, פוליטיקה וכלכלה של מדינות במזרח אסיה כגון יפן, סין וקוריאה ומדינות בדרום אסיה כגון הודו ואינדונזיה. הם לומדים על תהליכים שמתחוללים במדינות אלה לאורך ההיסטוריה ורוכשים כלים שחשובים לפיתוח קשרים עסקיים, כלכליים, מדיניים ותרבותיים עם מדינות אלה.


לימודי הכלכלה מפתחים את ההבנה של תהליכים ומגבלות במדיניות הכלכלית והם מעניקים כלים לניתוח תופעות פיננסיות. הסטודנטים מכירים תיאוריות כלכליות ובהמשך מתעמקים בסוגיות אקטואליות כגון כלכלת האינטרנט, מימון ציבורי וכלכלת עבודה וסביבה.


מתכונת הלימוד


התכנית נפרשת על פני כשלוש שנים והיא כוללת קורסי חובה ובחירה וסמינריונים. כמו כן, במסגרת לימודי אסיה הסטודנטים לומדים אחת מבין השפות באזור כגון סינית, קוריאנית, הינדי, יפנית, טיבטית, אינדונזית ושפות נוספות. הם גם לוקחים חלק בסדנאות, בהרצאות אורח ואף בתכניות חילופי סטודנטים וקורסים בחו"ל שנלמדים בחודשי הקיץ ומאפשרים להם להכיר מקרוב את המתרחש במדינות אסיה עליהן הם לומדים.


נושאי הלימוד


בין הנושאים שנלמדים במסגרת התכנית הדו חוגית:

 

  • מדיניות פיסקלית
  • כלכלות במזרח אסיה
  • צמיחה כלכלית
  • כלכלה ופוליטיקה בסין
  • סינית מודרנית
  • פיקוח והגבלים עסקיים
  • תורת המחירים
  • פיתוח ומסחר בין לאומי
  • פוליטיקה של יפן    
  • הון אנושי וכלכלת עבודה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


האוניברסיטה העברית מאפשרת ללמוד במגוון של תכניות לימודים דו חוגיות. בין השילובים האפשריים אפשר למנות לימודי מנהל עסקים ואסיה, לימודי כלכלה וסטטיסטיקה, לימודי כלכלה ומשפטים, לימודי כלכלה ומדעי המחשב ולימודי כלכלה ומתמטיקה. ניתן לשלב גם עוד שלל מקצועות מן הפקולטות למדעי החברה ולמדעי הרוח וכן מפקולטות נוספות של האוניברסיטה.


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית מביאה בחשבון את דרישות שני החוגים ומתחשבת בגבוה מבין שניהם. היא מתבססת על שקלול הציון בפסיכומטרי ועל הממוצע בתעודת הבגרות. כדי להתקבל ללימודי כלכלה יש צורך בידע מתמטי קודם, מועמדים שאין ברשותם בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד נדרשים לבצע השלמות. מועמדים עם ציון ממוצע גבוה לבגרויות יכולים להתקבל במקרים מסוימים בלי פסיכומטרי.


תעודה


בוגרים שעומדים בכל החובות במסלול מקבלים תואר ראשון BA בכלכלה ובלימודי אסיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור