תואר שלישי בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שלישי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - דוקטורט בעו"ס.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית בירושלים - דוקטורט בעבודה סוציאלית


רווחה במבט מחקרי


מי שמגיעים מעולם העבודה הסוציאלית ומעוניינים להעמיק ולחקור תופעות חברתיות, תהליכי קביעת מדיניות ושיטות התערבות חדשניות, יכולים לקבל כלים לכך במסגרת התואר השלישי בעבודה סוציאלית אשר מתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים. בית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית של האוניברסיטה שואף לטפח דור של חוקרים בתחום הרווחה, אשר יכולים הן לקדם את השיח המחקרי בענפי העבודה הסוציאלית, והן לתרום לקידום שירותי הרווחה בישראל של היום.


תכנית הלימודים


בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית של האוניברסיטה העברית פועלות מגוון של קבוצות מחקר בהן יכולים תלמידי המחקר לקחת חלק במסגרת התואר השלישי בעבודה סוציאלית. כחלק מקבוצות אלה, הם יכולים לבחון אסטרטגיות התערבות, מדיניות חברתית ובריאותית, תהליכי שינוי חברתי וכן לדון בתיאוריות בתחומי הרווחה והטיפול. בין מרכזי המחקר שפועלים בבית הספר נכללים:

 

  • תמיכה לקראת סוף החיים
  • חקר האוטיזם
  • חקר הזדקנות האוכלוסייה
  • מחקר טראומה וחוסן
  • מחקר בתחום ילדים בסיכון
  • מחקר מדיניות חברתית
  • חקר העבודה הסוציאלית בבריאות
  • המרכז ללימודי מוגבלות   
  • מרכז לרווחה חברתית, אתיקה ויהדות
  • ועוד
  • מרכז לחקר פילנתרופיה והחברה האזרחית   
 


נוסף על כך, ניתן ללמוד בתכנית בינלאומית ורב תחומית לתואר שלישי, שמשלבת את תחומי העבודה הסוציאלית, החינוך והמשפטים עם סוגיות במדעי החברה והרוח. במסלול זה, עבודות המחקר מתמקדות בתחום זכויות האדם תחת לחץ. התכנית נערכת בשיתוף מוסדות לימוד בחו"ל.

 

מתכונת הלימוד


בית הספר לעבודה סוציאלית מפעיל שלושה מסלולי לימוד לתואר השלישי. אלה כוללים מסלול רגיל לתואר שלישי (שמיועד לבעלי תואר שני בעבודה סוציאלית), מסלול למי שאינם מגיעים מתחום העבודה הסוציאלית אך ברשותם תואר שני עם תזה, ומסלול ישיר לתואר שלישי שמיועד לתלמידים מצטיינים של לימודי עבודה סוציאלית, שנמצאים בשנתם הראשונה לתואר שני ומגלים פוטנציאל מחקרי.


התכנית כוללת קורסים עיוניים שונים, לימודי השלמה לפי הנחיות המנחים וכן אירועים וסמינרים שעורך בית הספר לעבודה סוציאלית. תלמידי המחקר עורכים עבודה מחקרית רחבת היקף ומסתייעים במנחה שלהם לאורך הדרך, תוך כדי דיווח למוסד הלימוד על התקדמותם. כמו כן, הם לוקחים חלק בסמינר דוקטורנטים ייחודי, שבו הם עוסקים בסוגיות מתודולוגיות, תיאורטיות, חברתיות, תרבותיות, אתיות ופוליטיות שנוגעות למחקרים שלהם וכן יכולים לדון יחד על אתגרים וקשיים בהם הם נתקלים לאורך המחקר.


האוניברסיטה העברית מציעה מדי שנה מגוון של מלגות לתלמידי המחקר, המלגות לתואר שלישי ניתנות בן היתר לדוקטורנטים מצטיינים, ולפי קריטריונים נוספים כגון נושא המחקר. ניתנות גם מלגות על ידי קרנות פרטיות וגופים חיצוניים.


סגל הוראה


סגל החוקרים של החוג כולל מגוון מומחים בתחומי העבודה הסוציאלית. בין ענפי המחקר שלהם ניתן לכלול: מגדר ומדיניות בעבודה הסוציאלית; המגזר השלישי והחברה האזרחית בישראל; רווחת הילד וזכויות ילדים; משפט ורווחה; תנועות נוער ואקטיביזם חברתי; התמודדות ילדים וצעירים עם טראומה; ונושאים רבים נוספים.


על מוסד הלימוד


הרשות לתלמידי מחקר היא הגוף האחראי על מסלולי התואר השלישי באוניברסיטה העברית. הוא מציע מגוון של חוגים בהם יכולים תלמידי מחקר לערוך את עבודת הדוקטורט שלהם, בשלל מסלולים מחקריים או עיוניים. בין התכניות לתואר שלישי שמוצעות באוניברסיטה נכללות תואר שלישי בפסיכולוגיה, תואר שלישי בחינוך, תואר שלישי בקרימינולוגיה, תואר שלישי במשפטים, תואר שלישי בניהול ויישוב סכסוכים, תואר שלישי בפילוסופיה, תואר שלישי בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תואר שלישי בכלכלה ועוד שלל תכניות מחקריות. דרך התכניות השונות שואפים ברשות לתלמידי מחקר לעודד סטודנטים מצטיינים לבחור במסלולים מחקריים תארים מתקדמים וכך להשתלב כחוקרים באקדמיה בהמשך דרכם.

 

תנאי קבלה


מועמדים שמעוניינים להתקבל למסלול הרגיל לתואר השלישי נדרשים להיות בעלי תואר שני בעבודה סוציאלית בממוצע של לפחות 88, במסלול לימודים עם תזה. הציון המבוקש בתזה הוא לפחות 90. כמו כן, על המועמדים להציג אישור מטעם אחד מחברי הסגל של בית הספר, ברמת מרצים בכירים לפחות, אשר מוכנים להדריך אותם במסגרת כתיבת עבודת המחקר. מתקיימים ראיונות אישיים לבחינת התאמתם של המועמדים לתכנית. לסטודנטים אשר אינם מגיעים מתחום העבודה הסוציאלית יש צורך לקחת חלק בקורסי השלמה לפי החלטת בית הספר.


תעודה


תלמידי מחקר אשר משלימים את כל חובותיהם בהצלחה זכאים לקבל תואר שלישי PhD דוקטור לפילוסופיה בעבודה סוציאלית, אשר מוענק על ידי האוניברסיטה העברית בירושלים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור