לימודי מדעי החברה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על העברית - לימודי מדעי החברה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי החברה באוניברסיטה העברית בירושלים - מסלולי לימודים בפקולטה למדעי החברה


להביט בעיני החברה


המאה העשרים ואחת הביאה לתמורות משמעותיות בחברה האנושית. תהליכי הגירה, שינויים במדיניות כלכלית, התפתחות המדיה והטכנולוגיה והולדתן של מדינות חדשות הביאו לשינויים גדולים באופן שבו פרטים בחברה מגדירים עצמם ויוצרים קשרים עם אחרים. אפשר אפילו להרחיק ולומר כי בעידן של היום, שבו העולם כולו הוא ככפר גלובלי אחד, כל החברות ברחבי הגלובוס קשורות ביניהן ומנהלות יחסי גומלין.


בפקולטה למדעי החברה של האוניברסיטה העברית שבירושלים פועלות מספר מחלקות כגון מחלקה לפסיכולוגיה, לגיאוגרפיה, למדעי המדינה, לכלכלה ותחומים נוספים. דרך המסלולים השונים אפשר להעמיק בתופעות חברתיות מגוונות בארץ ובעולם וללמוד על דרכים להובלת שינוי חברתי, לתכנון מדיניות חדשה ופורצת דרך ולחקר של תהליכים ותופעות.


תכניות לימודים

 

 

  • לימודי פסיכולוגיה: בלימודי פסיכולוגיה נחשפים לסוגיות בסיסיות בתחום ומכירים תיאוריות שנוגעות לנפש האדם. ניתן גם ללמוד בתכנית ללימודי פסיכוביולוגיה או במסלולים דו חוגיים בהם משלבים חוג נוסף בפקולטה.

 

 

  • תואר ראשון בתקשורת: תואר ראשון בתקשורת ועיתונאות חושף לשלל היבטים במדיה המשודרת והחדשה וכולל התנסות מעשית בארגוני תקשורת. פועל גם מסלול לימודים למצטיינים בדגש תקשורת פוליטית ואסטרטגית ויישוב סכסוכים.

 

 

  • לימודי גיאוגרפיה: לימודי גיאוגרפיה עוסקים בתחומים כגון גיאוגרפיה כלכלית והיסטורית, מדיניות איכות הסביבה, גיאוגרפיה פיזית וגיאוגרפיה פוליטית ותרבותית. אפשר לשלב גם חטיבה בלימודי גיאו אינפורמטיקה.

 

 

  • לימודי יחסים בינלאומיים: הסטודנטים בתכנית ללימודי יחסים בינלאומיים נחשפים להיבטים שונים של הזירה הפוליטית העולמית. קיימת תכנית ללימודי יחסים בינלאומיים ומזרח אסיה ומסלול מואץ לתואר שני.

 

 

  • לימודי סטטיסטיקה: ניתן ללמוד במסלול חד חוגי או בשילובים כגון לימודי סטטיסטיקה ומנהל עסקים או לימודי סטטיסטיקה וכלכלה. הסטודנטים יכולים לבחור במסלול הדגש בביג דאטה, מסלול הדגש באקטואריה או תכנית ישירה לתואר שני.

 

 

 

 

  • לימודי מדעי המדינה: לימודי מדעי המדינה בוחנים מגוון היבטים בפוליטיקה כגון פסיכולוגיה פוליטית, כלכלה, תקשורת פוליטית וייעוץ ארגוני פוליטי. קיימת תכנית משותפת ללימודי מדעי המדינה ומשפטים ומסלול בו מקבלים תעודת הוראת אזרחות.

 

 

  • לימודי כלכלה: לימודי כלכלה מתחילים כלימודים דו חוגיים בשנה הראשונה ובשנה השנייה ניתן לבחור להמשיך במסלול חד חוגי או לשלב עם חוג נוסף. הלימודים מעניקים מגוון של כלים לניתוח תהליכים פיננסיים במשק.

 

 

  • מסלול פכ"מ: תכנית פכ"מ משלבת לימודי פילוסופיה, לימודי כלכלה ולימודי מדעי המדינה ומיועדת לסטודנטים מצטיינים. מטרתה לאפשר לתלמידיה לפתח מיומנויות הומניות לצד כישורי ניתוח רציונלי של תהליכים במשק ובמשטר.


מתכונת הלימוד


רוב המסלולים בפקולטה נמשכים כשלוש שנים. חלקם מתקיימים במתכונת חד חוגית וחלקם ניתנים לשילוב עם חוגים נוספים במסגרת לימודים דו חוגיים. הסטודנטים משתתפים בקורסים עיוניים מגוונים וכן בסמינרים ובתרגילים. בחלק מן החוגים מתקיימת התנסות מעשית או סטאז'.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור