תואר שני בניהול מערכות בריאות בהתמחות טכנולוגיות רפואיות באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי רפואה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בניהול בריאות וטכנולוגיות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בניהול מערכות בריאות בהתמחות ניהול טכנולוגיות רפואיות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

העיקר הבריאות

 

כל אדם באשר הוא נזקק לשירותיה של מערכת הבריאות, הן בעת שגרה והן בשעת חירום, הן במרפאות פרטיות והן בקופות החולים ובבתי החולים הציבוריים. התקדמות הטכנולוגיות והמודעות הציבורית הביאו לדרישות גבוהות מהשירות והניהול של המוסדות הרפואיים. לשם כך, יש צורך באנשי מקצוע שינהלו את מערכות הבריאות, שיהיו בקיאים בנהלים ובפוליטיקה הפנימית שלהן ויביאו לשירות גבוה ויעיל לציבור ברחב.

 

התואר השני בניהול מערכות בריאות מיועד לאנשים אשר באים מרקע תעסוקתי הקשור לתחום הרפואה, כמו עובדים של חברות תרופות וחברות של ציוד רפואי, לרוקחים, אחים ורופאים ולבוגרי מדעי הטבע ומדעי החיים אשר רוצים להשתלב במערכת הבריאות ולייעל אותה לטובת הכלל.

 

תכנית הלימודים

 

התואר השני בניהול מערכות בריאות בהתמחות טכנולוגיות רפואיות באוניברסיטת בן-גוריון נבנה בשיתוף פעולה עם "פארמה ישראל" הארגון של חברות התרופות בישראל על בסיס מחקר ופיתוח. הסטודנטים מקבלים הכשרה מעמיקה על הניהול והמחקר של מערכת הבריאות בישראל. הם רוכשים כלים לפתרון בעיות שונות הקשורות לניהול, לארגון, ליזמות ולפיננסים של מערכת הבריאות והשלוחות שלה, ממשרד הבריאות ועד המרפאות הפרטיות.

 

תכנית התואר השני מקנה לסטודנטים ידע נרחב על התעשייה הרפואית, על המנגנונים הניהוליים של בתי חולים, קופות החולים ומעבדות מחקר ופיתוח ועל תהליכי האספקה של שירותי הבריאות. כמו כן, הם לומדים על ההיבטים המוסריים והמשפטיים הכרוכים בניהול מערכות אלה ובקבלת החלטות ברמות השונות של מוסדות הרפואה והבריאות.

 

מתכונת הלימוד

 

לימודי התואר נמשכים כשנתיים. ישנם שני אפיקי לימוד אפשריים – האפיק המרוכז שבו השיעורים מתקיימים ביום אחד בשבוע לאורך כל היום, והאפיק המפוצל שבו לומדים ביום חול אחד בשעות אחר הצהריים וביום שישי בבוקר בשעות הבוקר. ישנם שני מסלולים אפשריים – המסלול המחקרי שבסופו יש להגיש עבודת תזה והמסלול העיוני שבסופו יש להגיש עבודת גמר. מתכונת הלימוד כוללת קורסי השלמה, קורסי חובה כלליים, קורסי חובה מגמתיים, קורסי בחירה כלליים וקורסי בחירה מגמתיים.

 

 

נושאי לימוד

 

  • בריאות נפש ומנהל
  • מימון ציבורי
  • מערכת הבריאות בישראל
  • כלכלת בריאות
  • זיקה בין משפט לטכנולוגיה
  • אתיקה רפואית
  • אפידמולוגיה ומדיניות הבריאות
  • כלכלת תרופות
  • ניהול בתי חולים    
  • קבלת החלטות ברפואה ובבריאות    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בניהול מערכות בריאות צריכים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים 80 ומעלה. רופאים ורופאי שיניים עם רישיון ישראלי מתקבלים למסלול באופן אוטומטי וישנו יתרון למועמדים עם ניסיון תעסוקתי ומכתבי המלצה מקצועיים. הקבלה ללימודים מותנית בריאיון קבלה.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל דרישות התואר, לרבות עבודת הגמר או עבודת התזה, מקבלים תואר שני בניהול מערכות בריאות במגמת ניהול והערכת טכנולוגיות רפואיות מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים להמשיך באקדמיה במחקר ובפיתוח והם משתלבים בשוק העבודה בשיווק, בקרה והערכה של טכנולוגיות רפואיות בתעשיית התרופות, בקופות החולים, בענף הביוטיכנולוגיה והציוד הרפואי ובמשרד הבריאות.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור