לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בהתמחות רפואית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - הנדסת ביוטכנולוגיה רפואית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בהתמחות רפואית B.Sc. באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


רפואה, מדע והנדסה בשירות העתיד


הנדסת הביוטכנולוגיה היא ענף רב תחומי שמכיל בתוכו תחומים רבים בהנדסה ובמדעים כמו כימיה, פיזיקה וביולוגיה. זהו אחד התחומים המתפתחים והדינמיים יותר במחקר כיום והוא שואף להשתמש במשאבים שמצויים בטבע שסובב אותנו כדי למצוא פתרונות לבעיות בוערות של החברה האנושית.


כחלק מהחזון של החוקרים בענף, שואפים גם לפתח יישומים פורצי דרך לעולם הרפואה. מתרופות למחלות שכיום נחשבות חשוכות מרפא, דרך חיסונים למגפות עולמיות ועד לטכנולוגיות לשכפול של איברים, למהנדסי הביוטכנולוגיה בעיצוב הבריאות של דורות העתיד.


באוניברסיטת בן-גוריון במגב מתקיימת תכנית לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה במגמה רפואית. מגמה זו בלימודי הנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטה מציעה לסטודנטים להעמיק בקשר שבין עולמות ההנדסה, הביוטכנולוגיה והרפואה. בוגרי המגמה מקבלים כלים שבעזרתם הם יכולים להשתלב בתפקידים מגוונים בתעשייה הפרמצבטית והביוטכנולוגית בישראל וגם להקים מיזמים וחברות סטארט אפ בתחום הרפואי.


תכנית הלימודים


הסטודנטים במגמת התמחות זו מעמיקים ביישומים של עולם הנדסת הביוטכנולוגיה בתחום הרפואה. בתחילת הלימודים הם בוחנים סוגיות מרכזיות במיקרוביולוגיה, בפרמקולוגיה ובווירולוגיה ולומדים על סוגים שונים של תאים, נגיפים וחיידקים. בהמשך הם דנים בטכנולוגיות חדשניות מעולם ההנדסה אשר משמשות בתחום הפיתוח של תרופות למחלות שונות, כמו למשל מחלת הסרטן.


מתכונת הלימוד


זוהי אחת מההתמחויות שניתן לבחור בהן במהלך לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטה. הבחירה במגמה אינה חובה ומוסד הלימוד מאפשר גם לימודים ללא מגמת התמחות לסטודנטים שמעוניינים בכך. משך לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה הוא כארבע שנות לימוד.


הסטודנטים במגמה הרפואית משתתפים בקורסי חובה ובחירה וגם במחקר מעשי במעבדות שונות. בשנה הרביעית ללימודיהם הם מבצעים פרויקט מסכם, שנערך בליווי של סגל המרצים ובשיתוף עם גופים בתעשיית הביוטכנולוגיה.


נושאי הלימוד


בין הנושאים הנלמדים בתכנית זו אפשר למנות:

 

  • מיקרוביולוגיה של המים
  • תאי גזע
  • וירולוגיה ועולם הנגיפים
  • מעבר אותות בתא
  • תרביות תאים אנימליות
  • מיקרוסקופיית אור
  • הדמיה דיגיטלית במעבדה
  • תרופות ממקור ימי
  • ביולוגיה של תאים סרטניים
  • עקרונות בפרמקולוגיה    
  • אתיקה רפואית וביוטכנולוגיה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


לסטודנטים במחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה מוצעות שתי מגמות נוספות, לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בהתמחות אנרגיה וסביבה ולימודי הנדסת ביוטכנולוגיה בהתמחות ננו ביוטכנולוגיה. באוניברסיטה מתקיימים גם מגוון של מסלולי לימוד בתחומי ההנדסה השונים, ביניהם לימודי הנדסת חומרים, לימודי הנדסת חשמל ומחשבים, לימודי הנדסה כימית, לימודי הנדסה ביורפואית ולימודי הנדסת מערכות תקשורת. הפקולטה עורכת גם תכניות רבות לתואר שני בהנדסה.


תנאי קבלה


כחלק מתנאי הקבלה למסלול זה, המועמדים צריכים להיות בעלי ציון סכם הנדסה של 505 ומעלה וכן ציון רב תחומי של 550 לפחות בפסיכומטרי. האוניברסיטה שמה דגש על הציון בבגרות במתמטיקה, בבגרות באנגלית ובבגרות במקצועות ריאליים נוספים בתעודת הבגרות.


תעודה


סטודנטים שמשלימים בהצלחה את התכנית זכאים לקבל בסיומה תואר ראשון B.Sc. בהנדסת ביוטכנולוגיה מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור