תואר שני ברוקחות קלינית קהילתית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני ברוקחות קהילתית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני ברוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


רוקחים שעומדים ברוח הזמן


עולם הבריאות של היום עובר תהליכי שינוי והתייעלות, ששואפים לשים את המטופלים במרכז ולספק להם שירות איכותי ככל שניתן. מגמות אלה באות לסייע בהפחתה של תחלואה ובשמירת בריאות הציבור. מרכיב חיוני במהפכת הבריאות מהווים הרוקחים, שמהווים חוליה מקשרת בין החולים לבין הטיפול התרופתי.


עצם תפקידו והגדרתו של הרוקח עובר שינוי של ממש היום. התפישה הרווחת כעת היא שהרוקחים הם חברים משמעותיים בצוות טיפולי כולל שמעניק שירות לחולים, צוות שכולל בתוכו מגוון אנשי מקצוע מעולם הבריאות בפועלים יחד. על הרוקחים שפועלים במערכת להבין את הפן הקליני של המקצוע וגם להתמצא בשינויים הרגולטוריים ובפעילות במסגרות הקהילה.


רוקחים שמעוניינים ללמוד על התהליכים החדשים שמתחוללים במשק יכולים ללמוד בתואר שני ברוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי באוניברסיטת בן-גוריון. מסלול זה לתואר שני בא לספק לרוקחים כלים להתמודדות עם אתגרי ההווה והעתיד והוא מסייע להשתלבות הבוגרים בקופות חולים, בחברות פארם, בחברות ביוטק, בארגוני בריאות ובתעשיית התרופות.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתואר השני ברוקחות במסלול מקבלים כלים מקצועיים בנושאי משגוח וייעוץ רוקחי ולומדים על תהליכי מדיניות וייעול המערבת במגזר הציבורי והפרטי ובמסגרות קהילתיות. הם דנים בתמורות שחלות בשנים האחרונות בעולם הרוקחות ולומדים לתת מענה ביישום של תהליכי תקנה ורגולציה ובהתנהלות מול חברות תרופות וארגוני מחקר. במסגרת התכנית הם יכולים להתמחות בתחום הניהול הרוקחי הקליני מן ההיבט הקהילתי, או ללמוד בהתמחות ניהול רגולטורי שמתמקדת בפן החוקי ובמדיניות בתחום.


מתכונת הלימוד


משך התכנית שנתיים והיא מתקיימת כתכנית מחקרית עם תזה. יש אפשרות לרכז את הקורסים בשני ימי לימוד שבועיים, שאחד מהם הוא יום שישי, המסלול מותאם במיוחד לצורכיהם של רוקחים שעובדים במשרה מלאה. התכנית כוללת שיעורים תיאורטיים המשולבים עם יישום פרקטי של הכלים הנלמדים במקומות העבודה של הסטודנטים.


נושאי הלימוד

 

  • ניהול מערכות בריאות
  • רפואה בענן
  • פרמקותרפיה
  • מערכות בריאות בעולם
  • ניטור תופעות לוואי
  • כלכלת תרופות ומדיניות
  • התמדה בטיפול רפואי    
  • ניהול טכנולוגיות רפואיות
  • ועוד
 


על מוסד הלימוד


הפקולטה למדעי הבריאות בבן-גוריון מציעה עוד שלל תכניות לתואר שני, בהן תואר שני בפיזיותרפיה, תואר שני בגרונטולוגיה, תואר שני בסיעוד, תואר שני ברפואת חירום ואסון, תואר שני בניהול מערכות בריאות ותואר שני באפידמיולוגיה. תכניות המחקר מאפשרות להמשיך גם לתואר שלישי בתחומי מדעי הבריאות.


תנאי קבלה


לתכנית יכולים להתקבל מועמדים בוגרי לימודי רוקחות (מסוג B.Sc.Pharm או B.Pharm) בממוצע 85 ומעלה, שברשותם שנתיים ומעלה של ניסיון בתחום הרוקחות לאחר הסמכתם. הם צריכים להציג את תעודת הרישיון מטעם משרד הבריאות ומכתב המלצה מטעם גורמים מקצועיים. באוניברסיטה יכולים לקבל מועמדים שממוצע התואר הראשון שלהם בין 80 - 84.5 לאחר דיון כחריגים בוועדת קבלה.


תעודה


הסטודנטים שעומדים בהצלחה בכל התנאים בתכנית מקבלים בסיומה תואר שני M.Sc. ברוקחות קלינית קהילתית "Clinical Community Pharmacy and Regulatory management".



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור