לימודי הנדסה ביו רפואית ורפואה לתואר כפול באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - הנדסה ביו רפואית ורפואה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי רפואה והנדסה ביו רפואית לתואר כפול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


הרבה יותר מרופאים


בין התחומים הצומחים במשק נמצא ענף הרפואה. עלייה בתוחלת החיים וגילוי של מחלות חדשות הם רק כמה גורמים שמעלים את הצורך לייעול ולפיתוח של שירותי הטיפול והאבחנה. באופן זה גם הטכנולוגיות הרפואיות הולכות ומתפתחות, וכך אפשר לראות למשל שילוב של רובוטים בחדרי הניתוח ופיתוח של מכשור המשלב מצלמות ומחשבים זעירים במיוחד.


מגמות אלה יוצרות צורך רב למומחים שבקיאים לא רק בפן הקליני של הרפואה אלא גם בכלים טכנולוגיים והנדסיים שיכולים לשמש את הרופאים ולקדם את שירותי הרפואה. מי שמעוניינים לקחת חלק במהפכה הרפואית והטכנולוגית הזו יכולים ללמוד בתכנית לתואר כפול ללימודי רפואה והנדסה ביו רפואית שנלמדת באוניברסיטת בן-גוריון. המסלול משותף לבית הספר לרפואה ולבית הספר להנדסה ומיועד לסטודנטים מצטיינים במיוחד. התכנית שמה לה למטרה להכשיר רופאים - מהנדסים איכותיים ובעלי ידע מעמיק שיכולים הן לטפל במקצועיות בחולים והן להוביל פיתוחים ומחקרים הנדסיים שמתקיימים בבתי חולים, במרכזי מחקר ובמעבדות.


תכנית הלימודים


הלימודים מאפשרים לסטודנטים לשלב בין ידע קליני ומחקרי מתחום הרפואה לבין מיומנויות טכנולוגיות והנדסיות. לימודי הרפואה חושפים את הסטודנטים לסוגיות ברפואה קלינית, בבריאות הציבור ובמדעים שונים. הם מתוודעים למחלות שונות ולמיומנויות טיפוליות ובהמשך סוקרים את התהליכים והטיפולים שמותאמים לשלל מצבים רפואיים. הסטודנטים גם נחשפים לעבודה השוטפת במסגרות רפואיות כמו מרפאות קהילתיות, מרכזי שיקום, מחלקות אשפוז, בתי אבות ומכונים אמבולטוריים.


לימודי הנדסה ביו רפואית מעניקים לסטודנטים כלים מעולם ההנדסה שיכולים לייעל את השירותים הרפואיים במערכת הבריאות. הם מכירים סוגים של מכשור רפואי וטכנולוגיות מתקדמות שיכולות לסייע לחולים ולומדים על תהליך הפיתוח והתפעול שלהן.


מתכונת הלימוד


אורכם של הלימודים במסלול לתואר הכפול הוא תשע שנים, במקום 11 שנים. הסטודנטים מתחילים ולומדים לימודי הנדסה ביו רפואית בשנתיים הראשונות ומהשנה השלישית מצטרפים לחשיפה קלינית בבית הספר לרפואה ומשתלבים במקצועות הרפואה, תוך שהם לומדים הנדסה במקביל.


בשנה החמישית הם מבצעים פרויקט מסכם בתחום ההנדסי רפואי, ולאחריו מקבלים את התואר בהנדסה ביו רפואית. לאחר מכן הם ממשיכים ללימודים פרה קליניים ולימודים קליניים של בית הספר לרפואה, עד להסמכה כרופאים.


נושאי הלימוד

 

  • פיזיולוגיה רפואית
  • עיבוד אותות
  • אפידמיולוגיה תיאורית
  • מכשור רפואי
  • עיבוד נתונים ביולוגיים
  • תורת הבקרה
  • תורת המעגלים החשמליים
  • כימיה אורגנית
  • ביולוגיה מולקולרית של תאים
  • סוגיות באנטומיה    
  • השימוש הקליני בדימות רפואי
  • ועוד
  • היבטים קליניים באנטומיית שטח    
 


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתואר הכפול יש צורך לעמוד בדרישות של כל אחד מהמסלולים באופן נפרד, יש לציין כי המסלול מיועד למצטיינים ומתקבל אליו מדי שנה מספר מצומצם של סטודנטים.


הקבלה להנדסה ביו רפואית היא למועמדים שברשותם סכם הנדסה 525 ומעלה וציון פסיכומטרי של 550 ומעלה. האוניברסיטה שמה דגש על הישגים בבגרות במתמטיקה ובבגרות בפיזיקה.


תנאי הקבלה לרפואה כוללים מספר שלבים. על המועמדים להיות בעלי ציון סכם של 735 ומעלה וציון של 680 ומעלה בפסיכומטרי, כתנאי סף להרשמה למבחן ממוחשב. הקבלה כרוכה במעבר של המבחן הממוחשב, בעמידה בראיונות קבלה ובהשלמה של קורסים לפני תחילת הלימודים.


תעודה


בוגרי התואר הכפול זכאים לקבל שני תארים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון: תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית B.Sc. ותואר ברפואה MD.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור