תואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני פסיכולוגיה חברתית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

 

אני והחבר'ה

 

הפסיכולוגיה החברתית היא תחום משנה בדיסציפלינת הפסיכולוגיה אשר שואלת שאלות הרות גורל, כמו כיצד דמויות מופת משפיעות על גיבוש הזהות העצמי שלנו, מה גורם לאנשים לחזור בתשובה ומה משפיע על הרגלי הצריכה שלנו. תחום המחקר בודק את הזיקות בין הפרט לבין החברה הכללית ואת ההשפעות החברתיות השונות שהאדם נתון להן.

 

כמו כן, הוא בודק את דרכי הגיבוש של עמדות חברתיות, כניעה ללחץ חברתי, לדעות קדומות ולנורמות חברתיות בתוך חברה מסוימת ובין חברה לחברה. התלמידים הבוחרים להתמחות בפסיכולוגיה חברתית לומדים לבחון את האדם בתוך המסגרות שמלוות אותו במהלך החיים, כמו מוסדות החינוך, צבא, אמצעי התקשורת והממסדים הציבוריים.

 

תכנית לימודים

 

התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון מקנה לתלמידיה הכרות עם שלל הנושאים שאיתם מתמודדת הפסיכולוגיה החברתית ומכשירה אותם לחקור בתחום האישי, הקבוצתי והבין-קבוצתי. הסטודנטים לומדים בהקשרים רב-תחומיים והלימודים משלבים היבטים חברתיים, קוגניטיביים, כלכליים וניהוליים. התלמידים לומדים שיטות מחקר וגישות שונות אשר חולשות על כל תחומי מדעי החברה, ובאות להם לעזר בבניית שאלוני מחקר, בקריאה ובניתוח תוצאות סטטיסטיות.

 

מתכונת הלימוד

 

היקף התכנית לתואר שני הוא כשנתיים, כאשר מסלול זה כולל קורסי תשתית, קורסי חובה, קורסי בחירה והגשת תזה.

 

נושאי הלימוד

 

  • פסיכולוגיה חברתית יישומית
  • מחקר מודרך
  • פרקים בפסיכולוגיה חברתית
  • קוגניציה חברתית
  • מערכים ניסויים בשיטות מחקר
  • פסיכו־ביולוגיה חברתית    
  • מערכים מתאמיים בשיטות מחקר
  • ועוד
  • היבטים פסיכולוגיים בקבלת החלטות    
 

 

על מוסד הלימוד

 

אוניברסיטת בן-גוריון מציעה כמה תכניות לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה אשר מטרתם להעמיק את הידע של הסטודנטים בדיסציפלינת הפסיכולוגיה. המסלולים לתואר שני מכשירים את הסטודנטים להיות חוקרים איכותיים וזאת בעזרת עבודות מחקר במעבדות ובשטח, בהשתתפות בכנסים ובמיזוג נושאי לימוד המרחיבים את יריעת המחקר ואת הידע של הסטודנטים. החוג לפסיכולוגיה מציע שלוש מגמות לתארים מתקדמים: תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שני בפסיכולוגיה במגמה לפסיכולוגיה חברתית ותואר שני בפסיכולוגיה במגמה לקוגניציה ומוח.

 

תנאי קבלה


המעוניינים ללמוד תואר שני במגמת פסיכולוגיה חברתית צריכים להיות בעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר עם ממוצע ציונים כללי 85 לפחות, ממוצע 87 לפחות בפסיכולוגיה וציון מתא"ם 100 ומעלה. על המועמדים להגיש קורות חיים המוכיחים ניסיון קודם בתחום, וכן עליהם להגיש מסמך הצהרת כוונות שבו הם מפרטים מדוע הם בוחרים ללמוד במגמה זו. נוסף על כך, על המועמדים להגיש שתי המלצות אקדמיות. הקבלה מותנית בראיון אישי.

 

תעודה

 

בוגרי המגמה אשר מבצעים את כל המטלות הנדרשות בתואר ומגישים את עבודת תזה מקבלים תואר מוסמך בפסיכולוגיה חברתית מטעם אוניברסיטת בן גוריון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר יכולים להמשיך למחקר ולהשתלב באקדמיה. כמו כן, הם משתלבים במכוני המחקר השונים הזקוקים לחוקרים בנושאים חברתיים וכן במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי במחלקות משאבי האנוש וההתנהלות הארגונית.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור