תואר שני אבטחת המרחב המקוון באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני הנדסת מערכות מידע וסייבר.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני אבטחת המרחב המקוון - הנדסת מערכות מידע בהתמחות סייבר ואבטחת המרחב המקוון באוניברסיטת בן-גוריון

 

להגן על המרחב הציבורי

 

תחום מערכות המידע הוא התשתית לכל ענף ההיי־טק ולתעשייה הממוחשבת המודרנית. מערכות אלה מתעדכנות בזמן אמת ולכן הן שימושיות לגופים רבים כמו בנקים, משרדי ממשלה ומערכות הביטחון, ופי אחת כמה וכמה לחברות אינטרנטיות כמו ווייז, מוביט ו - וואטסאפ. התכונות של מערכות המידע ושל הידע המקוון עלולות לא רק להועיל אלא גם להזיק, המידע שרץ ברחבי הרשת יכול לספק אפשרויות רבות לפריצות למערכות, להדלפת אינפורמציה ואף לאיום בטחוני.

 

לשם כך פותח תחום הסייבר ואבטחת המרחב המקוון. המתמחים בתחומים אלה יודעים כיצד לאתר גורמים עוינים ברחבי הרשת וכיצד למנוע הדלפת מידע, שיבוש מערכות והשתלת וירוסים. כל גוף, מוסד או חברה, קיימת או מתפתחת, נזקקים לשירותי אבטחת המרחב המקוון כדי לשמור על המידע שלהם ועל החומרים והתוכנות שהם מפתחים מפני גניבות, הדלפות ושיבושים.

 

 

תכנית לימודים

 

המסלול לתואר שני בהנדסת מערכות מידע, עם התמחות סייבר ואבטחת המרחב המקוון באוניברסיטת בן-גוריון הוא שיתוף פעולה בין החוג להנדסת מערכות מידע לבין החוג למדעי המחשב, אשר שילובם יחד מקנה לסטודנטים את ההכשרה הרחבה והמעמיקה ביותר בנושא. תלמידי התואר השני מקבלים את הכלים ההכרחיים להגנה על המרחב המקוון, הן של מוסדות ציבוריים, הן של חברות פרטיות.

 

כמו כן, הם מקבלים את ההכשרה הנדרשת להגנה על מערכת הביטחון מפני איומים על מדינת ישראל. הסטודנטים לומדים כיצד למנוע דליפת מידע לרשת וכיצד לזהות קוד עוין. בהמשך, הם בוחנים איך ניתן למנוע איומים פוטנציאליים באמצעות תכנון מערכות מאובטחות ובעזרת אבטחת רשתות ומערכות ממוחשבות. נוסף על כך, הם לומדים כיצד להתמודד עם אתגרי סייבר בזמן אמת בעזרת שיטות קריפטוגרפיות שונות וזיהוי תקיפות ואנומליות.

 

הסטודנטים בוחרים אחת משתי מגמות אפשריות – המגמה לעקרונות אבטחת מידע ומימושם, מגמה הנמצאת תחת אחריותו של החוג למדעי המחשב והפקולטה למדעי הטבע; והמגמה לאבטחת מידע יישומית, הנמצאת תחת אחריותו של החוג להנדסת מערכות מידע והפקולטה להנדסה.

 

 

מתכונת הלימוד

 

התכנית בנויה מקורסי חובה, מקורסי בחירה ומסמינר מחלקתי. כמו כן, כדי לקבל את התואר יש להגיש עבודת תזה מחקרית.

 

נושאי הלימוד

 

  • קריפטוגרפיה מתקדמת
  • קוד עוין
  • ניתוח רשתות חברתיות
  • סיבוכיות חישוב
  • אבטחת מערכות הפעלה
  • למידה חישובית
  • תכנות מערכות מבוזרות
  • שיטות לזיהוי תקיפות
  • אבטחת רשתות תקשורת
  • קריפטוגרפיה שימושית    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

המועמדים צריכים להיות בעלי תואר ראשון עם ממוצע 82 לכל הפחות מאחד החוגים הבאים: מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות מידע או הנדסת מערכות תקשורת. בוגרים מצטיינים מתחומים קרובים יכולים גם כן להגיש את מועמדותם, ישנו יתרון למועמדים שעסקו בתחום המרחב המקוון בצבא או בתעשייה.

 

תעודה

 

בוגרי התכנית מקבלים תואר מוסמך בהנדסת מערכות מידע בהתמחות סייבר ואבטח המרחב המקוון מטעם אוניברסיטת בן גוריון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור