תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול וגורמי אנוש באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בהנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני בהנדסת גורמי אנוש.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול בהתמחות הנדסת גורמי אנוש באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


מתאימים את עולם התעשייה


בתעשייה של היום שמים דגש רב על תחום הנדסת האנוש. התחום שואף לייעל ככל שניתן את המערכות הטכנולוגיות של הארגון כגון דפוסים ונהלים, מבנה ארגוני, תהליכי ניהול זמנים והגדלת המוטיבציה, כל זאת כדי להתאים אותם ככל שניתן לצורכי העובדים. סביבה מותאמת ארגונומית יכולה לא רק להיטיב עם העובדים שבה אלא גם להגדיל את היעילות ואת התפוקה.


מהנדסים שברצונם להמשיך ולהתמקצע ולרכוש כלים מעולם הארגונומיה יכולים ללמוד בתכנית לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול במגמת הנדסת גורמי אנוש באוניברסיטת בן-גוריון. מסלול זה מקנה מיומנויות מתקדמות לפיתוח ולקידום של שיטות העבודה באופן שיכול לסייע לבוגרים להשתלב בשלל תפקידים בתעשייה.

 


תכנית הלימודים


במגמת ההתמחות בהנדסת גורמי אנוש הסטודנטים מקבלים מיומנויות מחקריות לגבי יכולות ומגבלות של האדם בסביבה תעשייתית ובנוגע לשיטות מתחום הארגונומיה וההנדסה שניתן לעשות בהן שימוש כדי לשפר את הממשק בין האדם למכשור ולטכנולוגיה סביבו. כך הם לומדים על תהליכים לתכנון ולבנייה של מערכות טכנולוגיות מתקדמות שיכולות לייעל את ממשק העבודה ולהטמיע בו שינויים והתקדמות.


מתכונת הלימוד


הלימודים מתקיימים במסלול עם תזה (מסלול מחקרי) או בתכנית ללא כתיבת תזה. משך התכנית הוא בין שנתיים לשלוש שנים. הסטודנטים צריכים לבחור בהתמחות אחת - הנדסת תעשייה או מערכות מידע, וכן באחת מבין חמש מגמות לימוד - שאחת מהן היא הנדסת גורמי אנוש.


במהלך התואר השני בהנדסת תעשייה וניהול בהתמחות זו, משתתפים בקורסי חובה ובשיעורי בחירה וכן בסמינריונים שונים בתחום ההתמחות. הסטודנטים במסלול המחקרי צריכים לבצע עבודה מחקרית עצמאית רבה במסגרת כתיבת התזה והם לוקחים חלק גם בסדנאות להדרכה לקראת כתיבתה.


נושאי הלימוד

 

  • תחקור תאונות עבודה
  • ניהול סיכונים
  • ניתוח רשתות חברתיות
  • תורת המשחקים
  • מערכות אוטומציה נבונות
  • יישומי תכנות דינאמי
  • סטטיסטיקה רבת משתנים
  • מערכות אדם - מכונה
  • כריית נתונים ומערכות לומדות
  • עיצוב ממשק משתמש    
  • קבלת החלטות במערכת טכנולוגית    
  • ועוד

 

על מוסד הלימוד


בין המגמות הנוספות שניתן ללמוד בהתמחות בהנדסת תעשייה אפשר למנות מגמת בטיחות בדרכים, מגמת מערכות נבונות, מגמת סטטיסטיקה שימושית ומגמת תפעול וייצור. כמו כן אפשר ללמוד בתכנית לתואר שני בניהול תעשייתי, שמתקיימת במסלול ללא תזה בלבד, או במסלול ישיר לדוקטורט שמיועד לסטודנטים מצטיינים לתואר השני. בפקולטה להנדסה של האוניברסיטה אפשר ללמוד גם בתכניות תואר שני בהנדסת בניין, תואר שני בהנדסת חומרים, תואר שני בהנדסת אנרגיה ותואר שני בהנדסה סביבתית.


תנאי קבלה


לתכנית זו מתקבלים מועמדים שהם בוגרי לימודי הנדסת תעשייה וניהול או מקצועות הנדסיים קרובים, לימודי מדעי המחשב, לימודי מדעי הטבע, לימודי מתמטיקה ולימודי פיזיקה שממוצע הציונים שלהם הוא 80 ומעלה. הם צריכים להימצא במחצית העליונה של מדרג המועמדים בתואר הראשון וכן הם נדרשים לצרף שני מכתבי המלצה מצד גורמים אקדמיים. האוניברסיטה מקבלת למגמה גם בוגרי לימודי פסיכולוגיה שלהם ממוצע ציונים של לפחות 90 ושהם נמצאים באחוזונים העליונים של המחלקות שלהם בתואר הראשון.


תעודה


תואר שני M.Sc. בהנדסת תעשייה וניהול מוענק לסטודנטים אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם בתכנית, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור