תואר שני במנהל עסקים בהתמחות יזמות וניהול הייטק באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני במנהל עסקים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני מנע"ס יזמות וניהול הייטק.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במנהל עסקים בהתמחות יזמות וניהול הייטק באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


פורצים דרך בהייטק


מאפליקציות, דרך תוכנות חדשות ועד לטכנולוגיות רפואיות פורצות דרך, עולם היזמות חווה לאחרונה פריחה משמעותית. בעולם ההייטק של היום, היזמים צריכים לא רק להגיע עם רעיון יצירתי ופורץ דרך, אלא גם להוכיח כי הוא ישים מבחינה כלכלית, טכנולוגית ועסקית. באחריות מנהלי הארגונים או המיזמים לדאוג לכל ההיבטים שכלולים במיזם שלהם, כדי להגיע מרעיון תיאורטי לסטארט אפ משגשג שישיג את תשומת ליבם של משקיעים ויוביל לאקזיט.


אוניברסיטת בן-גוריון מפעילה תכנית תואר שני במנהל עסקים בהתמחות יזמות וניהול הייטק. תכנית זו מיועדת למעוניינים להקים ולהוביל חברות הייטק וסטארט אפים טכנולוגיים. באמצעות הכלים הנלמדים במסלול הבוגרים יכולים לקדם קריירה כיזמים וכמנהלים ולהצטרף למגמת הצמיחה שחווה היום עולם החדשנות הטכנולוגית בארץ.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בהתמחות זו בתואר השני במנהל עסקים מתמקדים בתחום היזמות העסקית וביישומיו בניהול של סטארט אפים וחברות הייטק קטנות, בינוניות וגדולות. הם לומדים על דרכים לקידום של רעיונות טכנולוגיים במטרה להפוך אותם למיזמים מצליחים. נוסף על כך, הם דנים באסטרטגיות שונות לקידום חדשנות בארגונים מתחומים שונים, למשל בענפי האנרגיה, הביוטכנולוגיה והתוכנה וגם עוסקים בתהליכי יזמות בינלאומיים שמתקיימים בין ישראל לשלל מדינות בעולם, כגון ברזיל ופולין. הם גם בוחנים את השפעותיו של האינטרנט על עולם היזמות בזירה הגלובלית.


מתכונת הלימוד


התואר השני נמשך כשנתיים אך במקרים מסוימים ניתן לפרוש אותו על פני עד ארבע שנים. השיעורים מרוכזים בשני חצאי ימים או ביום שבועי אחד כדי להתאים לצורכיהם של סטודנטים עובדים. לסטודנטים מוצע מסלול מחקרי עם תזה ותכנית ללא תזה.


במהלך התואר, הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים לצד תרגולים ופרויקטים מעשיים, שמתקיימים בשיתוף המגזר העסקי וחברות הייטק שונות. כמו כן, הם משתתפים באירועים ובהאקתונים בתחום היזמות והחדשנות, במסגרתם הם יכולים לקדם מיזמים ורעיונות וליצור קשרים עסקיים.

 


נושאי הלימוד

 

  • יזמות בעולם הביוטכנולוגיה
  • רשתות עסקיות
  • מנהיגות והתרחבות עסקית
  • חדשנות וקיימות
  • תעשיית ההייטק הישראלית
  • חדשנות באנרגיה
  • פיתוח עסקים בינוניים וקטנים
  • עסקים בעידן האינטרנט
  • מדיניות צמיחה בישראל ובפולין
  • יזמות עסקית בין לאומית
  • סחר בינלאומי בטכנולוגיה העילית
  • זיקה בין משפט לטכנולוגיה    
  • מרעיונות טכנולוגיים למיזמים עסקיים    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בין מגמות הלימוד שמתקיימות בתואר השני במנהל עסקים בבן-גוריון אפשר למנות תואר שני במנהל עסקים בהתמחות שיווק, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מערכות מידע, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות מימון וביטוח, תואר שני במנהל עסקים בהתמחות התנהגות ארגונית ותואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול בין לאומי. אפשר ללמוד גם במגמה רב תחומית. באוניברסיטה פועלות תכניות נוספות ללימודי המוסמך, בהן תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית, תואר שני בניהול מערכות בריאות ותואר שני בניהול מלונאות.


תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני במנהל עסקים, יש צורך בתואר ראשון בממוצע ציונים של לפחות 80 ממוסד מוכר. המועמדים נדרשים לסיים את חובות האנגלית לתואר הראשון. מי שממוצע הציונים שלהם הוא פחות מ - 80 יכולים להתקבל בכפוף להצגה של ציון 45 ומעלה בחלק הכמותי של בחינת GMAT.


תעודה


לסטודנטים שעומדים בכל החובות לאורך התכנית מוענק בסיומה תואר שני MBA במנהל עסקים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. יש לציין כי המגמה בהייטק ויזמות אינה מצוינת על גבי התואר אלא על גיליון הציונים בלבד.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור