תואר שני באסטרופיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון - תואר שני באסטרופיזיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני באסטרופיזיקה M.Sc. באוניברסיטת בן-גוריון בנגב


חוקרים את רזי היקום


חקר הכוכבים, הגלקסיות, החורים השחורים ומגוון התופעות שנוגעות להם מהווה את אחד משטחי המחקר המרתקים בעולם המדע, שידוע בשם אסטרופיזיקה. מדע היקום הוא תחום מורכב המאגד בתוכו זרמים שונים בפיזיקה, כמו למשל מכניקה, פיזיקה גרעינית ואלקטרומגנטיות. חוקרים בענף זה עומדים מאחורי כמה מהתגליות המהפכניות ביותר בחקר הקוסמוס ואחראיים לפיתוחים טכנולוגיים חדשניים.


אוניברסיטת בן-גוריון מציעה מסלול לתואר שני באסטרופיזיקה, כחלק מהתכנית לתואר שני בפיזיקה. במסגרת המחלקה יכולים הסטודנטים לקחת חלק פעיל במחקרים ובניסויים מתקדמים, שנוגעים בסוגיות עדכניות במדעי היקום. הבוגרים יכולים להשתלב כחוקרים במעבדות ובמכונים וגם להמשיך את דרכם באקדמיה בהוראה או במחקר.


תכנית הלימודים


במהלך התואר השני, הסטודנטים מעמיקים במחקר מדעי שנוגע לסוגיות עדכניות באסטרופיזיקה ובקוסמולוגיה. כך, למשל, הם חוקרים תופעות שנוגעות לכוכבי לכת ולגלקסיות, לחומר אפל ולהתפרצויות קרני גמא. במסגרת המחקר העצמאי שמהווה חלק עיקרי בתואר, הם מפתחים את כישורי הניתוח וההסקה שלהם ובוחנים לעומק תגליות בתחום.


מתכונת הלימוד


תואר שני באסטרופיזיקה הוא מסלול התמחות מתוך התואר השני בפיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון. התכנית נמשכת כשנתיים ומתקיימת במסלול מחקרי עם כתיבת תזה. הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי חובה, בשיעורי בחירה, בסמינריונים מחקריים ובסדנאות מעשיות במעבדות האוניברסיטה. במהלך הסמסטר הראשון לתואר עליהם למצוא מנחה לכתיבת התזה.


במחלקה לפיזיקה מפעילים גם מסלולים נוספים לתואר שני, למשל ביופיזיקה, פיזיקה של אנרגיה גבוהה, פיזיקה מולקולרית ואטומית ופיזיקה של חומר מעובה.


נושאי הלימוד


בין הנושאים שנלמדים במסלול זה נכללים:

 

  • פיזיקה של הפלזמה
  • תורת הקוונטים
  • תופעות ביקום הדינמי
  • פיזיקה חישובית
  • מתמטיקה סטטיסטית
  • חומר וקרינה ביקום    
  • שיטות מתמטיות בפיזיקה     
  • ועוד


סגל הוראה


צוות המרצים ביחידה לאסטרופיזיקה כולל: פרופסור שמתמחה באסטרופיזיקה ובפיזיקת הפלסמה, שעוסק גם בחקר המוח; פרופסור המומחה למכניקת הקוונטים ולמערכות כאוטיות; דוקטור המומחה לטכנולוגיות חישוב ולמערכות מקביליות; חוקר שמתמקד במחקריו בביופיזיקה ובאלקטרואופטיקה; ועוד.


מלגות


האוניברסיטה מציעה מלגות למועמדים לתואר שני בפיזיקה, שבידיהם נתוני קבלה גבוהים. כמו כן, מוענקות מלגות הצטיינות לסטודנטים עם ממוצע ציונים גבוה במהלך התואר השני. על מנת לזכות במענק זה, הסטודנטים מתחייבים שלא לעבוד במהלך התואר השני, מלבד במשרות עוזרי הוראה, ולהקדיש את מלוא זמנם למחקר וללימודים.

 


תנאי קבלה


לתואר השני באסטרופיזיקה באוניברסיטת בן-גוריון מתקבלים מועמדים בוגרי לימודי פיזיקה או תחומים משיקים נוספים במדעים, שממוצע הציונים שלהם הוא 80 לפחות. מועמדים שאינם בוגרי לימודי פיזיקה נדרשים להשתתף במספר קורסי השלמה ובמעבדה כחלק מתנאי הקבלה למסלול, הכוללים בין היתר: תורת הקוונטים, מכניקה אנליטית, אלקטרודינמיקה ותרמודינמיקה. על מנת להתקבל יש לעבור את קורסי ההשלמה בציון של 80 ומעלה.

 


תעודה


סטודנטים שעומדים בכל חובות הלימודים ומסיימים בהצלחה את המסלול מקבלים תואר שני M.Sc. בפיזיקה המוענק על ידי אוניברסיטת בן גוריון בנגב. בוגרים שמעוניינים בכך יכולים להמשיך גם לדוקטורט (תואר שלישי) בתחום.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור