לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הנדסה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על הנדסת ביוטכנולוגיה - אוניברסיטת בן גוריון.

תואר ראשון הנדסת ביוטכנולוגיה של אוניברסיטת בן גוריון

הנדסת הביוטכנולוגיה מהווה ענף ממקצועות ההנדסה ומטרתו לבחון את תהליכי החיים במערכות הביולוגיות למטרות של ייצור מוצרים המשמשים את הרפואה, התעשייה והחקלאות. בשנים האחרונות, תחום הנדסת הביוטכנולוגיה תפס תאוצה בעקבות החזון של פיתוח תרפיות למחלות גנטיות חשוכות מרפא לצד השגת פיתרונות להגנה על איכות הסביבה.

קיראו על: לימודי הנדסה

המחלקה להנדסה ביוטכנולוגית באוניברסיטת בן גוריון מכשירה כוח אדם מקצועי, תוך הקניית כלים להתמודדות עם האתגרים הללו ומשלבת הוראה ומחקר על ידי סגל המחלקה המורכב מחוקרים בעלי שם בינלאומי בתחומי הביולוגיה, הפיסיקה, הכימיה וההנדסה.

תוכנית הלימודים לקראת תואר ראשון אורכת כארבע שנים אקדמיות אשר במהלכן הסטודנט יכול לשלב בין מגוון של קורסים בסיסיים בדיספלינות המרכיבות את התחום, לצד קורסים מתקדמים בהנדסת ביוטכנולוגיה. הקורסים המתקדמים עוסקים בנושאים מגוונים כגון: תרביות תאים, הנדסה גנטית, ביוראקטורים והפרדת חלבונים ועוד. בשנה הרביעית ללמודי התואר הסטודנטים מתנסים במחקר עצמאי, תוך שימוש במעבדות החדשניות שמציע המחלקה, או כחלק מעבודה בתעשיית הביוטכנולוגיה. פרויקט הגמר מאפשר לסטודנט להמשיך ללימודי תואר שני בתחום או להשתלב בקלות בתעשייה.

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים לתואר ראשון בהנדסת ביוטכנולגיה הינה בהיקף של 160 נ"ז הכוללות:

• 132.5 נ"ז לימודי קורסים במקצועות חובה
  • 4 נ"ז נ"ז לימודי בחירה כלליים
  • 23.5 נ"ז לימודי קורסים במקצועות בחירה

במסגרת תוכנית הלימודים:

• סטודנטים בשנה א' לתואר מחוייבים להשתתף בהדרכה בספרייה
  • הסטודנטים נדרשים לסיים את החובות בלימודי השפה האנגלית עד לסוף שנה ב'

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסים כגון:

• אלגברה ליניארית להנדסת ביוטכנולגיה
  • מבוא להנדסת תהליכים בביוטכנולוגיה
  • משוואות דיפרנציאליות רגילות להנדסת ביוטכנולוגיה
  • מעבדה בכימיה כללית להנדסת ביוטכנולוגיה
  • מבוא לטיפול בנתונים מספריים
  • עקרונות תרמודינמיקה להנדסת ביוטכנולוגיה
  • עקרונות זרימה להנדסת ביוטכנולוגיה
  • מיקרוביולוגיה כללית להנדסת ביוטכנולוגיה
  • פרקים בהתפתחות מערכות רב תאיות

תנאי הקבלה לתואר ראשון הנדסת ביוטכנולוגיה מצריכים ציון סכם הנדסה 510 ומעלה וציון פסיכומטרי כללי של לפחות 600 (ציון סכם = ממוצע בגרויות + ציון פסיכומטרי).

משך הלימודים ותעודות

תוכנית הלימודים לתואר ראשון אורכת ארבע שנים אקדמיות, בסופם מוענקת לסטודנט תואר ראשון B.Sc בהנדסת ביוטכנולוגיה.

אפשרויות תעסוקה

בסיום לימודי התואר יוכלו הבוגרים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום. בנוסף, לבוגרי התואר מגוון אפשרויות תעסוקה בתעשיית הכימיה, בתעשיית המזון והתרופות, בתעשיית ההייטק עתירת הידע, במכוני מחקר ופיתוח, בחברות העוסקות במחקר לפיתוח וייצור מוצרים, במחקר רפואי ומחקר אקדמי ועוד.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון