תואר שני בהתנהגות ארגונית במכללה האקדמית תל חי

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בהתנהגות ארגונית במכללה האקדמית תל חי

תואר שני בהתנהגות ארגונית במכללה האקדמית תל חי

 

שוק העבודה של היום הוא דינמי במיוחד, המורכבות ההולכת וגדלה שלו יוצרת צורך מוגבר בהתמקצעות בהבנה של התנהגות העובדים, הן כפרטים והן כחברים בצוות. ניהול יעיל של ההון האנושי של ארגונים יכול להיות בעל תרומה עסקית משמעותית ויש לו השפעה קריטית על הצלחה או כישלון של הארגון. מנהלים יכולים להגביר את התפוקה ולקדם יעילות ואיכות דרך הגברת המודעות ליכולות והמאפיינים האישיים של העובדים שלהם ופיתוח רגישות לאישיות ולרצונות האישיים שלהם במקום העבודה.


בקמפוס מדעי החברה של המכללה האקדמית תל חי מתקיימת תכנית לתואר שני בהתנהגות ארגונית. בתכנית זו ניתן לרכוש ידע עיוני ומיומנויות פרקטיות לטיפול יעיל באנשים בעולם העבודה. מטרת המסלול היא הכשרת מנהלים ויועצים המומחים בטיפול בגורם האנושי בארגונים וחברות. מסלול זה יכול להתאים גם למי שעוסקים בפועל באותם תחומים במסגרת עבודתם השוטפת, אך אינם ממלאים תפקידים ניהוליים או ייעוציים פורמליים ומעוניינים לחוות צמיחה ארגונית ואישית ולקדם את הקריירה.

 

מה לומדים?


סטודנטים בתכנית זו רוכשים כלים תיאורטיים, מיומנויות מחקר וכלים מעשיים בתחום ההתנהגות הארגונית. הם מעמיקים בענפים הנוגעים להתנהגות במסגרות ארגוניות, כגון משאבי אנוש, פסיכולוגיה וניהול. כמו כן, הם מרחיבים את סל הכלים המקצועי שברשותם בענפים הנחוצים ליועצים ארגוניים כגון פיתוח ושינוי ארגוני. הם מכירים תהליכים משמעותיים בארגונים ומתעמקים גם בענפים חיוניים לניהול כגון שיווק, מימון ומערכות מידע.

 

 

כמה זמן לומדים?


היקף התכנית כשנתיים. הלמודים מתקיימים יומיים במהלך השבוע.


בתכנית משולבים לימודים עיוניים יחד עם למידה התנסותית. הסטודנטים לוקחים חלק בניתוח אירועים, בסימולציות שבהן מדמים מצבים מן העולם הארגוני ומתרגלים בנייה של תכניות הדרכה, בסדנאות בתחום הפגת לחצים במקום העבודה, תרגול מיומנויות ניהול דרך הדמיה וניתוח מצבים בעבודה, תרגול תהליכים לפיתוח וניהול צוותים, בנייה של מסלולי קריירה ועוד.

 

על מוסד הלימוד


בקמפוס למדעי החברה והרוח של המכללה האקדמית תל חי מתקיימים מסלולים נוספים לתואר שני, במקצועות כגון עבודה סוציאלית, חינוך, פסיכולוגיה חינוכית, לימודי גליל, טיפול באמצעות אמנויות ועוד. כמו כן, ניתן למצוא מסלולים לתואר מוסמך בפקולטה למדעים וטכנולוגיה ובקמפוס לחדשנות בחינוך ובהוראה.


מהם תנאי הקבלה?


המעוניינים להתקבל לתכנית נדרשים לעמוד בדרישות הבאות:

  • תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בציון ממוצע 80 ומעלה
  • פטור אקדמי באנגלית
  • בוגרי לימודים ממוסדות מוכרים בחו"ל נדרשים לאישור שקילות מן האגף להערכת תארים מחו"ל של משרד החינוך, יש צורך בממוצע 80 ומעלה, בקשות אלה נשקלות על ידי ועדת קבלה
  • אישור זכאות לתואר
  • מי שעברית איננה שפת אימם נדרשים לעבור מבחן יע"ל ולהגיע לרמת פטור בשפה העברית.
  • מועמדים שחסרים להם קורסים במקצועות הליבה בהתאם לדרישות המכללה נדרשים ללמוד קורסי השלמה כתנאי לקבלה לתכנית, לפי החלטת וועדת קבלה.

 

איזו תעודה מקבלים?


בתום התכנית מוענק למוסמכים תואר שני MA בהתנהגות ארגונית מטעם המכללה האקדמית תל חי.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


כאמור, הידע הנרכש בתכנית זו נועד להכשרת יועצים ארגוניים ומנהלים להתמודדות עם אתגרים הנוגעים להון האנושי בארגונים. באפשרות המוסמכים להשתלב במגוון תפקידים בארגונים מסחריים וציבוריים ובהם לתרום לקידום חדשנות ושינוי ולפיתוח הארגוני. באפשרותם להשתלב בשוק העבודה גם כיועצים עצמאיים. הכלים הנלמדים בתחום ההתנהגות הארגונית והפסיכולוגיה יכולים לסייע להשתלבותם גם בתפקידים בתחום בנייה וניהול צוותים, הנעת עובדים ופיתוח הדרכה ארגונית.


יועצים פעילים יכולים להשתמש בידע הנלמד כדי לפתח את הקריירה ולקדמה. המיומנויות הנרכשות בתואר השני יכולות לתרום לעובדים באופן אישי ומקצועי ולסייע להם לפתח מודעות גבוהה יותר ולעבור תהליכי צמיחה אישית.

עוד מסלולי לימוד - מכללת תל חי