תואר שני באמנויות ביהדות במכון שכטר

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שכטר - תואר שני באמנות יהודית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני באמנות יהודית MA במכון שכטר למדעי היהדות

 

כשיצירתיות ומסורת נפגשים


העם היהודי עבר תמורות ותהליכים רבים ומגוונים לאורך השנים. מן העידן העתיק ועד לימינו, אמנים ויוצרים יהודים שאפו לבטא את המגמות הללו, וכן לבטים ודילמות אישיים, דרך היצירה. האמנות היהודית יכולה לשמש מראה לסוגיות בוערות שהעסיקו את החברה היהודית ואת הפרטים שבה.


מורים, יוצרים וחוקרים שמחפשים להעשיר את ידיעתם בעולם היצירה היהודית והישראלית יכולים ללמוד בתכנית לתואר שני באמנויות ביהדות שמתקיים במכון שכטר. המסלול לתואר שני מאפשר להעמיק ולחקור היבטים שונים של האמנות ולדון בחיבור שבין יצירתיות לבין מסורת ויהדות.

 


תכנית הלימודים


הסטודנטים לומדים על מגוון זרמים ותקופות באמנות היהודית ומתוודעים לאמנים יהודים וישראלים לאורך הדורות. הם בוחנים סוגות שונות באמנות היהודית, כגון אדריכלות, אמנות חזותית, תיאטרון יהודי, מוזיקה ואמנויות המסך ודנים בסוגיות היהודיות והחברתיות שעולות מתוכם. כמו כן, הם דנים בהשפעות של הסביבה הנוכרית על העשייה היהודית ובוחנים את ייחודה של היצירה היהודית בתקופות שונות. בהמשך הם עוסקים בהיבטים חברתיים ותרבותיים שונים כגון מעמד האישה, שינויים חברתיים ודילמות מוסריות כפי שאלה משתפים מיצירות אמנות יהודיות מוכרות.


מתכונת הלימוד


משך התכנית הוא כשנתיים, ניתן למשוך את המסלול עד חמש שנים. את המסלול לאמנות יהודית אפשר ללמוד כתחום ראשי או כתחום משני ולשלבו עם התמחות נוספת מהמגוון המוצע. זהו מסלול ללא כתיבת תזה, בו עורכים פרויקט או עבודת גמר. הסטודנטים משתתפים בקורסי חובה ובחירה מגוונים, בדיונים כיתתיים ובסמינרים. כמו כן, הם לוקחים חלק בסדנאות מעשיות בתחומי האמנות והמוזיקה היהודית וכך יכולים להכיר מקרוב את הגישות והתכנית הנלמדים.

 

תכנית "מעשה חשב"


תכנית זו לתואר שני היא פרי שיתוף פעולה בין מכון שכטר לבין בית הספר לאמנות "הקוביה" היא שואפת להקנות לסטודנטים היבטים מעשיים ותיאורטיים כאחד באמנות יהודית וכוללת קורס מעשי שמאפשר להם להתנסות בפועל בטכניקות שונות ברישום, בפיסול, בקרמיקה ובציור.
 


נושאי הלימוד

 

  • משפחה באמנות המקרא
  • מוזיקה יהודית
  • אמנות יהודית בעת העתיקה
  • נשים יהודיות יוצרות
  • צילום ואמנות הדמות ביהדות
  • אמנות יהודית מודרנית
  • אמנות ופרשנות הטקסט היהודי
  • גיבורי התנ"ך על המסך
  • דמות היהודי האמנות ימי הביניים
  • יופי ואסתטיקה לפי חז"ל    
  • יהודים בתרבות הבארוק והרנסנס    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במכון שכטר, הממוקם בירושלים, מתקיימות תכניות לתואר שני והסטודנטים מוזמנם לבחור מבין כ - 13 מסלולים שונים בתחומי מדעי היהדות. תכניות הלימוד משלבות בין דרכי לימוד מסורתיות לגישות מחקריות מודרניות ולדיון בסוגיות אקטואליות וחברתיות. בין המסלולים המוצעים במכון נכללים תואר שני בחינוך יהודי, תואר שני בלימודי ארץ ישראל, תואר שני בלימודי נשים ביהדות, תואר שני במקרא ותואר שני בתלמוד והלכה.


תנאי קבלה


לתכנית מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון בממוצע 80 או תואר ראשון בחינוך B.Ed. בממוצע של 85 ומעלה. ישנה עדיפות לבוגרי מקצועות מדעי היהדות. וועדת קבלה בוחנת את התאמת המועמדים לתכנית. יש לציין כי אין צורך בידע קודם באמנות כדי להתקבל למסלול והוא מתאים לאנשי חינוך, לאמנים ולחוקרים שמעוניינים להרחיב את הבנתם בענף.


תעודה


תואר שני MA מוענק לבוגרים שעומדים בכל חובותיהם על ידי מכון שכטר למדעי היהדות.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכון שכטר למדעי היהדות

כלים שיעזרו לך לבחור