תואר שני במתמטיקה פיננסית באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במתמטיקה פיננסית באוניברסיטת בר אילן

תואר שני במתמטיקה פיננסית באוניברסיטת בר אילן


באוניברסיטת בר אילן מתקיימת תכנית לתואר שני במתמטיקה פיננסית, אשר מתמקדת בשימוש בכלים מתמטיים בענף הכלכלה. סטודנטים בתכנית זו יכולים לרכוש ידע תיאורטי בענפים כגון מדעי המחשב, סטטיסטיקה והסתברות, באופן המותאם לשילוב בתחום הפיננסי. מסלול זה מתאים הן לבוגרי לימודי מדעים מדויקים והנדסה, והן לבוגרי לימודי כלכלה, מנהל עסקים וחשבונאות. כיום, ישנה דרישה גוברת לידע בתחום המתמטיקה בסקטור הפיננסי ובתעשיית ההייטק, לצורך פיתוח תשתיות חכמות ומתקדמות לניהול פיננסי. צורך זה בתעשייה פותח מגוון אפשרויות תעסוקה בפני בוגרי התכנית.

 

מה לומדים?


בתכנית לתואר שני במתמטיקה פיננסית מתמקדים בשימוש בידע מתמטי למטרות כלכליות וניהוליות. הסטודנטים רוכשים ידע עיוני בתהליכים סטוכסטיים, באופטימיזציה ובנושאים מתקדמים במדעי המחשב כגון בינה מלאכותית, כריית מידע ואלגוריתמים. בתכנית נכללים סמינרים בתחומים שונים ובהם גיאומטריה אלגברית, אנליזה, הצפנה, מתמטיקה שימושית, קומבינטוריקה, טופולוגיה, ועוד.


כל הסטודנטים בתכנית מתחילים את לימודיהם במסלול עיוני ללא תזה. סטודנטים מצטיינים המעוניינים לעבור למסלול מחקרי (עם תזה), יכולים לעשות זאת בסיום שנת הלימודים הראשונה, באישור של ראש התכנית. המסלול המחקרי מתאים למעוניינים להמשיך לתואר שלישי.

 

מגמת טכנולוגיה פיננסית


סטודנטים בתואר השני במתמטיקה יכולים ללמוד גם במגמת טכנולוגיה פיננסית. במגמה משלבים את תחום המתמטיקה עם כלכלה, תוך שימת דגש על תחום הביג דאטה. ידע בתחום זה יכול לסייע לסטודנטים להשתלב בחברות הייטק ובארגונים אשר עוסקים בתחום האלגו-טריידינג (כלומר מסחר אלגוריתמי אוטומטי אשר מבוסס על רובוטיקה ומתמטיקה).

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים שנתיים. הלימודים מותאמים גם לאנשים עובדים, השיעורים מרוכזים בערב אחד במהלך השבוע ובבוקר ימי שישי.


נושאי הלימוד


לפניכם חלק מן הנושאים הנלמדים במסגרת התואר השני:

  • תמחור אופציות
  • מודלים פיננסיים
  • תהליכים סטוכסטיים
  • מתמטיקה אקטוארית
  • שיטות נומריות לפיננסים
  • סטטיסטיקה וניתוח נתונים
  • ועוד

 

סגל


ראש התכנית, פרופסור גיל אריאל, הוא חוקר ומרצה שתחומי מחקרו כוללים מתמטיקה שימושית וחישובית, ביולוגיה מתמטית, ומערכות דינמיות בעלות מספר סקאלות זמן.

 

מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל לתכנית, יש צורך לעמוד בדרישות הבאות:

  • תואר ראשון בממוצע ציונים 84 ומעלה.
  • יכולים להתקבל בוגרי תואר ראשון במקצועות הבאים: מתמטיקה, מדעים מדוייקים, הנדסה, כלכלה, חשבונאות, מנהל עסקים.
  • מועמדים עם רקע חזק במתמטיקה, אשר אינם עומדים בממוצע הציונים הנדרש, מתקבלים על סמך הישגיהם בקורסי השלמה, הנקבעים על ידי יועץ המחלקה.
  • הקבלה למסלול המחקרי (עם תזה) מתבצעת בסיום שנה א' לתכנית, המסלול מיועד לסטודנטים הלומדים במסלול ללא תזה אשר סיימו את שני הסמסטרים הראשונים בהצטיינות. המעבר כפוף לאישור הוועדה המחלקתית.

 

 

איזו תעודה מקבלים?


למוסמכי התכנית מוענק תואר שני במתמטיקה פיננסית מטעם אוניברסיטת בר אילן.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


מטרת התכנית לסייע לסטודנטים לרכוש את הידע הנדרש במתמטיקה ובמימון לצורך ניצול הזדמנויות התעסוקה בשווקים הפיננסיים. המוסמכים יכולים להשתלב בחברות הייטק, במוסדות מחקר ופיתוח, במוסדות פיננסיים, בבנקים, ועוד. כמו כן, סטודנטים המשלימים את המסלול המחקרי עם תזה יכולים להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב במחקר ובהוראה באקדמיה.


כיום, תחום המתמטיקה הפיננסית נחשב למבוקש בחברות בנקאיות, בבתי השקעות, בחבורת ביטוח, ובתאגידים אשר עושים שימוש בתיאוריות מתמטיות לפתרון של בעיות מימון מורכבות. נוסף על כך, רפורמות בתקינה מחייבות את הבנקים בישראל לקדם ולשכלל את שיטות ניהול הסיכונים שלהן, מה שמעלה את הצורך בכלים מתמטיים מתקדמים להערכה של נכסים פיננסיים.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן