ספרות משווה במגמת דרמה ותיאטרון לתלמידי ובוגרי בית צבי לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
ספרות משווה במגמת דרמה ותיאטרון לתלמידי ובוגרי בית צבי לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן

לימודי ספרות משווה במגמת דרמה ותיאטרון לתלמידי ובוגרי בית צבי לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן


במחלקה לספרות משווה של אוניברסיטת בר אילן נפתחה תכנית ייעודית לתואר ראשון בספרות משווה לבוגרי ותלמידי בית הספר למשחק "בית צבי". במסלול זה יכולים בוגרי ותלמידי בית הספר "בית צבי" ללמוד לתואר מזורז בספרות משווה, אשר מביא בחשבון את הלימודים הקודמים. תלמידים ובוגרים של בית הספר "בית צבי" מקבלים הכרה ב – 30% מהלימודים לתואר כנגד לימודיהם ב – "בית צבי" (מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה).

 

המחלקה לספרות משווה מאפשרת לסטודנטים להתמחות במגמת דרמה ותיאטרון, הלימודים במגמה זו מתאימים למי שברצונם לשלב את תחום הספרות עם זיקה לאמנויות וליוצרים באמנות המופע. כמו כן, התכנית מתאימה לסטודנטים המעוניינים להוסיף להכשרתם האקדמית ידע תרבותי ואמנותי נרחב יותר, אשר מעוגן במסורות ספרות העולם.


מה לומדים?

 

במהלך לימודי ספרות משווה במסלול זה, מביאים בחשבון את הידע הקודם שרכשו הסטודנטים במהלך לימודיהם בבית הספר "בית צבי". הסטודנטים נפגשים עם מגוון רחב של טקסטים אמנותיים ותרבותיים מצורות מבע שונות לרבות ספרות, תיאטרון, מוזיקה, קולנוע, פיסול וציור. כמו כן, הם דנים ביצירה תרבותית מתרבויות מגוונות כגון מאירופה, ממזרח אסיה, ומאמריקה. הלימודים נערכים בגישה השוואתית, אשר מעודדת את הסטודנטים לפתח חשיבה ביקורתית ותיאורטית ולשים דגש על הזיקה המתקיימת בין התקופות והזרמים השונים ביצירה.

 

כדי לאפשר לסטודנטים לנהל שיח אינטלקטואלי משפיע ומשמעותי, משולבים בתואר קורסים מעשיים וכן ימי עיון, כנסים, ביקורים בתיאטראות, צפייה בתערוכות ובקונצרטים, ומפגשים עם יוצרים ותיקים וצעירים במגוון ענפים באמנות. כמו כן, מתקיימות סדנאות משחק וכתיבה מעשיות, להעשרת סל הכלים הפרקטי שברשות הסטודנטים.


כמה זמן לומדים?

 

משך הלימודים שלוש שנים. ניתן להאריך את משך הלימודים לפרק זמן של 5 – 6 שנים.

 


נושאי הלימוד


להלן חלק מן הנושאים הנלמדים במסגרת התכנית לבוגרי "בית צבי":

  • פרוזה
  • ימי הביניים
  • החיים כסיפור
  • דרמה ותיאטרון
  • תולדות הספרות
  • אסתטיקה וביקורת
  • ספרות המאה ה – 20
  • ועוד


מהם תנאי הקבלה?


המעוניינים להתקבל לתואר הראשון בספרות משווה נדרשים לעמוד בתנאים הבאים:

  • הקבלה היא על סמך שקלול בין הציון בפסיכומטרי לבין ממוצע הבגרויות, יש צורך בציון 85 ומעלה בחלק האנגלית של הפסיכומטרי.
  • ממוצע בגרויות 90 ומעלה מקנה פטור מן הפסיכומטרי, בכפוף להצגת ציון 185 ומעלה במבחן אמי"ר לסיווג רמת האנגלית.


איזו תעודה מקבלים?

 

בתום הלימודים, זכאים הבוגרים לקבל תואר ראשון בספרות משווה (B.A) מטעם אוניברסיטת בר אילן.


מהן אפשרויות התעסוקה?


בוגרי התכנית יכולים להיעזר בידע הנרכש במהלך התואר, וכן בידע שברשותם מלימודיהם הקודמים, כדי לקדם עשייה מקצועית בענפי התיאטרון ואמנויות הבמה. בין אפשרויות התעסוקה העומדות בפניהם, הבוגרים יכולים להשתלב כדרמטורגים בתיאטרון, עורכים בתחום הספרות, כותבים בערוצי התקשורת, ויוצרים עצמאיים בענף התיאטרון. כמו כן, בוגרים המשלבים תכנית לתעודת הוראה יכולים להשתלב כמורים לספרות במערכת החינוך.

 

 

על מוסד הלימוד

 

המחלקה לספרות משווה של אוניברסיטת בר אילן מתמקדת בניתוח של טקסטים מתרבויות ואמצעי מבע שונים, תוך הדגשה של הזיקה שבין התקופות ואמצעי המבע. הסטודנטים יכולים לדון ביצירות ספרות, תיאטרון, מוזיקה, אמנות חזותית, ועוד. במחלקה מציעים תואר ראשון וכן תארים מתקדמים בתחום הספרות המשווה. התואר הראשון מתקיים במתכונת חד חוגית, או כמסלול דו חוגי שאותו יש לשלב עם חוג נוסף. לאחר השלמת התואר הראשון, יכולים הבוגרים להמשיך גם לתואר שני במגמת דרמה ותיאטרון, במגמה זו ניתן להרחיב את הידע אודות תחום התיאטרון תוך שימת דגש על הדיאלוג המתקיים בין תרבויות העולם לבין התרבות היהודית והעברית.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן