תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות פיתוח קהילתי באוניברסיטת בר אילן

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות פיתוח קהילתי באוניברסיטת בר אילן

תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות פיתוח קהילתי וארגוני באוניברסיטת בר אילן


מקבוצה לקהילה


לקבוצה ולקהילה יש תפקיד חשוב במעגלי החיים שלנו. הן מסייעות לנו להגיע למטרות וליעדים משותפים, עוזרות ליצור תחושה של שיתוף ומשמעות ואף יכולות לתרום להתגברות על משברים וקשיים קולקטיביים. קיימים סוגים רבים של קהילות, כגון קהילות מקצועיות בסביבה העסקית, קהילות חברתיות וקהילות גיאוגרפיות, כאשר לכל אחת מהן צורכים וייחוד משלה.


באוניברסיטת בר אילן אפשר ללמוד במסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות פיתוח קהילתי וארגוני. מטרתה של מגמת ההתמחות היא לקדם עובדים סוציאליים ולסייע להם לפתח את הקריירה ולהשתלב בתפקידים ניהוליים ובמשרות ריכוז וייעוץ במסגרות קהילתיות ועסקיות במשק.


תכנית הלימודים


תכנית זו לתואר שני בעבודה סוציאלית שמה דגש על הקנייה של כלים וידע תיאורטי בתחומי העבודה הקהילתית, הייעוץ הארגוני והניהול. הסטודנטים לומדים על דרכים לעבודה עם קהילות, משפחות, קהילות ופרטים. הם מתוודעים לשיטות התערבות שמותאמות במיוחד לקהילות ולקבוצות ובמקביל רוכשים מיומנויות מעולם הניהול והמנהל העסקי ובוחנים את היישום שלהם במסגרות ארגוניות.


מתכונת הלימוד


הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול מחקרי לבין מסלול עיוני ללא תזה. משך התכנית הוא כשנתיים, במסלול עם תזה יש אפשרות להאריך בשנה נוספת. שיעורים מרוכזים ביום לימודים מלא אחד במהלך השבוע, משעות הבוקר ועד הערב.


הסטודנטים במגמה זו לוקחים חלק בקורסים עיוניים וגם בסדנאות, בדיונים כיתתיים ובפרקטיקום בשטח בו הם מתרגלים את הכלים לייעוץ ואת שיטות ההתערבות. כמו כן, הם מתחייבים לעבודה במהלך התכנית בשירותים המוכרים לעבודה הסוציאלית (בהתנדבות או בשכר), עבודה זו מתקיימת בליווי הדרכה של עובד סוציאלי מוכר.


נושאי הלימוד


בין הנושאים שנלמדים במגמה נכללים גם:

 

  • מצבי משבר לחוסן קהילתי
  • ייעוץ ושינוי ארגוני
  • מנהיגות וניהול משאב אנושי
  • שותפויות בין מגזריות
  • רב תרבותיות ודיאלוג קהילתי
  • צוותים כקבוצות קטנות
  • היבטים קליניים בעולם הניהול
  • ניהול ארגונים חברתיים    
  • אסטרטגיות התערבות בקהילה    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש מגמת הפיתוח הקהילתי היא דוקטור לעבודה סוציאלית, תחומי המחקר שלה כוללים הגירה, התנדבות, עבודה סוציאלית קהילתית והדרכה בעבודה הסוציאלית.


על מוסד הלימוד


בית הספר לעבודה סוציאלית של בר אילן מפעיל מגמות נוספות לתואר השני. אלה כוללות תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טיפולית, תואר שני בעבודה סוציאלית במגמת שיקום ובריאות ותואר שני בעבודה סוציאלית במסלול ייעוץ, הדרכה וניהול. נוסף על כך, אפשר ללמוד במסלול השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית ובתואר שלישי בעבודה סוציאלית.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית כוללים תואר ראשון בעבודה סוציאלית בממוצע ציונים של לפחות 85. כמו כן, כדי להתקבל למגמה על המועמדים להיות בעלי ניסיון של לפחות שנתיים בתחום העבודה הסוציאלית לאחר סיום התואר הראשון בליווי הדרכה של עובד סוציאלי. במסגרת תהליך הקבלה הם צריכים להציג גם המלצות מגורמים אקדמיים ומקצועיים.

 


תעודה


לבוגרי התכנית שמשלימים את כל חובותיהם ניתן תואר שני MA בעבודה סוציאלית על ידי אוניברסיטת בר אילן.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בר-אילן
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בר-אילן