מלגות לסטודנטים למדעי המדינה

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגות למדעי המדינה


לומדים מדעי המדינה ומחפשים מלגה?


סטודנטים ללימודי מדעי המדינה וכן סטודנטים לתארים מתקדמים בתחומי הפוליטיקה אשר מחפשים מלגות לימודים לסיוע בתשלום שכר הלימוד יכולים למצוא מגוון של מלגות שמתאימות במיוחד עבורם. חלק ממלגות אלה ניתנות על ידי מוסדות הלימוד עצמם ואחרות מטעם קרנות חיצוניות וארגונים חברתיים ששואפים לקדם פעילות חברתית בקרב הסטודנטים. חלק מתכנית המלגות מציעות לסטודנטים יתרון כפול, הן מאפשרות להם סיוע כלכלי לצד אפשרות לניסיון פרקטי במסגרות שלטון מקומי וארגונים חברתיים.


הנה חלק מן המלגות שבהן יכולים להיעזר סטודנטים למדעי המדינה:


שימו לב, המידע לגבי מלגות לימוד יכול להשתנות מעת לעת, כדי לקבל את הפרטים המדויקים לגבי מלגות מומלץ לפנות ישירות אל מוסד הלימוד. כל המסתמכים על המוצג בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.


מלגות מטעם קרנות חיצוניות


סטודנטים ללימודי מדעי המדינה יכולים לקבל סיוע בתשלום שכר הלימוד באמצעות קרנות שונות, אשר מציעות מלגות לימודים ייעודיות לסטודנטים שלומדים במקצועות הפוליטיקה, הממשל והשלטון המקומי. בדרך כלל, הסטודנטים צריכים לקחת חלק בפרויקטים חברתיים בזירה הפוליטית במסגרת התנאים לקבלת המלגות.


מלגת קרן שולה ליוצאי צפון אפריקה


מלגת קרן שולה פועלת לזכרה של שולה אנקרי לעידוד לימודים בתחום מדעי המדינה, מדעי החברה ובמדעים. זוהי מלגה לסטודנטים יוצאי צפון אפריקה שלומדים לתואר ראשון או לתואר שני באחת המוסדות האקדמיים הבאים: אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל-אביב והטכניון. המלגה פתוחה לסטודנטים עד גיל 28. וועדת הקרן בוחנת קריטריונים שונים כגון הישגים לימודיים של המועמדים, מצב סוציו אקונומי, מקום מגורים ותרומה לקהילה.


מלגה לפרויקט בחינת היושרה - עמותת שביל


המלגה מיועדת לסטודנטים למדעי המדינה ולמקצועות נוספים כגון לימודי משפטים, לימודי מנהל עסקים, לימודי כלכלה ולימודי הנדסה שלומדים באוניברסיטת תל-אביב. המלגה מוענקת על השתתפות בפרויקט בחינת היושרה של עמותת שביל לשקיפות שלטונית. במסגרת תנאי הקבלה לתכנית זו על המועמדים לעבור ראיונות לבחינת התאמתם לפעילות העמותה, יש צורך בשליטה בשפה האנגלית, ביישומי מחשב ובהבעה בכתב בעברית ברמה גבוהה. יש צורך בפעילות בהיקף של כ - 150 שעות לימוד. גובה המלגה כ - 5,000 שקלים.


מלגת נשים מטעם עמותת כ"ן


מלגה לסטודנטיות שלומדים את המקצועות מדיניות ציבורית או לימודי מגדר. היא מוענקת מטעם עמותת כ"נ - כוח לנשים, העמותה מעניקה מלגות שונות כדי לעודד סטודנטיות ללמוד מקצועות אלה באקדמיה וכן כדי לסייע להם לפעול בשטח במסגרת ארגונים חברתיים וכך ליצור שינוי ולהגיע לעמדות מפתח בחברה. הסטודנטיות צריכות לקחת חלק בפעילויות שונות של העמותה, כגון כנסים ותכניות מנהיגות לנשים. כמו כן, עליהן להיות בקשר פעיל עם חברי וחברות מועצה, ראשי ערים וגורמים נוספים במגזר הציבורי ולפעול מול נשים אשר שוקלות התמודדות בבחירות המוניציפליות. ישנה עדיפות לסטודנטיות שלומדות בשנה ב' ומעלה. גובה המלגה הוא כ - 3,000 שקלים.


מלגת האקדמיה לעובדים


מלגה לעובדי מדינה שמוענקת לסטודנטים שלומדים במסלול לימודי מדעי המדינה של האקדמיה לעובדים, תכנית לימודים שמתקיימת בשיתוף עם אוניברסיטת בר אילן. כדי לקבל את המלגה, יש צורך בתשלום דמי החבר של הסתדרות המעו"ף ופעילות בהיקף של לפחות שלוש שנים בעמותה לקידום מקצועי. היקפה של המלגה הוא עד 3,000 שקלים.


מלגת מיכאל צ'רנוי לעולים


מלגת צ'רנוי היא מלגה לעולים חדשים שמוענקת על ידי הקרן לסטודנטים אשר עלו ממדינות חבר העמים. מלגה לסטודנטים דוברי רוסית מתאימה לסטודנטים שלומדים את מקצועות מדעי המדינה או את תחומי התקשורת והמשפטים. מטרתה של המלגה היא לעודד צעירים כישרוניים ללמוד תחומים אלה, מתוך שאיפה לקדם אותם לתפקידי מפתח בזירה הפוליטית הישראלי ובענפי המדיה והמשפט וכך להגביר את ייצוג עולי ברית המועצות באפיקים אלה. המלגות ניתנות לסטודנטים שעונים לקריטריונים שלומדים בכל האוניברסיטאות בישראל.

 


מלגות מטעם מוסדות הלימוד


המחלקות והחוגים למדעי המדינה במוסדות השונים מציעים לסטודנטים מלגות לימוד ייעודיות, חלקן ניתנות למועמדים שלהם נתוני קבלה גבוהים במיוחד, בעוד אחרות הן מלגות לדוקטורנטים שמתאימות לסטודנטים מצטיינים לתואר שלישי ולרוב מוענקות לפי תחומי מחקר מסוימים.


אוניברסיטת תל-אביב


בית הספר למדעי המדינה, ממשל ויחסים בינלאומיים של אוניברסיטת תל-אביב מציע מלגות מחקר שונות לתואר שני ולתואר שלישי. בין המלגות הללו:

 

 

  • מלגת מחקר על שם מיראלה חג'ג': לסטודנטים לתואר שני ושלישי, שמיועדת לחוקרים שמתמחים בענפי היחסים הבין לאומיים ומדעי המדינה. עליהם להציג קורות חיים, תקציר של הצעת המחקר והמלצות מגורמים אקדמיים שמעידות על כישורי המחקר. גובה המלגה נע בין 2,000 - 8,000 יורי לפי החלטת וועדת המלגות של הקרן.

 

 

  • קרן מלגות על שם ריצ'רד ורודה גולדמן: קרן המלגות פועלת להרחיב את החקר האקדמי בתחום איכות השלטון ולשפר את עבודות הממשל בישראל. הקרן מעניקה מלגות לתואר שני ומלגות לתואר שלישי, למחקרים בתחום המדיניות הציבורית ומדעי המדינה. מלגה של עד 5,000 דולרים מוענקת לפי התקדמות המחקר. כדי לקבל את המלגה, על הסטודנטים להתחייב לשירות ציבורי לאחר תום לימודיהם.

 

 

  • מלגת עמותת עצו"מ על שם אברהם וטובה נוטקיס: מלגה המשותפת לעמותת עצו"מ - עבודות צדקה ומשפט, מיועדת לסטודנטים שהם אזרחי ישראל בין הגילים 21 - 30 שלומדים בתכנית מלאה ומתנדבים בעמותה בהיקף של לפחות שבע שעות שבועיות.

 

 

  • מלגת מחקר ע"ש גד יעקובי ז"ל: המלגה באה לעודד צעירים לחקור תחומים כגו ציונות, ממשל מדינת ישראל ויחסי חוץ של ישראל במערכת הבין לאומית. מלגות אלה מוענקות לעבודות מצטיינות בתחומים הללו.


אוניברסיטת חיפה


באוניברסיטת חיפה, יכולים סטודנטים למדעי המדינה להיעזר במגוון של מלגות לימוד. האוניברסיטה מציעה מלגות לתואר ראשון, מלגות לתואר שני ומלגות לדוקטורנטים.


סטודנטים ללימודי מדעי המדינה שיש ברשותם נתוני קבלה גבוהים יכולים לקבל מלגות הצטיינות. בדרך כלל יש צורך בציון גבוה בפסיכומטרי או בציון התאמה גבוה במיוחד. בין התנאים לקבלת מלגות אלה היא הצטיינות בלימודים בשנה א' לתואר וכן עמידה בכל תנאי המעבר לשנה ב' שמגדיר החוג. גובה המלגות נע בדרך כלל בין 30 אחוזים משכר הלימוד לעד מאה אחוזים משכר הלימוד לסטודנטים שברשותם ציון פסיכומטרי גבוה במיוחד (לרוב מעל 730, גובה הציונים עשוי להשתנות). כמו כן, יש צורך לקחת חלק בפעילות חברתית לפי דרישות האוניברסיטה והחוג.


סטודנטים לתואר שני במדעי המדינה, שלומדים במסלול מחקרי, יכולים גם הם לקבל מלגות שונות, אשר מוענקות על פי שיקולים של וועדת המלגות של המחלקה. המלגות ניתנות בין היתר לסטודנטים שמתמקדים במחקריהם בתחומים כגון יחסים בין לאומיים, מנהל ומדיניות ציבורית או ממשל ורעיון מדיני.

 

הסטודנטים הלודים תחום זה יכולים להיעזר גם במלגות נוספות, בהן מלגות למדעי החברה.


האוניברסיטה העברית


במחלקה למדעי המדינה של האוניברסיטה העברית בירושלים יכולים סטודנטים לתואר שני או לתואר שלישי במדעי המדינה להיעזר במגוון של מלגות. חלקן ניתנות על ידי המחלקה עצמה ואחרות מטעם קרנות חיצוניות למחלקה. בין המלגות הפנימיות ניתן למצוא פרסים על מחקרים מצטיינים כגון פרס גליק, שניתן לסטודנטים שמגישים עבודות תזה מצטיינות בתחום הפוליטיקה הישראלית; מלגת קרן איילת להצעות מחקר בתחום יחסי ארצות הברית וישראל ויהדות; מלגת בורי המשותפת למחלקה למדעי המדינה ולבית הספר למדיניות ציבורית ומעודדת מחקרים בתחום מינהל המדיניות הציבורית והשלטון המקומי; מלגת שושנה ומילטון שייר לעידוד מחקרים הבוחנים את הקשר בין מעשה פוליטי בישראל לבין מחשבה יהודית ופילוסופיה. חלק מן המלגות לתואר שני מוענקת לסטודנטים בחלק ממגמות ההתמחות בלבד.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה