סטודנטיות מציגות מכשיר לקיפול כביסה בלחיצת כפתור

1/2/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (5,810 צפיות)

שלוש סטודנטיות למדעי המחשב מהטכניון פיתחו במסגרת הלימודים רובוט שבא לפתור אחת מהבעיות שכולנו מתמודדים איתן: קיפול כביסה. בעזרת אפליקציה ומערכת מתקדמת, המוצר שלהן יכול לקפל את כל הבגדים שעד עכשיו התעצלנו לקפל לבד, והכל בקליק. האם נוכל למצוא את המכשיר על המדפים בקרוב?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שונאים לקפל כביסה? רובוט שפיתחו סטודנטיות יפתור את הבעיה


מי מאיתנו לא חרד מהרגע הזה, בו אנחנו עומדים מול ערימת ענק של כביסה שדורשת קיפול? מלאכת קיפול הבגדים שרק יצאו מהמייבש היא אולי אחת המטלות השנואות ביותר, ואחת מאלה שאנחנו מנסים לדחות ככל האפשר. בזכות שלוש סטודנטיות מהטכניון, ייתכן שהבעיה הזו מאחורינו.


הסטודנטיות ללימודי מדעי המחשב ספיר כהן, הילה לבבי ונועה פז, פיתחו רובוט מקפל כביסה שיכול לקפל חולצות, מכנסיים ומגבות בכמה שיטות קיפול. על הפיתוח, שזכה לשם iFold, הן עבדו במסגרת קורס בפקולטה שעסק בארדואינו ו - IOT, או אינטרנט של הדברים, שנערך בשיתוף חברת Microsoft. הסטודנטים בקורס התבקשו לפתח מוצרים חכמים שמשלבים חומרה ותוכנה.


שלוש הסטודנטיות, שמכירות ממסגרת הלימודים החליטו לנסות למצוא פתרון לבעיה שמוכרת לכולנו והחליטו לעבוד על רובוט לקיפול בגדים. "חיפשנו מוצר יעיל ושימושי שעוד לא פיתחו קודם וחשבנו יחד על פיתוח חכם לבית שלא קיים היום." אומרת ספיר ומסבירה שניסו למצוא פתרון יעיל ממוצרים אחרים שקיימים כעת בשוק. "יש היום מכונה מקפלת שנמצאת בתהליך הפיתוח, אבל היא גדולה מאוד ויקרה בצורה משמעותית לעומת המוצר שלנו. המחיר שלה הוא כ - 900 דולרים, בעוד שלנו עולה כ - 300 שקלים בלבד." כך הן כיוונו למוצר קטן, נוח לשימוש, שכל אחד מאיתנו יוכל לרכוש ולהשתמש בו בביתו.


הן מתארות שלצורך הפיתוח, לקחו משטח פלסטיק מוכר לקיפול בגדים וחיפשו דרך להפוך אותו לאוטומטי. לשם כך חיברו אל המשטח זרועות ושלושה מנועים שתפקידם להזיז את הלוחות. המכשיר מחובר לאפליקציית סלולר שמאפשרת למעשה לקפל בלחיצת כפתור. המשתמשים צריכים להגדיר את סוג הבגד שאותו הם רוצים לקפל, להניח אותו של המשטח, ללחוץ על המקש באפליקציה והרובוט כבר יקפל אותו. נכון להיום, הרובוט יכול להתמודד עם מספר סוגים של בגדים, ופריטים שמתאימים למשטח מבחינת גודל.


במסך ההגדרות של האפליקציה אפשר גם להגדיר שיטת קיפול מועדפת. סרטונים מראים למשתמש את השיטות השונות, וניתן לשמור את ההגדרות הללו במכשיר לשימושים עתידיים. כמוכן ישנה אפשרות להגדיר רצף של בגדים לקיפול (מכנסיים ואז חולצה, לדוגמה). כך עבור בגדים כבדים יותר, למשל, אפשר להוסיף קיפולים נוספים וכך לוודא שהקיפול נשמר לאורך זמן. "כל אחד יכול לבחור לפי ההעדפות שלו והנוחות שלו," מסבירה הילה. "אני למשל מעדיפה לקפל בצורה מסוימת, כשספיר ונועה העדיפו דווקא שיטה אחרת."

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


מהתכנון לביצוע בשטח: בקרוב גם בחנויות?


הסטודנטיות מספרות שהעבודה על הפיתוח, שלקחה כשלושה חודשים, הייתה מאתגרת ומעניינת וגם חשפה אותן לתחומים שעד אז לא יצא להן להכיר לעומק, כמו השימוש במערכות ארדואינו. "העבודה משלבת הרבה אלקטרוניקה ומכניקה. אנחנו באות מעולם התוכנה, כך שזה היה לנו חדש ומעניין מאוד ללמוד." אומרת ספיר. הילה מוסיפה: "ארדואינו היא לא מערכת שדורשת יותר מדיי רקע קודם, בסופו של דבר היא דיי פשוטה ונוחה לשימוש. חילקנו את העבודה בינינו כך שכל אחת מאתנו ישבה עם המתרגלים ועם גוגל, וחוותה את תחומי העבודה בנקודות השונות."


הילה מציינת שנכון לעתה, האפליקציה תומכת במכשירי "ווינדוס פון 10" בלבד, מה שאומר שהיא אינה מתאימה לשימוש במכשירים סלולריים רבים. עם זאת, כי ייתכן שבעתיד תתווסף תמיכה למכשירי אנדרואיד אם יחליטו להוציא את המערכת לשימוש הקהל הרחב.


הן מציינות שלמרות שהסמסטר הסתיים והפרויקט כבר הוגש, הן בהחלט שוקלות להוציא את הפיתוח שלהן לשוק. "אנחנו נמצאות עכשיו בשיא תקופת המבחנים, וצריכות לקבל החלטה איך אנחנו רוצות להמשיך. אנחנו צריכות לראות איך אנחנו מסתדרות מבחינת זמנים כי חלקנו ממשיכות בלימודים ואחרות מסיימות." הן אומרות.


"יש אמנם הרבה עבודה לפנינו, שכן במסגרת הקורס היה לנו זמן מוגבל לפיתוח, אבל אנחנו בהחלט רוצות לקחת את זה הלאה. יש לנו עוד כמה רעיונות."


עם סיום התהליך הן מדווחות שהם זכו ללא מעט פרגון וסקרנות לגבי הפרויקט שלהן. "האמת שקצת הפתיע אותנו העניין הרב שמגלים עכשיו במוצר שלנו. אנחנו מקבלות תגובות חיוביות מאוד עליו מגורמים שונים." הן מציינות. "הפניות שקיבלנו יכולות לעזור לנו להוסיף עוד פיצ'רים חדשים לנתונים כמו למשל ניתוח עם אלגוריתמי למידה."


נראה שגם בקרב הסטודנטים יש רבים שהיו מאוד שמחים להשתמש ברובוט והן מספרות שחברים רבים בקמפוס מאוד מתלהבים מהרעיון ורוצים לנסות. אחרי הכל, קיפול הכביסה היא בעיה לא קטנה עבור לא מעט סטודנטים. "זה ולמצוא זוגות של גרביים תואמות," הן מסכימות. "הרבה חברים כבר מבקשים מאתנו לשמור להם רובוט אחד בצד."