דברים שסטודנטים עושים במקום ללמוד

5/2/2015 מאת: מאת: מערכת "לימודים בישראל" (6,540 צפיות)

תקופת הבחינות, הידועה גם בכינוי האירוני "חופשת סמסטר", היא המאני טיים של הסטודנט. על פניו, זה בדיוק הזמן לשנס מותניים ולצלול לשבועות ארוכים של למידה למבחנים, סיכומי מאמרים והקלדה קדחתנית של עבודות להגשה.

 

בפועל, כולנו מחפשים כל דרך לבזבז זמן ולהרוויח עוד כמה דקות מחוץ לספרים. אז מה סטודנטים באמת עושים בתקופת בחינות? למשל, קוראים את הכתבה הזאת... 

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


החיים בתקופת מבחנים

 

אחד הדברים שמלווים אותנו לכל אורך השנים באקדמיה, הוא תחושת אשמה. איכשהו אנחנו אף פעם לא עושים מספיק. תמיד יש עוד מאמר שהיינו יכולים לקרוא, עוד תרגילים שהיינו יכולים לפתור או עוד הרצאה שמוטב היה לו היינו נוכחים בה. הניסיון לשלב בין לימודים, עבודה, משפחה וחברים מאתגר אותנו לכל אורך השנה, אך בתקופת בחינות הופכת המשימה לכמעט בלתי אפשרית.

 

מי שקרא את זה קרא גם:

 

 

כבר בשבועות האחרונים של הסמסטר, אנחנו מכריזים בפני כל העולם שאנחנו תיכף יורדים למחתרת, וששום דבר חוץ מלימודים לא ייכנס ללו"ז שלנו בזמן הקרוב. במבחן התוצאה, על אף כל הכוונות הטובות, זה אף פעם לא קורה.

 

אז מה בעצם סטודנטים עושים בזמן שהם אמורים ללמוד? או, טוב ששאלתם:

 

מנקים את הבית

 

בימים כתיקונם חדרים של סטודנטים הם מקום שכדאי להיכנס אליו מצוידים במסכת אב"כ ומחבט זבובים. הרי בשביל מה יצאנו מהבית של אימא, אם לא בשביל לזרוע הרס וחורבן בכל המיטלטלין שלנו. לאורך הסמסטר זרקנו את הבגדים שלנו לכל עבר, בליווי שאריות אוכל ואי אלו מאמרים שהדפסנו בספרייה ובאמת התכוונו לקרוא. לכל מי שהעז להעיר לנו הודענו שרצפה זה לחלשים. אבל עכשיו, דווקא כשצריך ללמוד, אנחנו נתקפים בדחף אז למרק, להבריש ולטאטא.

 

הכוונה טובה: אנחנו בטוחים שאם רק קודם נסדר קצת מסביב, יהיה לנו הרבה יותר נעים לשבת ולהתרכז, ובכלל, סבתא תמיד הייתה אומרת ש"סדר בחדר זה סדר בראש". אלינור (28) מספרת: "בסך הכל התכוונתי להניח כמה בגדים בארון, אבל כשפתחתי אותו נתקפתי בדחף מוזר לבצע ארגון כולל. זרקתי את כל הבגדים על המיטה, קיפלתי אותם בחזרה לפי צבעים, זה לקח יום שלם ובסוף הייתי מותשת והלכתי לישון".

 

מתי צריך לדאוג? כשאתם מתנדבים לנקות גם לשותפים את החדר.

 

חופרים בפייסבוק

 

אם נודה על האמת, לא היינו צריכים לחכות שתקופת הבחינות תתחיל כדי להבין שאנחנו מכורים. אבל אם בשבועות האחרונים הנוכחות שלכם ברשתות החברתיות שוברת שיאים חדשים, דעו שאתם בחברה טובה. בימים שבהם אף אחד כבר לא עומל על כתיבת סיכומים ידנית, אנחנו פשוט חייבים את המחשב מולנו בשביל ללמוד. מה לעשות שתוך רבע שעה מקסימום האצבע שעל העכבר מקליקה בהיסח הדעת על הלשונית השטנית, שמעבירה אותנו לעולם אינסופי של מידע לא רלוונטי, עדכוני ריליישנשיפ, התמרמרות קבוצתית על המרצים ותמונות של חיות.

 

אניה (23), סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון, מפרטת: "נכנסים לכל הקבוצות של הלימודים, חופרים שם. עושים השוואות בין דפי הממים של כל האוניברסיטאות. מכינים ממים חדשים. מעלים אותם ואז בודקים כל רגע את התגובות. עכשיו זה שבוע הדופלגנגר, אז בכלל יש הרבה תעסוקה כי מחפשים למי כל מרצה דומה. שעות של הנאה".

 

מתי צריך להתחיל לדאוג? כשבמקום לרגל כרגיל אחרי האקס, אתם נכנסים לפרופיל של החוקר, שאת המאמר שלו אתם אמורים לקרוא.


עושים לילה לבן

 

אי שם בעומק תקופת הבחינות, כל אחד מאתנו חווה לפחות פעם אחת את ההארה המדהימה, שהרבה יותר קל להתרכז כשחושך בחוץ והצרצרים בוכים ברקע. אז אנחנו מעבירים את הזמן עד שהשמש יורדת, ובינתיים מכינים את השטח - כלומר הולכים לישון, כדי שיהיה לנו כוח ללמוד בלילה. נטע (24) מתוודה: "לפני יומיים היה לי מבחן ענק שלא הספקתי ללמוד אליו כמו שצריך, אז יצאתי בכוונה מוקדם מהעבודה כדי ללמוד. אבל במקום להתחיל עם זה בערב, כשאני עייפה, חשבתי שיהיה הרבה יותר הגיוני לנוח קודם וללמוד בלילה. נכנסתי למיטה בשבע וכיוונתי את השעון לאחת עשרה. זאת לא אשמתי שהוא לא צלצל".

 

במקביל נראה שמוסדות הלימוד עצמם משתפים פעולה עם הרעיון, ומציעים לסטודנטים ללמוד לילות שלמים בספרייה. זה אף פעם לא נגמר טוב. שירה (26) מדווחת: "בכל פעם שקבענו להיפגש בספרייה בלילה, מצאנו את עצמנו נרדמים בחדר פופים, או מתפזרים בכל החדרים ועושים תחרות מי ימצא את הספר עם השם הכי ביזארי. או משחקים מחבואים. או מחפשים סיילים באליאקספרס".


מתי צריך להתחיל לדאוג? כשהספרנית מציעה לפנות לכם מדף.

 

לומדים דברים לא קשורים

 

ברגע הראשון זה נשמע אולי מוזר, אבל מסתבר שמדובר בתופעה מוכרת: דווקא כשצריך להתרכז בלמידה בנושא ספציפי, מתחשק לנו פתאום להרחיב את הדעת בהמון תחומים אחרים. מיכל (25) אומרת שכל החברים שלה נדבקו בחיידק ללא יוצא מן הכלל: "חברה אחת החליטה שהיא חייבת ללמוד נהיגה דווקא עכשיו. שנים אנחנו יורדים עליה שהיא לא נוהגת, עכשיו פתאום זה דחוף לה. אחת אחרת נרשמה לקורס פיתוח אפליקציות. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כל אלה שדווקא עכשיו לומדים לבשל". קורבנות תקופת בחינות אחרים מאשרים את נכונות הדברים. אורי (26) כתב לנו: "תקופת בחינות היא הזמן שבו מחליטים להעז במטבח, ומנסים ללמוד איך להכין קרוקומבוש בהשראת מאסטר שף". קרוקומבוש, אם תהיתם, היא פירמידת פרופיטרולים במילוי קרם פטיסייר.


מתי צריך להתחיל לדאוג? שני משפטים אחורה.


סטודנט? מגיע לך מלגה! למעלה מ - 1,000 מלגות שונות בלוח שלנו