האם אפליקציית סטודנטים תשנה את הדרך בה נעצב את הבית שלנו בעתיד?

5/10/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (2,276 צפיות)

כל אחד מאיתנו רוצה בית חלומות משלו, אבל לפעמים הדרך לשם יכולה להיות לא קלה. אפליקציה שפיתחו סטודנטים מהטכניון באה לשנות את תהליך עיצוב הפנים ולהנגיש אותו לכולם. הקבוצה זכתה במקום הראשון בתחרות היזמות BizTEC וכעת היזמים פועלים מול חברות נדל"ן במטרה להוציא אותה לשוק, כדי לעזור לכולנו להגיע לבית המושלם.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפליקציית Vandelay זכתה בתחרות היזמות BizTEC בטכניון


"לכל אחד מגיע בית חלומות"


לפני כשבועיים התקיימה בטכניון תחרות BizTEC, תחרות יזמות טכנולוגית שפועלת כבר כ - 12 שנים. את התחרות מנהלת קבוצה של סטודנטים במסגרת מרכז ברוניצה ליזמות בטכניון. האירוע המסכם, או Demo Day, נערך ביום שני ה - 26 ספטמבר במשרדי חברת מיקרוסופט בהרצליה. מבין 115 קבוצות שהשתתפו השנה ו - 12 צוותים שהגיעו לגמר, זכו חברי קבוצת ונדליי (Vandelay) בפרס הראשון וקיבלו 10,000 דולרים לפיתוח המוצר שלהם.


אפליקציית ונדליי מציעה מעצב פנים דיגיטלי, שמאפשר למשתמשים לעצב את הבית או הדירה בצורה פשוטה באמצעות הדמיות ומציאות וירטואלית. את המערכת הגו שני סטודנטים, קרן רזניק בוגרת לימודי ארכיטקטורה שמתחילה כעת תואר שני בארכיטקטורה במסלול מחקרי, וניר סדגר, בוגר לימודי מדעי המחשב. אליהם הצטרפו עוד שני חברים שמומחים בתכנות, גם הם בוגרי מדעי המחשב, רונן כהן ועמית שפרן.


קרן וניר נפגשו לראשונה במרתון היזמות Technion3DS והחליטו לאחד כוחות. הם שמו לב לבעיה שקיימת היום בתחום הנדל"ן והעיצוב והחליטו לנסות למצוא לה פתרון טכנולוגי. "כל הסיפור של עיצוב פנים היום הוא כאב גדול." מסבירה קרן את הבחירה שלהם. "לא כולם יכולים לאפשר לעצמם לעצב את הבית. מי שכן, מוצאים לעיתים אתגרים בעבודה מול מעצבים. אפשר כמובן גם לעצב את הבית לבד אבל קשה להגיע לעיצוב מכליל שמרצה את כולם."


"האפליקציה שלנו מאפשרת לבחור מעצב דיגיטלי לפי עבודות קודמות. היא מבצעת איפיון עבור הלקוח ומראה לו את כל הדירה המוגמרת בתלת ממד. אפשר לרכוש את העיצוב וגם את הרהיטים שנמצאים בבית."


"מוצרים שקיימים הים בשוק מנסים לפתור את הבעיה אך בדרך כלל מעניקים רק פתרון חלקי. אנחנו נותנים את כל החוויה." מוסיף ניר. "מי שקנה בית חדש ורוצה לעצב אותו יכול תוך דקה לקבל מענה על כל השאלות שלו, זה משהו שלא קיים בתוכנות אחרות."


השם שנבחרו לאפליקציה הזוכה הוא קריצה של חברי הצוות לסדרה 'סיינפלד'. "בסדרה ג'ורג' קוסטנזה היה קורא לעצמו ונדליי ומתחזה לארכיטקט. השם לאפליקציה התחיל כבדיחה בינינו, ראינו שהוא תפס והחלטנו להשתמש בו. מה שאנחנו מרגישים שמייחד אותנו הוא חוויה אמיתית עם מעצב, והשם הזה נותן תחושה שאתה נמצא עם מעצב. היופי בו הוא שהוא מעצב כללי ולא ספציפי." הם אומרים.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


"בעתיד כל אחד יוכל ליצור את בית החלומות בקלות ובתקציב שלו"


חברי הקבוצה מתארים שעבדו על האפליקציה כבר כמה חודשים, במסגרת התכנית בת 6 החודשים של התחרות. בשלב הראשוני נבחרות כשלושים קבוצות מתוך מעל מאה צוותים ראשוניים ובחצי הגמר נערך סינון נוסף ל - 13 קבוצות בלבד. הסטודנטים התכנסו בכל שבוע, עבדו עם מנטורים ונדרשו להרבה עבודה אינטנסיבית.


"עבדנו קשה מאוד וזו חוויה מדהימה." הם מסכמים את התהליך. "מי שמגיע לתחרות לא ניהל קודם לכן סטארט אפ. זאת חוויה שיוצאים ממנה עם מחשבה אחרת לחלוטין. עזרו לנו לכוון את עצמנו, להבין מה זה עסק, איך להתנהל מול לקוחות ולראות מה חשוב להם ולא רק לבוא עם רעיון."


כל העבודה הקשה השתלמה, כשהחברים הוכרזו כצוות הזוכה וכאמור זכו בפרס כספי של 10,000 דולרים. "זה היה מפתיע לזכות." מעיד ניר. "הכרנו לעומק את כל החבר'ה שהגיעו לשלב הגמר, כולם פשוט אדירים ומוצלחים. כולם מאוד תומכים זה בזה למרות שזאת תחרות ועוזרים תמיד. היו שם רעיונות מאוד מהפכניים."


הם מדווחים שזכו להרבה פרגון מחברים לספסל הלימודים. "סטודנטים שאנחנו מכירים שעברו בעצמם את החוויה של עיצוב הבית או הדירה שלהם מבינים שעכשיו יש אופציה אחרת, הם כבר ממש מחכים להשתמש במוצר." הם אומרים. לא רק הסטודנטים מתלהבים מהאפליקציה החדשה והזוכים מציינים שגם בחברות נדל"ן מבינים שזה מוצר שיכול לעזור להם מאוד לקדם את הפרויקטים.


בשלב הראשוני מתמקדים הסטודנטים בפרויקטי נדל"ן גדולים, ובהמשך יכניסו את האפליקציה גם לשוק הפרטי, עבור כל אחד שרוצה לעצב את הבית או הדירה. "נפגשנו עם אנשים בתחום הנדל"ן ואנחנו מתמקדים כעת בפרויקטים גדולים. אנחנו עושים זאת במטרה לשפר ולפתח את המוצר, כדי שבעתיד כל אחד יוכל להשתמש בו מהסמארטפון שלו."


הם אומרים שהיום הם נמצאים בפגישות עם חברות שונות, בארץ וגם בארצות הברית וממשיכים לפתח את האפליקציה שלהם. "עכשיו מתבייתים על כל הפרטים הקטנים ומקווים שתוך כמה חודשים יהיה לנו מוצר מוכן."


"הטכנולוגיה של היום מתקדמת בקצב באמת מהיר, אנחנו בכיוון הזה, בעתיד כל אחד יוכל ליצור את בית החלומות שלו בקלות ובתקציב שלו." אומר ניר. קרן מסכימה ומוסיפה: "אנחנו מאמינים שהדור שלנו יותר מעוצב, מאוד חשוב לו באיזה סביבה הוא חי. אנחנו עובדים כל כך קשה ביום יום והבית הוא הסביבה התומכת והמנחמת שלנו. לכל אחד מגיע בית כמו שהוא חולם. אנחנו באים לעזור לאנשים להגשים את החלומות שלהם."