סטודנטים למדעי המזון מציגים את מאכלי העתיד

21/12/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (3,846 צפיות)

מתי לאחרונה יצא לכם לטעות סושי מפחית שימורים? ומה עם גלידה אלכוהולית, או אטריות שמכילות את אחד ממזונות העל המסקרנים של העתיד? הסטודנטים ללימודי מדעי המזון במכללת תל חי פיתחו מגוון של מוצרי מזון שבאים לשנות כל מה שחשבנו על אוכל. בקרוב על המדפים בסופר?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סושי במנת קרב, אטריות ממזון העתיד וגלידה אלכוהולית - פיתוחים מסקרנים של סטודנטים


בוגרים של החוג ללימודי מדעי המזון במכללה האקדמית תל חי הציגו לאחרונה מוצרי מזון חדשניים שפיתחו במהלך הלימודים וחשפו אותם לבכירים בתעשיית המזון. את המוצרים הסטודנטים פיתחו במהלך השנה השלישית ללימודים והם מתחברים למגמה ההולכת וגוברת בשוק של מעבר לאוכל בריא יותר שמשלב טכנולוגיות מתקדמות.


הסטודנטיות יעל אבוטבול - סווייד, דפנה בומזה ומיכל גרינברג פיתחו סושי בקופסת שימורים, שמגיע בגרסה המכילה דגים ובגרסה טבעונית. הסטודנטיות למדעי המזון מספרות שהמוצר יכול להתאים למגוון של אוכלוסיות, בהן גם למנות קרב צה"ליות.


"חשבנו על מנות קרב מצ'ופרות. החיילים אוכלים כל הזמן טונה מקופסא ובשטח חולמים על משהו מפנק, כמו סושי." מספרת יעל. "הפיתוח שלנו לא שוקל הרבה והוא בא באופציות שמתאימות לכולם, אז קל לשלב אותו במנות קרב."


"גם נשים בהיריון, שלא יכולות לצרוך דגים טריים, יכולות לאכול את הסושי שלנו שעובר סטריליזציה שהורגת את כל החיידקים. כמו כן, הוא יכול להתאים לאירוח קליל, כשאורחים מגיעים בהפתעה. יש לו חיי מדף של שלושה חודשים, זה משהו טעים וגם נוח לשימוש."


יעל מתארת שהרעיון למוצר המקורי שלהן הגיע מכיוון מקורי למדיי. "חשבנו מה יהיה חדשני מצד אחד וטעים מצד שני. ישבנו שלושתנו לחשוב יחד על רעיונות ופתאום היינו רעבות. היה חורף ולא רצינו לצאת החוצה. חשבנו לעצמנו, מה אם היה סושי בפחית? מכאן הרעיון התחיל להתגלגל."


לדבריה, המרצים שלהן התלהבו מהרעיון וגם הסטודנטים מיהרו להתעניין וכמובן לבקש לאכול. "ערכנו מבחני טעימה, הזמנו כשלושים סטודנטים לטעימות והגיעו יותר מחמישים, בשלב מסוים נאלצנו לומר להם להפסיק להגיע. התגובות היו מפרגנות מאוד."


אז מתי נוכל לנסות את הסושי החדש? הסטודנטיות אומרות שכבר זכו להתעניינות אך כנראה שלא בזמן הקרוב. "פנו אלינו גורמים מתעשיית המזון והתעניינו. כמובן שיש עוד הרבה מה לשפר, אבל אולי יגיע לחנויות בעתיד הרחוק."


כשאלכוהול פוגש גלידה


אמנם חורף וקר בחוץ, אבל אף אחד לא יכול לסרב לגלידה. הסטודנטיות נופר שבתאי, זיקה נחומוב ואירנה זלביצקי פיתחו גלידה מקורית במיוחד, שמכילה 12 אחוזי אלכוהול. הגלידה חלבית והיא קיימת בשני טעמים, קפה ופסיפלורה.


"זה מוצר שלא קיים היום בשוק, בארץ או בעולם. אין אחוזי אלכוהול כאלה לסוגי גלידה אחרים והיא מתאימה כמובן רק למבוגרים." מתארת נופר. "בחנו מגוון של חומרים ומייצבים, עד שקיבלנו את התוצאות שרצינו."


היא מתארת שכדי להגיע לגלידה שלהן עברו תהליך ארוך ומורכב למדיי במכללה שארך כשלושה חודשים. "במעבדת הפיתוח של המכללה יש ממש הכל, מערבלים, כיריים, מכונות גלידה. דאגו שיהיה לנו כל מה שהיינו צריכות, עד הפרט הקטן ביותר." לדבריהן, המוצר שקיים היום עדיין לא מוגמר ומושלם מבחינת המרקם, והן שוקלות להוריד את רמת האלכוהול לעשרה אחוזים ועדיין לשמור על הייחודיות שלו.


נופר מספרת שבסיום התהליך נערך במכללה האקדמית תל חי כנס גדול ובו הציגו הסטודנטים את המוצרים שלהם בפני בכירי התעשייה, שהגיעו להתרשם וכמובן גם לטעום. הגלידה שלהן זכתה לעניין רב מצד המבקרים. "גורמים רבים מהתעשייה נחשפו לגלידה שלנו וטעמו. היו תגובות חיוביות והיו שליליות אבל רוב הטועמים נהנו מאוד."


"הפיתוח היה תהליך באמת לא רגיל, זאת התנסות מדהימה." היא מסכמת. "לומדים על עבודתו של טכנולוג המזון וגם מתנסים בפועל עם חומרים, זאת גישה מאוד ומעניינת."

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


מתחברים לעולם הסופר פוד


מה יאכלו בני האדם בעתיד? קשה לדעת, אבל הסטודנטים עדי מאיר, עדי קופמן, אסף יונגבך ויערה בורוכביץ מקווים שהמוצר שפיתחו ישתלב בצלחת שלנו. הקבוצה הציגה אטריות ייחודיות שמכילות אצות, שנחשבות לאחד ממזונות העל המסקרנים של היום.
הסטודנטים מתארים שהאטריות נטולות אלרגנים, כמו גלוטן וביצים, הן מיוצרות בטכניקת הבישול המולקולרי ומרקמן מזכיר אטריות אורז. כרגע הן מכילות 3 אחוזי אצות והשאיפה היא להעלות את הריכוז ל - 8 אחוזים.


האצה שמשולבת באטריות היא אצת אולווה, שגדלה בחווה מיוחדת לגידול אצות במכמורת. "החווה מגדלת אצות בפטנט עולמי, מי הים מסוננים במערכת סרקולציה שמנקה את המים בכל שעות היממה, האצות גדלות במים נקיים ממזהמים, זאת לעומת האצות שגלות בים שמכילות מתכות כבדות. חומר הגלם מאוד טהור ואין בו רעלים, אלא רק דברים טובים. באצות יש ערכים תזונתיים רבים, 30 אחוזי חלבון והיא בריאה מאוד." מסבירה עדי מאיר.


"חיפשנו מוצר טרנדי וחדשני, חומר גלם שהוא הדבר הבא. לאצות יש כבר קהל יעד מאוד גדול בחו"ל, אבל בארץ הן עדיין לא כל כך פופולריות." היא אומרת. "ייעדנו את המוצר לאנשים שרוצים לקבל את הטוב של האצה, יודעים שהיא דבר בריא, אבל נרתעים ממנה. לקחנו מוצר שכולם אוכלים ואוהבים, אטריות, ושילבנו את האצה בתוכן."


"אנחנו מתכתבים עם טרנד האצות הבריאות, כמו ספירולינה וכלורלה. בשנה שעברה הוכתרה הספירולינה כסופר פוד הכי נפוץ בישראל. לדעתי אנחנו כן מתקדמים למקום שבו האצות מתחילות לתפוס בארץ נתח שוק."


הסטודנטים מתארים שזכו לתגובות חיוביות מאוד על המוצר שלהם וכי הם פועלים היום לקדם אותו הלאה. "עברנו תהליך ארוך. בכנס שנערך במכללה זכינו במקום הראשון וקיבלנו מלגה. גם בכנס היזמות זכינו והפעם במקום השלישי. כרגע אנחנו שוקלים לפתוח עסק משלנו. האמונה שלנו במוצר נבנתה תוך כדי עבודה, אנחנו יודעים שיש לנו משהו בידיים, ומאוד בטוחים במוצר."