תואר שני במדעי השיקום בקריה האקדמית אונו

שירות אישי - צור קשר
תואר שני במדעי השיקום בקריה האקדמית אונו

תואר שני במדעי השיקום .M.A בקריה האקדמית אונו


חדשנות בתחום השיקום והבריאות


בקריה האקדמית אונו מתקיימת תכנית לתואר שני במדעי השיקום. מסלול זה מתאים לעוסקים במקצועות הטיפול והבריאות ומאפשר להם להכיר עקרונות מחקריים חדשניים, להרחיב את הידע המקצועי ולהתוודע לשיטות שיקום עדכניות ומתקדמות. מגוון הכלים הנרכשים בתכנית זו יכולים לסייע למטפלים לקדם את המטופלים שלהם בדרכים חדשניות וכך גם להתקדם בעצמם כמטפלים.


המסלול מתמקד בהתפתחויות בתחומי הבריאות השונים כגון ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, תזונה וסיעוד ומתקיים במתכונת רב תחומית שבה כלל המטפלים יכולים להעשיר את הכלים המקצועיים שברשותם. במוסד הלימוד סבורים כי כדי להעמיק את הידע והמחקר בענפי הבריאות יש להרחיב את הידע הייחודי לכל אחד מן המקצועות ובמקביל להעמיק ולהרחיב את הידע המשותף לכלל המקצועות. הגישה הכוללנית של התכנית מעמיקה במחקר של מגבלה ובריאות והיא מעודדת הפריה הדדית, מחקרית ותיאורטית, של מגוון עוסקים בתחום השיקום.


בשנת הלימודים הבאה מתקיימת תכנית זו בקמפוס סביון (השדרה האקדמית 1, קריית אונו).

 

התואר מוכר על ידי המל"ג

 

תכנית הלימודים


בתכנית זו לתואר שני נלמדים כלים לפיתוח במחקר ובשדה הקליני במקצועות הבריאות. התכנית מאופיינת בלמידה בין מקצועית שבה מתייחסים לשלל תחומי עיסוק ומחקר ממקצועות הבריאות, כדי לסייע לסטודנטים ממגון ענפים להרחיב את הידע המקצועי שברשותם. במסגרת תכנית זו לומדים כיצד להסתכל על המטופלים באופן רוחבי ומפתחים ראייה מעמיקה יותר ויכולת מבט אינטגרטיבית על מטופלים.


הסטודנטים דנים במגוון של אוכלוסיות כגון הגיל השלישי, מתמודדים עם הפרעות נפש, אנשים עם הפרעות התפתחויות ואוכלוסיות מורכבות. הם מעמיקים בתחומים מגוונים כגון למידה מוטורית, שפה וקוגניציה, נגישות וטכנולוגיות מתקדמות וחדשניות בתחום הבריאות. במקביל הם נחשפים לתחומים כגון מערכות הבריאות, שיקום מרחוק, מחקר איכותני ועקרונות ביזמות עסקית בתחום הבריאות.


מתכונת הלימוד


התכנית לתואר שני במדעי השיקום נפרשת על פני ארבעה סמסטרים. היא מתקיימת במסלול משולב שבו נערכים שיעורים באחד מן הערבים בימי השבוע וכן ביום שבועי נוסף בשעות הבוקר. הלמידה בתכנית כוללת קורסים עיוניים שונים והיא מכוונת סמינרים ופרויקט גמר יישומי שבו הסטודנטים מתמקדים בפיתוח של פתרונות שיקום בהתאם לתכנים הנלמדים.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים בתכנית זו לתואר שני לומדים מגוון של נושאים, הנה כמה מהם:

 

  • שפה, קוגניציה ותפקוד ניהולי
  • התערבות קוגניטיבית דינמית
  • טכנולוגיות מתקדמות בשיקום
  • לקויות התפתחותיות וקשיי קשב
  • תיאוריית המיינד בילדים עם צרכים מיוחדים
  • תשומה לשונית לאוכלוסיות טיפוסיות ולקויות   
  • לימודי מוגבלות
  • מודלים ותיאוריות בשיקום
  • מתעסוקה לנגישות בעבודה
  • מערכת הבריאות הישראלית   
  • ועוד

 


על מוסד הלימוד


בקריה האקדמית אונו נלמדים מגוון של מסלולי לימוד לתואר ראשון ושני שמטרתם להכשיר את הסטודנטים לפיתוח קריירה במקצועות מבוקשים ולעיצוב החברה והמשק. מוסד הלימוד פועל מתוך קידום ערכים של מנהיגות וחדשנות. במוסד הלימוד פועלות תכניות נוספות לתואר שני, בהן תואר שני במנהל עסקים בהתמחויות מגוונות, כגון תואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול פארמה ובריאות, וכן מסלולים כתואר שני במשפטים ועוד. תכניות אלה מסייעות לאקדמאים להרחיב ולהעמיק את הידע המקצועי שברשותם וכך לפתח את הקריירה.

 


תנאי קבלה


מסלול זה מיועד לבעלי מקצוע מנוסים ממקצועות הבריאות השונים ובמקצועות פרא רפואיים, הוא מתאים בין היתר לעוסקים בקלינאות תקשורת, בריפוי בעיסוק, בפיזיותרפיה, בסיעוד ובתחום התזונה שברצונם לסייע למטופלים שלהם להגיע לאיכות חיים מיטבית.

 

יכולים להתקבל לתכנית גם בוגרי עבודה סוציאלית וגם בוגרי מדעי ההתנהגות - בכפוף לניסיון תעסוקתי, מועמדים אלה נדרשים למספר קורסי השלמה.

 

יש צורך בתואר ראשון בממוצע ציונים של לפחות 75 בתואר הראשון. הקבלה בוועדת חריגים היא לבעלי תואר ראשון בממוצע ציונים שבין 70 - 75.

 

כדי לקבל את הפרטים המלאים לגבי תנאי הקבלה מומלץ לפנות ישירות אל מוסד הלימוד.


תעודה


לסטודנטים שעומדים בהצלחה בכל הדרישות במסלול מוענק תואר שני MA במדעי השיקום מטעם הקריה האקדמית אונו.

 

התואר מוכר על ידי המל"ג 

עוד מסלולי לימוד - הקריה האקדמית אונו