רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מנופאי ומפעיל עגורן

רוצה לדעת על שכר מנופאים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות מנופאים


תפקידי מנופאים מהווים חוליה חשובה בתעשיית הבניין וכן בענפים נוספים במשק כגון מפעלי תעשייה, תשתיות ועוד. לאחרונה נרשם מחסור של מאות עובדים בתפקיד זה, מה שמשפיע גם על רמות השכר של העובדים. באופן כללי, מפעילי עגורנים בתחילת הדרך משתכרים קרוב לממוצע במשק או מעט מתחתיו, אולם לאחר מספר שנים יכולים להעלות את המשכורת. המשכורות הגבוהות ביותר ניתנות לעובדי הנמלים שזכאים לתגמול גבוה במיוחד, בעיקר לעובדים בעלי וותק רב.

 

על המקצוע


העובדים אחראיים על הפעלה של ציוד מכני שמיועד להרמה של מטענים, לפריקתם ולטעינתם. לפי הנחיות של משרד העבודה והרווחה, כדי להפעיל מכונות אלה יש צורך בהכשרה ייעודית להפעלת עגורן. תעודות ההסמכה מפרטות את סוגי המכונות ודרגות העומס.


העגורנים מתחלקים למספר סוגים בהתאם לרמות העומס המותרות - 

  • צריח - משמשים לרוב בענף הבנייה לצורכי העברה של מטענים וציוד לגובה.
  • גשר - בו נעשה שימוש בדרך כלל במפעלים ומחסנים, ולעיתים גם בנמלים.
  • שער - סוג מכשור זה משמש לרוב בנמלים.
  • נייד - מתקפלים ומועמסים על גבי משאיות ייעודיות.
  • העמסה עצמית - מדובר על מתקנים המותקנים על גבי משאיות ומשמעים להעמסה של סחורות על גבי המשאית.

 

רמות שכר


גובה המשכורות משתנה בהתאם לסוג העגורן שאותו מפעילים וכן למסגרת המעסיקה (פרטי מול ציבורי) וכדומה.


עבור מפעילי עגורני צריח בתעשיית הבניין, שכר המינימום הקבוע בחוק עומד על 52 שקלים לשנה. אסור למעסיקים לתת משכורת שעתית נמוכה יותר לעובדיהם והפרה של נהלים אלה מהווה עבירה.


עלייה ברמות ההשתכרות השעתיות של עובדים אלה הגיעה לאחר שינויים בהוראת ההסכמים הקיבוציים וצו הרחבה לענף הבנייה והתשתיות, המתייחס להסדרה של תנאי ההעסקה של העובדים בתפקידים ייחודיים אלה, וזאת לאחר שנים שבהן היו הפרות של תנאי העובדים.


יש לציין כי נתון זה מתייחס רק לעובדי צריח בענף הבניין, ולא לעובדים בענפים אחרים.


העובדים זכאים גם לתוספת מאמץ. מדובר בתוספת הניתנת על כל שעת עבודה על העגורן עבור תנאים מסוימים בשטח. גובה התוספת הוא כ - 3 שקלים וחצי לשעת עבודה, אולם סכום זה עשוי להשתנות מעת לעת. תוספת זו רלוונטית לעובדי צריח בתחום הבניין וכן לעובדים בתחומי השיפוצים והתשתיות.


ישנם קריטריונים נוספים המשפיעים על המשכורת:

 

  • שנות ותק: מעסיקים נוטים לתגמל יותר עובדים ותיקים ומנוסים שכן אלה נתפשים אמינים ואחראיים יותר, הניסיון יכול לסייע בהעלאה של המשכורת.
  • שעתי מול פרויקט: אופן חישוב המשכורת משתנה ממעסיק למעסיק. ישנם עובדים המקבלים משכורת שעתית ולעומתם מי שמקבלים משכורת לפי פרויקט. התנאים נקבעים מראש בחוזה ייעודי מול המעסיק.
  • אזור בארץ: לעיתים התגמול עשוי להשתנות בין האזורים השונים בארץ, בהתאם למגמות הביקוש ולהיצע בשטח.
  • חברות קבלן: במקרים מסוימים העובדים מועסקים דרך חברת קבלן, מה שעשוי להשפיע על גובה ההשתכרות ועל התנאים הסוציאליים של העובדים.


עובד מתחיל


כאמור, שכר המינימום לעובדים מתחילים בתפקיד זה בענף הבניין הוא 52 שקלים לשעה. מרבית העובדים בתחילת דרכם משתכרים בין 8,000 - 15,000 שקלים לחודש. במרבית המקרים, המשכורות הן גבוהות יותר בעקבות תחרות גבוהה בענף ודרישה רבה לאנשי המקצוע. העובדים מקבלים גם תנאים פיזיים והטבות שונות, כמו קרנות השתלמות, כחלק מן ההסכמים הקיבוציים הרלוונטיים לתפקידם.

 

עגורן צריח


משכורות בתפקיד זה הן 15,000 שקלים בממוצע, כאשר בענף הבניין המשכורת השעתית המינימלית היא 52 שקלים לשנה. בשנים האחרונות חלה עלייה ברמות ההשתכרות של עובדים אלה, שנובעת בין היתר ממאבקי העובדים והתאגדותם וכן מתיקונים לחוקים רלוונטיים.

 

עגורן גשר


עובדים אלה נדרשים על פס הייצור במפעלים וכן במחסנים גדולים. לעיתים שירותיהם נחוצים גם בנמלים. הם משתכרים בדרך כלל בין 8,000 - 11,000 שקלים בתחילת דרכם ולאחר מספר שנים יכולים להעלות את המשכורות.


בנמל אשדוד


עובדים בנמל אשדוד נמצאים בשנים האחרונות במקומות הגבוהים ברשימות שיאני השכר בשירות המדינה ובמגזר הציבורי. משכורות העובדים בנמל אשדוד משתנות בהתאם לתפקיד ולתחומי האחריות. מנופאים פועלים במספר תפקידים שונים בנמל, קיימות מספר דרגות הסמכה לפי סוג העגורן ודרגות העומס המותרות להעמסה עליו.

 

  • עובדי שער אחראיים על המכולות שבנמל, הם משתכרים בין 38,000 - 40,000 שקלים לחודש.
  • עובדי גשר אחראיים על טעינה ופריקה של המכולות ומשתכרים גם הם בין 37,000 - 40,000 שקלים.
  • עובדי חוף וזרוע מבצעים תהליכי טעינה כלליים, משכורותיהם נעות לרוב בין 37,000 - 45,000 שקלים לחודש.


בעלי תפקידים רלוונטיים נוספים בנמל, כגון אתת, מפקח וממונה בטיחות, מגיעים לרמות השתכרות דומות. יש לציין כי התנאים משתנים מעת לעת.

 

אתתים


לפי הנחיות משרד העבודה, אתתים אחראיים על קשירה של המטענים ועל מתן סימני איתות למפעילי העגורנים במטרה לשלוט על תנועתם. לתפקיד חשיבות רבה במניעה של תקלות ותאונות ובזכות פעילותם ניתן לוודא את בטיחות המטענים במהלך ההרמה ולכוון אותם באופן יעיל בלי לפגוע בעצמים ומבנים. עובדים אלה משתכרים בין 10,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע, לאחר מספר שנות ניסיון עולה המשכורת ויכולה להגיע אף ל - 30,000 שקלים.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מנופאי צריח
8,000 - 15,000 שקלים
או - 52 שקלים לשעה
15,000 - 17,000 שקלים
מנופאי גשר
8,000 - 11,000 שקלים 15,000 - 16,000 שקלים
מפעיל מנוף בנמל לא צוין 37,000 - 50,000 שקלים
אתת
10,000 - 15,000 שקלים 15,000 - 30,000 שקלים


* לתשומת ליבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

דרושים - במה עובדים?


עובדים אלה נדרשים במגוון ענפים בשוק העבודה לרבות בחברות בנייה וקבלנים, מפעלים, חברות אחזקה ועוד. כמו כן, ניתן להשתלב בחבורת ציבוריות כגון בנמלים השונים (אשדוד, חיפה). יש צורך בהסמכה הרלוונטית לסוג המכונות הייעודי לכל משרה, בחלק מן הארגונים דורשים ניסיון קודם אולם ניתן למצוא משרות המתאימות גם לעובדים בתחילת דרכם.


המשרות הן בדרך כלל בהיקף משרה מלאה. יש לציין כי התפקיד מתאפיין לרוב בשעות ארוכות. כמו כן, היא כוללת שהות בגובה רב ועבודה פיזית. לאחרונה מושם דגש על פיקוח על התנאים הפיזיים בסביבת העבודה של העובדים וכן על התנאים הסוציאליים שלהם.

 

 

מה רמות הביקוש בשוק?


כיום ישנו ביקוש משמעותי לאנשי מקצוע בתחום זה, שנובע בין היתר ממחסור של כמה מאות עובדים בשוק. ההערכות הן שחסרים מעל 300 אנשי מקצוע ברחבי הארץ. המחסור נוגע גם להאצה בתהליכי הבנייה שיוצרת דרישה לעובדים באתרים. הביקוש לעובדים בתחום לא פחת גם בתקופת הקורונה, עובדים אלה נחשבים לחיוניים והם המשיכו לעבוד במקרים מסוימים גם בתקופות ההגבלות והסגרים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


בהתאם לנהלי משרד העבודה והרווחה, כדי לעבוד בתפקיד זה יש צורך ללמוד לימודי תעודה ייעודיים ולקבל תעודת הסמכה מוכרת.

 

קורסים להסמכת עגורנאים מחולקים למספר רמות הסמכה - 

 

  • מפעיל עגורן צריח: הקורס כולל כ - 480 שעות ובמהלכו מכירים את תהליכי העבודה והנהלים הרלוונטיים. כיום נערכים שינויים בתנאי הקבלה לקורס, בעתיד הקרוב יהיה צורך בסיום 12 שנות לימוד ולהיות מעל גיל 20. כמו כן, יש צורך להשלים קורס עבודה בגובה, לעבור מבחן פסיכוטכני וועדת קבלה. כדי לעבוד במקצוע יש להשלים בהצלחה את הקורס, לעבור בדיקה רפואית ולעבור מבחן עיוני ומעשי ולהשלים סטאז'.

 

  • מפעיל עגורן נייד: הקורס מיועד למסיימים קורס עגורן צריח העומדים בבחינות העיוניות והמעשיות. כמו כן יש לעבור קורס עבודה בגובה.

 

  • מפעיל עגורן גשר: יש צורך לעבור הכשרה מוכרת ממפקח עבודה ראשי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
קורס מפעיל מנוף למשאית
היכן עושים קורס מנופאי משאית?
רישיון למנוף על משאית - איפה לומדים?
קורס מנופאים
קורס מנופאי משאית - איפה מתקיים?
כמה עולה קורס עגורן צריח?
קורס עגורן בבאר שבע