רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מנהל עבודה בבניין שכר - טבלאות שכר מנהל עבודה בבניין

רוצה לדעת על שכר מנהל עבודה בבניין? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר מנהלי עבודה בבניין ותשתיות


אחד התפקידים החשובים שתורמים להצלחת פרויקטים בבנייה הם מנהלי העבודה בבניין. מנהלים אלה פועלים בשטח ומוודאים כי מכלול ההיבטים הטכניים, התפעוליים והחוקיים פועלים כנדרש להתקדמות העבודות באתר הבנייה. למרות חשיבותו הגדולה של התפקיד, והעובדה כי אתרי בנייה אינם מורשים לפעול ללא נוכחותו, בשוק של היום קיים מחסור גדול במנהלי עבודה בבניין. ההערכה היא כי חסרים היום למעלה מ - 4,000 מנהלי עבודה באתרים ברחבי הארץ. תנופת הבנייה והעלייה במספר הפרויקטים המתוכננים רק הופכת את הביקוש לעובדים אלה לגדול עוד יותר.


העובדה כי מדובר בעבודה פיזית עשויה להרתיע חלק מהמועמדים לתפקידים אלה, אולם הם מהווים גם פתח להתקדמות לתפקידים בכירים מגוונים בענף הבניין ויכולים להוות את תחילת הדרך לקריירה מרשימה ומספקת. גם רמות השכר על מנהלי העבודה בבניין הן גבוהות למדיי ועבור עובדים ותיקים בתחום נחשבות לגבוהות ביחד לממוצע.


הגדרת התפקיד


מנהלי עבודה בבניין אחראים על מכלול ההיבטים שנוגעים לפעילות אתרי הבנייה. בין היתר, הם אמונים על ניהול צוותי עובדי הבניין, על ניהול ספקים, על פיקוח שוטף על תהליכי העבודה, על ביקורת על תקינות ציוד וחומרים ועל פתרון של בעיות מקצועיות שעולות לאורך העבודה על הפרויקט. כמו כן, הם מתנהלים באופן שוטף מול היזמים, הקבלנים והמהנדסים ומדווחים להם על התקדמות הפרויקט בשטח.


בהתאם לדרישות החוק בארץ, ישנה חובה למנות מנהל עבודה בכל אתר בנייה, האתר אינו יכול לפעול ללא נוכחותו הפיזית של מנהל העבודה בשטח.


טבלאות שכר


שכרם של מנהלי עבודה בבניין נקבע בהתאם לגורמים שונים, כגון וותק מקצועי, אופי הפרויקט וכן הרקע הלימוד הקודם של המנהלים. ברוב המקרים מנהלי עבודה מתחילים יכולים להשתכר בטווח של 10,000 - 15,000 שקלים לחודש בממוצע. מנהלי עבודה בכירים ומנוסים יותר מגיעים לרמות שכר גבוהות מכך. מנהלי עבודה בבניין שברשותם ניסיון מקצועי של למעלה מ - 5 שנים יכולים להגיע לרמות שכר של מעל 20,000 שקלים לחודש. מנהלי עבודה מנוסים יכולים גם להתקדם לתפקידים בכירים יותר בעולם הבניין דרך לימוד בקורסים ייעודיים וכך להמשיך לקדם את הקריירה ולהעלות את השכר.

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מנהל עבודה בבניין 11,000 - 14,000 שקלים לחודש 13,000 - 17,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש
עוזר מנהל עבודה בבניין 8,000 - 10,000 שקלים לחודש לא צויין לא צויין
מנהל פרויקטים בבנייה 10,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 23,000 שקלים לחודש
שכר מפקח בניה 10,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש
מתכנן מבנים 9,000 - 11,000 שקלים לחודש 11,000 - 15,000 שקלים לחודש 14,000 - 18,000 שקלים לחודש
קבלן בנייה 15,000 - 16,000 שקלים לחודש 16,000 - 18,000 שקלים לחודש לא צוין
עוזר בטיחות 9,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 12,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש

 

שימו לב, רמות השכר משתנות מעת לעת.

 

ניהול פרויקט בניה


מנהלי פרויקטים בבנייה לרוב מגיעים לתפקיד זה אחרי צבירת ניסיון כמנהלי עבודה, או לאחר לימודי הנדסאי בניין או לימודי הנדסת בניין. שכרם של מנהלי פרויקטים בבנייה משתנה בהתאם לסוג הפרויקט ולסך שנות הוותק, לפי מיקום הפרויקט וגודלו וכן בהתאם להכשרות נוספות שיש בידי העובדים. מנהלי פרויקטים בבנייה מתחילים לרוב משכר של כ - 15,000 שקלים לחודש בממוצע. כעבור שלוש עד חמש שנים, הם יכולים להגיע לשכר של מעל 20,000 שקלים. מנהלי פרויקטים ותיקים במיוחד עשויים אף להגיע לשכר של מעל 30,000 שקלים לחודש.

 

קבלן בנייה


קבלנים אחראיים על ניהול עבודות הבנייה, צוותי העובדים והתהליכים באתרי הבנייה. הם יכולים לעסוק בהקמה של מבנים חדשים או בשיפוץ מבנים קיימים. נוסף על כך קיימים סוגי קבלנים כגון שלד, אינסטלציה, חשמל ועוד, שאחראיים על מרכיב מסוים בפרויקט. משכורות קבלני בנייה נעות בממוצע בין 15,000 - 16,000 שקלים לחודש. המשכורות משתנות בהתאם לגודל החברה וסוגי הפרויקטים. כמו כן, חלק מן הקבלנים מועסקים כשכירים בחברות ומקבלים שכר חודשי וחלקם עצמאיים המנהלים חברות משלהם.


עוזר בטיחות


תפקיד חדש בתחום הבנייה שהונהג החל משנת 2019 כחלק מן המאמץ הלאומי להגברת הבטיחות באתרי הבנייה ומניעת תאונות עבודה. אנשי מקצוע אלה פועלים לצידם של מנהלי העבודה ומדווחים להם על חריגות מן התקנות בתחום הבטיחות. עובדים בתחילת דרכם בתפקיד זה משתכרים בין 9,000 - 10,000 שקלים בממוצע. לאחר מספר שנות ניסיון הם יכולים להעלות את המשכורת לטווח שבין 11,000 - 15,000 שקלים.
 

אפשרויות תעסוקה

 

בשוק של היום ישנה דרישה רבה למנהלי עבודה בבניין, בפרויקטים מסוגים שונים. המשרות לרוב כוללות ניהול של מגוון היבטים באתר הבנייה לרבות עבודה מול קבלני המשנה, ניהול של ביצוע הפרויקט בשטח וכן ניהול משא ומתן מול גורמים שונים. הדגש הוא הן על יכולות ניהול של צוותי עובדים והן על הבנה טכנית ומקצועית של תהליכי בנייה מתקדמים.


במרבית המקרים, הדרישה היא לעובדי בעלי ניסיון קודם של מספר שנים כמנהלי עבודה בבניין, היקף שנות הוותק משתנה ממשרה למשרה, לרוב מדובר על ניסיון שבין שלוש לחמש שנים. במרבית הפרויקטים הדרישה היא למנהלים בעלי תעודת הסמכה מוכרת, ובחלק מן המשרות מתקבלים הנדסאים או מהנדסים מנוסים בלבד. לעיתים ישנה דרישה במומחיות בבניה מסוג מסוים, כגון בנייה ציבורית, עבודות גמר או עבודות שלד.


מרבית המשרות מתקיימות במתכונת משרה מלאה. חברות רבות מציעות לעובדים הטבות מעבר לשכר החודשי, כגון רכב על חשבון החברה או בונוסים שונים. יש לציין כי תפקיד מנהל עבודה בבניין מתבסס על עבודה בשטח וכרוך בעבודה פיזית מאומצת לעיתים. כמו כן, זהו תפקיד שכרוך באחריות רבה שכן מנהל העבודה הוא הגורם שאמון על שלומם של העובדים ועל מקרים של תאונות עבודה באתר.


עוזרי מנהל עבודה בבניין


לאחרונה אישרה הכנסת הצעת חוק המעגנת את תפקיד עוזרי מנהל העבודה בבניין וקובעת כי בכל אתר בנייה יש למנות עוזר. תפקידם של העוזרים מתמקד בבטיחות באתרי הבנייה, תחום שלעיתים לא מקבל את מלוא הדגש בסדרי העדיפויות בשטח בעת הבנייה. באתרים גדולים, מנהלי העבודה בבניין אינם תמיד יכולים לבדם להקפיד על הבטיחות בין כל שלל עיסוקיהם וכך שאיפת החוק היא לסייע להם ולהעלות את רף האיכות והבטיחות של פרויקטים בישראל. עוזרי המנהלים, או עוזרי הבטיחות, נדרשים לדווח למנהל העבודה על כל חריגה או מפגע באתר ולהציע פתרונות מתאימים.


שכרם של עובדים בתפקיד זה מתחיל בטווח של 8,000 - 10,000 שקלים לחודש ויכול להגיע מעבר לכך עם צבירת ניסיון. כמו כן, עוזרי מנהלי העבודה יכולים להמשיך להתקדם בתחום הבניין וכך להעלות את רמות השכר.

 

משרות ללא ניסיון


אף על פי שרוב המשרות בתחום ניהול העבודה בבניין מתייחסות לעובדים מנוסים, ניתן למצוא גם משרות שמתאימות למנהלי עבודה בבניין ללא ניסיון. בדרך כלל, תפקידים אלה מתאימים למנהלי עבודה מתחילים שיש ברשותם ניסיון בניהול צוותים ובעבודה בתחום התשתיות והבנייה. חלק מן המשרות ללא ניסיון מתאימות לבוגרי לימודי הנדסאי בניין או בוגרי תואר אקדמי, ומאפשרות להם להשתלב בתחום לאחר סיום לימודיהם גם ללא צבירת ניסיון ניהולי בשטח.

 

מה צריך ללמוד כדי להתחיל את הקריירה בתחום?


הכשרות למנהלי עבודה בבניין מתקיימות בפיקוח של משרד העבודה והן מיועדות לבעלי ניסיון בתחום הבנייה והתשתיות. במרבית המקרים נדרש ניסיון של מספר שנים בעבודות בניין או שלד אצל קבלנים רשומים, בתעודה בתחום הטפסנות וכן בעמידה בחובות נוספים. הקורסים נפרשים לרוב על פני כשנה אחת עד שנתיים.


במהלך ההכשרות נלמדים מגוון תהליכים וכלים שחיוניים לניהול ולארגון של אתרים. המשתתפים לומדים עקרונות חשובים בתורת הבנייה ומכירים ציוד חדשני, חומרי בנייה מתקדמים וכן היבטים בבטיחות וגיהות. הם לומדים גם עקרונות בניהול של צוותי עובדים ובפיקוח על העבודה כדי להבטיח התנהלות איכותית בפרויקט.


יש לציין כי מנהלי העבודה בבניין מגיעים אל הקורס אחרי צבירת ניסיון רלבנטי בעולם הבנייה, לרוב אחרי לימוד קורסים מקצועיים מתאימים נוספים. במרבית המקרים ניתן להתחיל מלימוד בקורס טפסנות בו מתמחים בעבודות כגון טיח, ברזל וריצוף. אפשרות נוספת להגעה לתחום ניהול העבודה בבניין היא לאחר השלמת לימודי הנדסת בניין או לימודי הנדסאי בניין.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס מנהל עבודה בבניין
קורס מנהלי עבודה בבניין
מתי יתחיל קורס מנהל עבודה בבניין להנדסאים?
קורס מנהל עבודה בבניין בדרום
קורס מנהלי עבודה לבניין ולתעשייה - תאריך פתיחה
קורס מנהל עבודה בבניין בחיפה
האם אפשר להתקבל לקורס מנהלי עבודה בבניין ללא ניסיון קודם?