רוצה פרטים על לימודי גיאוגרפיה - מה אחר"כ??
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי גיאוגרפיה - מה עושים עם זה?

רוצה לדעת על לימודי גיאוגרפיה - מה אחר"כ?? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפשרויות תעסוקה לבוגרי גיאוגרפיה


המרחב – בין אם העיר, הכפר או חיק הטבע – בעל השפעות הדדיות על חיי בני האדם. אנו עיצבנו ושינינו את פני כדור הארץ על פי צרכינו. הסוגיות המרובות שנגזרות מההשפעות של האדם והסביבה, עומדות במרכז העיסוק הגיאוגרפי.


במהלך לימודי גיאוגרפיה, הסטודנטים מקבלים ידע וכלים המאפשרים להם להבין לעומק סוגיות בתחום, ולאחר מכן להשתלב בעבודה במגוון תחומים ומקומות עבודה. תכניות הלימודים עומדות בנקודות ההצטלבות שבין מדעי החברה, מדעי הרוח, ומדעי הטבע, כך שהסטודנטים רוכשים הבנה רב תחומית מקיפה במגוון סוגיות אקטואליות ואתגרים המעסיקים את האנושות כיום.


כאן תוכלו לקרוא על האפשרויות שעומדות בפני המסיימים תואר ראשון בתחום.


עבודה במגזר הציבורי ובמגזר השלישי


בעלי תואר ראשון בגיאוגרפיה יכולים להשתלב גם בגופים ממשלתיים כמו המשרד לאיכות הסביבה, קק"ל, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, ברשויות המקומיות, ועוד. כך הם יכולים להשתמש בהבנה המעמיקה ביחסי אדם-טבע, אותה הם רוכשים במהלך לימודיהם, כדי לקדם סוגיות סביבתיות שונות הקשורות בפיתוח סביבתי או בשימור טבע, להשתלב בתחומי מנהל ותכנון, וכן בתפקידים הקשורים בעיבוד מידע מרחבי ומיפוי בתחומי התחבורה והתשתיות.


פיתוח הקריירה בתחום מתאפשר גם באמצעות השתלבות בעמותות ובארגונים במגזר השלישי. חלק מהאפשרויות שעומדות בפני הבוגרים כוללות השתלבות בעמותות שעוסקות במחקר בתחומים מגוונים, בקידום סוגיות סביבתיות ובשימור הטבע.


עבודה בתעשייה


בוגרי לימודי גיאוגרפיה הם מצרך נחוץ גם בחברות ובארגונים שונים במגזר הפרטי. בין היתר, הם יכולים לעבוד בתחום בחברות תשתיות נפט ואנרגיה, בחברות הייטק העוסקות ביישומי מערכות מידע גיאוגרפיות (GIS), וכן בחברות העוסקות בנדל"ן ובמקרקעין, במשרדי ניהול ותכנון פרויקטים, וכן הלאה.


מי שמסיימים את הלימודים בדגש גיאואינפורמטיקה,רוכשים יכולות מדעיות המאפשרות להם להשתלב בתחומים כגון פיתוח אפילקציות, ועיבוד מידע מרחבי ומיפוי במגוון תחומים.


מחקר ותארים מתקדמים


חלק בלתי נפרד מהתואר כולל רכישת כישורים מחקריים, המאפשרים לבוגרים להשתלב במכוני ומוסדות מחקר שונים. גיאוגרפיה, בתור ענף ידע רב תחומי, מאפשרת לחקור מזווית ייחודית שלוקחת בחשבון גם היבטים אנושיים וגם היבטים סביבתיים. בין היתר, ניתן להשתלב במחקר גיאוגרפי של ההיסטוריה, הכלכלה או הפוליטיקה, המרחב העירוני והכפרי, טכנולוגיות חישה מרחוק ומערכות מידע, ועוד. כך למשל, הנושאים הנחקרים במסגרת התחום של גיאוגרפיה כפרית, כוללים מחקר של התמורות המתרחשות ביישובים כפריים, כגון כניסה של פעילות לא חקלאית למרחב, הזדקנות של האוכלוסייה, והגירה מהכפר אל העיר.


מחקר בתחום הגיאופוליטיקה, לעומת זאת, עוסק בעיקר בתיאור, ניתוח וביקורת של תהליכים פוליטיים בהקשרי המרחב. בין התהליכים המרכזיים הנחקרים במסגרת התחום, נתין למנות תהליכי גלובליזציה, הגירה, פיתוח מערכות תקשורת, תחבורה וטכנולוגיה, ואף תחומים כמו טרור, הדרת נשים, רגולציה על תאגידים בינלאומיים, מלחמות אזרחים, ועוד.


מרחב האפשרויות לעסוק במחקר בתחומים אלו ואחרים, על פי תחומי העניין של בוגרי התואר הראשון, מתרחבות כאשר הם בוחרים להמשיך לתארים מתקדמים. כך למשל, בתואר השני בגיאוגרפיה נרכשות יכולות מחקריות נחוצות במסגרת עבודת תזה, באמצעותה הסטודנטים יכולים לקבל כיוון לבחירת תחומי עניין מחקריים להמשך, ולהתמקצע בהם. בתואר השלישי הסטודנטים מעמיקים את הכישורים האלו, ויוצרים את תשתית הידע והקשרים המקצועיים הנחוצים לצורך פיתוח קריירה אקדמית בתחום.


עם זאת, התואר השלישי פותח גם הזדמנויות רבות מחוץ לאקדמיה, בחברות פרטיות, במגזר הציבורי ובמגזר השלישי, בהן דוקטורט בתחום יכול להעלות את רמות השכר ואת האפשרויות לקידום.


מורי דרך ומדריכי הגנת הטבע


הלימודים מאפשרים למורי דרך ומדריכי הגנת הטבע לרכוש תואר אקדמי במסלול מקוצר, וכך להרחיב את ידיעותיהם לגבי הקשרים שבין האדם והסביבה, המרחב העירוני והטבע. עבור מי שמסיימים את התואר במסלול הרגיל, ומעוניינים להעביר הלאה את הידע שלהם, יכולה להתאים קריירה בהוראת דרך או בהדרכה במסגרות כמו החברה להגנת הטבע או איגוד המדרשות.


כדי להמשיך לאפיק תעסוקתי זה, יש לקבל הסמכה כמורי דרך או כמדריכי הגנת הטבע בהכשרות מקצועיות. קורסי מורי דרך נערכים במוסדות לימוד מאושרים על ידי משרד התיירות, והכשרות להדרכת הגנת הטבע נערכים במוסדות כגון החברה להגנת הטבע, המכללה האקדמית וינגייט, ועוד.


תעודת הוראה בגיאוגרפיה


מי שמתעניינים בהוראה ובהדרכה, יכולים גם לרכוש תעודת הוראה בגיאוגרפיה, כאשר חלק ממוסדות הלימוד האקדמיים מאפשרים ללמוד לקראת תעודה זו כבר במהלך לימודי התואר.


קיים מחסור במורים לגיאוגרפיה, שמוצעים כאחד מהמקצועות לבגרות ברמת 5 יחידות לימוד, כך שהביקוש עבור מורים בעלי מיומנות וידע עולה. משכורות במשרד החינוך אמנם אינן מהגבוהות ביותר במשק, אך מדובר בקריירה המקנה יציבות תעסוקתית, תנאים סוציאליים טובים כגון שנת שבתון, ימי חופש רבים, ושעות עבודה נוחות עבור מי שמנהלים משפחה.


קיימות אף מלגות בחלק ממוסדות הלימוד, המיועדות למי שנרשמים למסלולים בעלי עדיפות. במהלך הלימודים לקראת תעודת הוראה, הסטודנטים רוכשים את ההבנה הפדגוגית והחינוכית הנחוצה לשם העברת הידע האקדמי הנמצא ברשותם, התאמתו לדור הצעיר, ושימוש בו כדי לקדם חינוך מבוסס ערכים.


היכן לומדים גיאוגרפיה?


ניתן ללמוד לתואר ראשון בתחום במבחר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, כאשר תכניות הלימוד מתקיימות בדגשים שונים ובמתכונות מגוונות. בין היתר, ניתן ללמוד ב:


אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטה זו, הלימודים מוצעים במספר מתכונות, כולל לימודי ערב בגיאוגרפיה. תנאי הקבלה משתנים בין התוכניות, אך לרוב כוללים הצגת תעודת בגרות או מכינה, ציון פסיכומטרי, וציון במבחני סיווג באנגלית (ועברית למי שנדרשים לכך).


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): התואר מוצע במתכונת חד חוגית ודו חוגית, בהתמחויות בנוף וסביבה או בחברה וסביבה. המתכונת דו חוגית מאפשרת לשלב את הלימודים עם תחומים מגוונים כגון לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, אמנות יהודית, היסטוריה לכלית, לימודים קלאסיים, תולדות ישראל, ולימודי המזרח התיכון. קיימת אפשרות לצרף מחלקות אחרות באוניברסיטה במסלול דו חוגי שאינו מובנה.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): הלימודים נמשכים כ – 3 שנים, ובמסגרתם מוצעת גם תכנית מצטיינים המאפשרת להשתלב בלימודי תואר שני החל מהשנה השלישית לתואר, וכוללת גם מענק כספי, התנסות מחקרית, אפשרויות לעבוד באוניברסיטה, ועוד. תנאי הקבלה ללימודי גיאוגרפיה באוניברסיטה זו מאפשרים להתקבל על סמך ממוצע בגרות של 90 ומעלה, או על סמך שקלול הבגרות עם ציון הפסיכומטרי או נתיב לאקדמיה שגובהו 520 לפחות. כמו כן, יש להציג ציונים בבחינות הסיווג באנגלית (ובעברית עבור מי שרלבנטי להם).


אוניברסיטת תל אביב: התואר מוצע במתכונת חד חוגית ודו חוגית, בעלי תנאי קבלה שונים, כולל גיאוגרפיה ללא פסיכומטרי. המסלול החד חוגי מהווה בסיס עבור מי שמעוניינים להמשיך וללמוד לתואר שני בחוג. קיימת באוניברסיטה תכנית מצטיינים, המיועדת לסטודנטים שבסוף שנתם הראשונה לתואר מחזיקים בממוצע 90 ומעלה. כדי להתקבל לתכנית יש לעמוד בהצלחה בראיון קבלה. התכנית, שמתאימה למי שמעוניינים להמשיך לתואר שני, מאפשרת להשתלב במחקר כבר במהלך התואר הראשון, בהנחיית אחד מחברי הסגל.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי גיאוגרפיה - מה אחר"כ??

רוצה לדעת יותר על לימודי גיאוגרפיה - מה אחר"כ??
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי גיאוגרפיה ולימודי סביבה
לימודי תואר שני בגיאוגרפיה תכנון וסביבה