רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה


מאז ומתמיד יחסי אדם וטבע העסיקו את האנושות, וגם כיום קיים דיון ער לגבי ההשפעות ההדדיות של האדם על סביבתו ולהיפך, הדרכים לחיות בהרמוניה עם הטבע ולהשתמש במשאביו בצורה שאינה הורסת אותו.


בלימודי גיאוגרפיה, הסטודנטים מקבלים ארגז כלים מגוון לצורך תכנון עירוני וסביבתי, התמודדות עם שינויי האקלים ועם ההשפעות של האדם על הטבע, וכן לומדים כיצד ההתפתחויות הטכנולוגיות מאפשרות לנו לפתח דרכים חדשניות להתמודדות עם אתגרים סביבתיים.


תנאי הקבלה לתכניות הלימוד השונות משקפים את הדרישות מהסטודנטים, ובוחנים את התאמתם לצורך לימודי התחום. כאן תוכלו לקרוא מה תנאי הקבלה ללימודי התחום במוסדות לימוד מגוונים ברחבי הארץ.

 

תכנית הלימודים


בשנה הראשונה לתואר, הסטודנטים משתתפים במבואות במהלכם הם רוכשים ידע בסיסי בתחומי מדעי החברה, מדעי הטבע, מדעי כדור הארץ ומדעי הרוח. חלק מהסוגיות בהן מתעמקים במהלך התואר כוללות אקלים וסביבה, וכן משאבי מים וקרקע. בנוסף, במרבית התכניות הסטודנטים יכולים להתעמק גם בתכנון עירוני ואזורי על היבטיו השונים: כלכלה, היסטוריה, תחבורה, סביבה, ועוד.


מעבר לכך, כחלק מתכניות הלימוד, הסטודנטים עוסקים בתחום החדש של גיאואינפורמטיקה. הסוגיות בהם דנים במסגרת התחום, קשורות באפשרויות לשלב טכנולוגיות מתקדמות, מערכות מידע, חישה וכריית נתונים בעבודת המחקר והתכנון הגיאוגרפי.


מתכונת הלימודים


הלימודים נערכים במתכונת חד חוגית או דו חוגית, תלוי במוסד הלימודים וכן בבחירת הסטודנטים. משכם עומד על כ – 3 שנים. ישנה אפשרות לבחור גם במסלול לימודי ערב בגיאוגרפיה, המוצע מעת לעת בחלק מן המוסדות.


במהלך התואר, שמורכב מקורסי חובה ובחירה וכן מסמינרים, הסטודנטים משתלבים לא רק בלמידה תיאורטית ועיונית אלא גם בהתנסות מעשית, כולל בסיורים לימודיים ובעבודת מעבדה.


מוסדות לימוד אפשריים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה זו מוצעים לימודי גיאוגרפיה ופיתוח סביבתי במתכונת חד חוגית ודו חוגית.

 

תנאי הקבלה זהים עבור שתי מתכונות הלימוד, כאשר מהמועמדים נדרש להציג ציון סכם של 520 ומעלה (שמשוקלל לפי ממוצע הבגרויות וציון הפסיכומטרי או נתיב לאקדמיה). לחילופין, ציון הפסיכומטרי לגיאוגרפיה באמצעותו ניתן להתקבל באופן ישיר, עומד על 520 - ניתן גם להתקבל על סמך ציון זהה בנתיב לאקדמיה, או על סמך תעודת בגרות בלבד, אם הממוצע שלה עומד על 90 או יותר.


מעבר לכך, על המועמדים להראות כי ברשותם סיווג לרמה בסיסית לפחות בשפה האנגלית, על סמך ציון במבחן אמי"ר או בפרק האנגלית בפסיכומטרי.


חלק מהמועמדים נדרשים להציג ציון מבחן יע"ל כדי להראות שליטה מספיקה בעברית – מדובר במועמדים שהפסיכומטרי שלהם לא בעברית או שתעודת הבגרות מתיכון בו לא לומדים בעברית.


בני 45 ומעלה יכולים להתקבל ללא פסיכומטרי, אם הם עומדים בדרישות הסף האחרות: זכאות לבגרות ורמה בסיסית באנגלית. עליהם להשלים את מבחן הפסיכומטרי במהלך השנה הראשונה ללימודים.


אוניברסיטת חיפה: התואר מוצע באוניברסיטה במתכונת חד חוגית ודו חוגית, וכן במסלולי יום וערב לבחירת הסטודנטים.


כדי להתקבל ללימודים, יש לעמוד בדרישות הסף החוגיות, הכוללות הצגת ציון משוקלל של הפסיכומטרי והבגרויות שעומד על 540 עבור מסלול לימודי יום, ו – 500 למסלול ללימודי ערב. הנדסאים, מורי דרך ובעלי הכשרה מקצועית נדרשים לעמוד בדרישות סף מיוחדות.


הנדסאים בעלי דיפלומה (או מי שעומדים לקראת סיום לימודי הנדסאי), מורי דרך מוסמכים, ומדריכי ידיעת הארץ בעלי התעודות "תו תקן" ו"מדריכי קהילות עירוניות" שברשותם תעודת בגרות מלאה בממוצע 75 ומעלה, יכולים להתקבל על בסיס מעבר ראיון אישי, ללימודי גיאוגרפיה ללא פסיכומטרי.


עבור בני 30 או יותר, יש אפשרות להתקבל על סמך ממוצע הבגרויות – אם הוא עומד על 75 ומעלה. מועמדים אלו נדרשים לעבור בהצלחה ראיון אישי, וכן לעמוד בדרישות לידיעת אנגלית.


הקבלה לגיאוגרפיה ללא פסיכומטרי, מיועדת למי שברשותם תעודת בגרות בממוצע 75 ומעלה. מועמדים אלו יכולים להתקבל למסלול קדם תואר ראשון שמתקיים באוניברסיטה, במסגרתו משתתפים ב – 3 קורסים בהם יש להשיג ציון ממוצע מינימלי של 76: מבוא לגיאולוגיה, מבוא לגיאומורפולוגיה, ומבוא ליחסי אדם והסביבה. מי שעוברים את הקורסים בהצלחה יכולים להמשיך לתואר ראשון בסמסטר העוקב, כאשר הקורסים נחשבים להם לצורך התואר.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): התואר באוניברסיטה זו מוצע בתחום לימודי גיאוגרפיה וסביבה. ניתן להשתתף במסלול חד חוגי, במסלול דו חוגי מובנה או במסלול דו חוגי שאינו מובנה. התואר מוצע בשתי התמחויות: לימודי נוף וסביבה או חברה וסביבה. 

 

יכולים להתקבל ללא פסיכומטרי מי שברשותם ממוצע בגרויות של 95 לפחות. עבור מועמדים עם ממוצע נמוך מזה, נערך שקלול של ממוצע הבגרויות ביחד עם הפסיכומטרי.


כמו כן, על המועמדים למלא את דרישות ידיעת השפה האנגלית – לפחות 85 בפרק האנגלית בפסיכומטרי. מי שאין ברשותם ציון פסיכומטרי, נדרשים להציג ציון מבחן אמי"ר של 185 לפחות.


האוניברסיטה העברית בירושלים:
באוניברסיטה זו ניתן להשתתף בלימודי גיאוגרפיה, סביבה וגאואינפורמטיקה.


דרישות הסף בהן נדרשים לעמוד המועמדים, כוללות רמה בסיסית לפחות באנגלית (ציון 85 ומעלה בפרק האנגלית בפסיכומטרי). כמו כן, מועמדים שהבגרות שלהם מבית ספר בו ההוראה אינה בעברית, נדרשים גם להציג ציון במבחן יע"ל של 105 לפחות.


על מנת לעמוד בדרישות הסף לקבלה ישירה על פי ממוצע בגרויות, יש להציג ממוצע של 100 לפחות. מי שממלאים אחר הקריטריונים של תכנית ראויים לקידום יכולים להתקבל על בסיס ממוצע 96.5 ומעלה.


בעלי זכאות לבגרות יכולים להתקבל על סמך ציון פסיכומטרי בלבד – אם הוא עומד על 650 לפחות, או עבור ראויים לקידום על 615 ומעלה.


קיימים ערוצי קבלה נוספים, כולל שקלול בין הפסיכומטרי לבין ציון המכינה הקדם אקדמית (במקום ציון הבגרות).


הלימודים נמשכים כשלוש שנים ומוצעים במתכונת חד חוגית ודו חוגית. ניתן להמשיך למסלול החד חוגי רק החל משנת הלימודים השנייה. החל משנה זו, ניתן גם לבחור להשתלב בחטיבה בלימודי גיאואינפורמטיקה, במסגרתה הסטודנטים רוכשים ידע בשיטות חישוביות, תכנות, סטטיסטיקה ומודלים מרחביים לצורך מחקר גיאוגרפי וסביבתי.


אוניברסיטת תל אביב: לימודי גיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטה זו, מתקיימים במספר מסלולי התמחות. ביניהם התמחות באקלים, קרקע ומשאבי מים, התמחות בגיאואינפורמטיקה, התמחות בעיר, סביבה ותכנון, והתמחות בגיאוגרפיה היסטורית ומדינית.


התואר מוצע במתכונת חד חוגית ודו חוגית. כדי להשתתף, יש לעמוד בציון ההתאמה, שמשתנה משנה לשנה. אפשרות חלופית היא לעמוד בממוצע הבגרות הנדרש, שהוא 100 לפחות.


כמו כן, קיימת אפשרות לקבלה על סמך השכלה אקדמית מלאה או חלקית (לפחות 30 ש"ס), בממוצע של 80 לפחות.


אפשרויות להמשך


לימודי גיאוגרפיה - מה אחר"כ? לאחר סיום הלימודים, הבוגרים יכולים להשתלב במגוון תחומי תעסוקה בהתאם להתמחויות בהם בחרו. בין היתר, הם יכולים לעבוד בחברות הייטק, במשרדי תכנון עירוני ואדריכלות, וכן לעסוק בתחום במגזר הציבורי, במשרדי ממשלה, ברשויות ציבוריות וברשויות מקומיות. בנוסף, באפשרותם לעסוק במקצוע גם במגזר השלישי בעמותות וארגונים לא ממשלתיים.


אפשרות נוספת שעומדת בפני הבוגרים היא להמשיך וללמוד לתעודת הוראה בגיאוגרפיה ולאחריהם, להשתלב בהוראת התחום בבתי ספר, שנלמד גם כמקצוע לבגרות.


מעבר לכך, היכולות המחקריות שאותן רוכשים במהלך התואר הראשון מאפשרות להמשיך ללימודים מתקדמים בתואר שני בגיאוגרפיה וכן בדוקטורט, ובמהלכם לחקור סוגיות רלבנטיות. בפני מי שבוחרים באפיק זה, נפתחות אפשרויות לקריירה כחוקרים ומרצים באקדמיה, במכוני מחקר, בגופים החוקרים וקובעים מדיניות ציבורית, ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה ללימודי גיאוגרפיה
שאלות הגולשים בנושא
יעוץ לימודי לגבי גיאוגרפיה
לימודי גיאוגרפיה ולימודי סביבה
לימודי תואר שני בגיאוגרפיה תכנון וסביבה