הסבת אקדמאים להוראה בחינוך בבתי ספר יסודיים במכללה האקדמית דוד ילין

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הסבת אקדמאים - הסבה מקצועית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על דוד ילין - הסבה לחינוך יסודי.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבת אקדמאים לבית הספר היסודי במכללה האקדמית לחינוך דוד ילין


קריירה עם שליחות


לרבים מאיתנו חרוטה בזיכרון דמותה של מורה שהשפיעה עלינו במיוחד, של מחנך שרכשנו ממנו שיעור לחיים או של אשת הוראה שסיפקה לנו ייעוץ והכוונה. למורים יש כוח לא רק לספק ידע, אלא לתמוך ולהדריך ילדים צעירים בצעדים הראשונים שלהם במערכת החינוך וכך שואפים לספק להם כלים ערכיים ודידקטיים כדי לבצע את מלאכת ההוראה באופן הנכון והאיכותי ביותר.


אקדמאים שפועמת בהם תחושה של שליחות וייעוד ומחפשים לעבור הסבה לתחום משמעותי וחשוב יכולים ללמוד בתכנית הסבת אקדמאים לחינוך יסודי במכללה האקדמית דוד ילין. מסלול הסבת האקדמאים מכשיר אנשי הוראה לכיתות א - ו במערכת החינוך. הכלים שהאקדמאים רוכשים בתכנית יכולים לסייע להם להשפיע על דור העתיד ולשמש לילדים גורם משמעותי במהלך לימודיהם.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בתכנית זו יכולים לבחור מבין שלל מקצועות להתמחות לקבלת תעודת ההוראה. אלה כוללים הוראת לשון עברית, הוראת מתמטיקה ופיזיקה, הוראת אנגלית, הוראת מקרא, הוראת אמנויות, הוראת תקשורת והוראת ספרות וספרות ילדים.
האקדמאים לומדים על העולם החברתי, הרגשי והלימודי של ילדים בנסגרת הוראה בבית הספר היסודי. הם שמים דגש על חינוך של ילדים שקשה ללמדם, כגון ילדים עם לקות למידה, ילדי עולים או ילדים ממשפחות המתמודדות עם משבר.


נוסף על תכנית ההסבה הרגילה, ניתן ללמוד בהסבה ליסודי בתכנית חפ"ן, שמכשירה אקדמאים להוראה בחינוך הפתוח והניסויי, כגון בבתי ספר דמוקרטיים, קהילתיים ופתוחים. תכנית זו מתקיימת במתכונת סדנאית ושמה דגש על תהליכי ההתפתחות האישיים וקבוצתיים של האקדמאים.


מתכונת הלימוד


משך התכנית להכשרת אקדמאים להוראה הוא כשנתיים, מתכונתה של התכנית והיצע הקורסים נקבע באופן אישי לכל אחד מן האקדמאים על סמך הרקע הלימודי הקודם. במהלך התכנית הם לוקחים חלק בקורסים בתחום החינוך, באימוני הוראה ובהתנסות מעשית בהוראה. יש לציין כי לאחר תום התכנית יש לבצע שנת התמחות (סטאז').


נושאי הלימוד


נושאים שנלמדים במסגרת התכנית כוללים:

 

  • פיתוח כישורי שפה
  • ליקויי למידה
  • המחשבה החינוכית
  • סוגיות בדידקטיקה
  • שיטות מחקר כמותיות
  • אבני דרך בחיברות    
  • הוראת כתיבה וקריאה
  • ועוד
  • שילוב מחשבים בהוראה    
 


סגל הוראה


בראש תכנית הכשרת האקדמאי ליסודי עומדת דוקטור לייעוץ חינוכי ומדריכה פדגוגית, בעלת ניסיון בייעוץ להורים ומתבגרים. כמו כן, עסקה בניהול של קו מצוקה לנוער בסיכון ושימשה מדריכה חינוכית וטיפולית לבני נוער.


על מוסד הלימוד


הסבת האקדמאים במכללה מתקיימת בכל המסלולים והחוגים של לימודי החינוך. מלבד המסלול לחינוך יסודי ניתן ללמוד בהסבת אקדמאים לחינוך על יסודי, הסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך, הסבת אקדמאים לחינוך וולדורף (חינוך אנתרופוסופי) והסבת אקדמאים לחינוך המיוחד. בין החוגים שפועלים ומקנים תעודת הוראה נמצא את החוג להוראת אנגלית, הוראת מדעי הטבע, הוראת מקרא, הוראת ספרות, הוראת לשון והוראת היסטוריה ומחשבת ישראל.


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון לפחות ממוסד אקדמי מוכר, שממוצע הציונים שברשותם הוא 75 ומעלה. בוגרי לימודי מדעי הטבע ומקצועות מדעיים נוספים יכולים להתקבל על סמך הצגת ממוצע 70 ומעלה.


תעודה


לבוגרים שעומדים בכל התנאים ומשלימים את כל החובות במהלך התכנית ניתנת תעודת הוראה לבית הספר היסודי. את רישיון ההוראה ממשרד החינוך מקבלים לאחר השלמת שנת הסטאז'.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

עוד מסלולי לימוד - המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

כלים שיעזרו לך לבחור