תואר שני בתרפיה במוזיקה במכללת דוד ילין

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על דוד ילין - תואר שני בטיפול במוזיקה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני M.A.A.T. בטיפול במוזיקה במכללה האקדמית דוד ילין


מפתח ללב ולנפש


מוזיקה ידועה בכך שהיא משפיעה על הגוף והנפש גם יחד, מחקרים מראים שלאנשים מתרבויות שונות יש תגובות אוניברסליות לשמיעת מוזיקה ולנגינה. המוזיקה מסייעת גם ליצור זיקה ותקשורת בין בני אדם ותורמת להתפתחות, מסיבה זו יש מטפלים שמשלבים אותה במערך התרפיה שלהם. לפי גישת הטיפול במוזיקה, המטפלים רותמים מאפיינים כמו קצב, לחן, צלילים ומילים ונעזרים בהם כדי לעזור למטופלים להתגבר על קשיים, מצוקות וחסמים.


במכללת דוד ילין ניתן ללמוד במסלול לתואר שני בתרפיה במוזיקה, בו מקבלים כלים שיכולים לעזור למטפלים לגשת לעולמם הפנימי של המטופלים שלהם דרך ביטוי יצירתי ונגינה. בפני בוגרי התכנית פתוחות אפשרויות תעסוקה בשירותי בריאות הנפש ובמוסדות חינוך. הם יכולים, בין היתר, להשתלב בעבודה עם ילדים, בני נוער, מבוגרים וקשישים במסגרות כבתי חולים, פנימיות או בתי ספר של החינוך הרגיל והמיוחד.


תכנית הלימודים


המסלול לטיפול במוזיקה מוצע כחלק מהתכנית לתואר שני בטיפול באמצעות אמנויות שפועלת במכללה. במסגרת המכון לתרפיות, המכללה מכשירה מטפלים בגישות הבעתיות נוספות, כשהסטודנטים יכולים לבחור מסלולים כמו תואר שני בביבליותרפיה, תואר שני בטיפול באמנות חזותית או תואר שני בטיפול במחול ובתנועה.


במהלך התואר השני, הסטודנטים מכירים מגוון תיאוריות מן הפסיכולוגיה ומתמקדים בגישת הטיפול במוזיקה. כך הם דנים בדרכים בהן המוזיקה מסייעת לחזק את הקשר בין מטופלים לבין מטפלים וגם מאפשרת למטופלים לבטא את עצמם באופן לא מילולי. כמו כן, הם לומדים להתאים את מערך הטיפול לאוכלוסיות שונות וגם לשלב אותו עם גישות תרפיה נוספות.


מתכונת הלימוד


התואר השני בטיפול במוזיקה במכללת דוד ילין מתפרש על פני כשלוש שנים, כאשר השנה השלישית מוקדשת לביצוע סטאז' מעשי. הסטודנטים משתתפים בשיעורים עיוניים, בשיעורים חווייתיים במוזיקה ובנגינה ובהדרכות בנושאים טיפוליים שמתקיימות בקבוצות קטנות או באופן אישי.


החל מהשנה הראשונה, הם גם לוקחים חלק בעבודת שדה מודרכת, במהלכה הם מתנסים בטיפול באוכלוסיות שונות בליווי סגל המרצים. השיעורים מתקיימים שלוש פעמים במהלך השבוע בשנה הראשונה וארבע פעמים בשבוע בשנה השנייה.


סגל הוראה


בראש התכנית עומדת מטפלת בעלת תואר דוקטור שמומחית לגישת התרפיה במוזיקה. היא מתמקדת בטיפול בבני נוער ובילדים באמצעים הבעתיים וגם מרצה בנושא זה במגוון מסגרות אקדמיות וטיפוליות.


על מוסד הלימוד


המכללה האקדמית דוד ילין, הממוקמת בירושלים, פועלת זה למעלה ממאה שנים כמוסד להכשרת מורים ואנשי הוראה. במכללה ניתן ללמוד במגוון מסלולים לתואר ראשון ושני במקצועות החינוך, בתכניות לקבלת תעודת הוראה ובקורסים להעשרת מורים. במכון ללימודי תרפיות של המכללה מציעים גם קורסים במקצועות טיפוליים שמותאמים לאנשי חינוך, כמו למשל קורס גינון טיפולי, קורס טיפול במשחק וקורס חינוך בעזרת בעלי חיים.


תנאי קבלה


לתואר השני בתרפיה באמצעות מוזיקה מתקבלים מועמדים בוגרי תואר ראשון בממוצע ציונים של 85 ומעלה, בעדיפות לבוגרי לימודי פסיכולוגיה, לימודי עבודה סוציאלית או לימודי מוזיקה. כמו כן, עליהם להציג אישור המעיד על 300 שעות של לימודי מוזיקה ואישור על לימוד קורסים במקצועות בפסיכולוגיה במסגרת התואר הראשון, ביניהם פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, שיטות מחקר, סטטיסטיקה ותורת אישיות.


משתתפים שחסרים רקע אקדמי זה נדרשים להשתתף בשיעורי השלמה כחלק מתנאי הקבלה למסלול. בנוסף, כל המועמדים צריכים להשלים מכסה של כ - 300 שעות נוספות של לימודי מוזיקה במהלך התואר, מחוץ לשעות הלימוד. מתאימים שעומדים ברף הדרישות מוזמנים לראיון שנערך בפני וועדת קבלה.


תעודה


סטודנטים שעומדים בכל חובותיהם ומסיימים בהצלחה את הלימודים מקבלים תואר שני MAAT בתרפיה באמנויות ותעודת "מטפלים במוזיקה" שמוענקים על ידי המכללה האקדמית לחינוך דוד ילין. יש לציין כי הענקת התואר במסלול זה מותנית באישורה של המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג).



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

עוד מסלולי לימוד - המכללה לחינוך ע"ש דוד ילין

כלים שיעזרו לך לבחור