רוצה פרטים על לימודי אמנות חזותית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי אמנות חזותית לתואר ותעודה

רוצה לדעת על לימודי אמנות חזותית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי אמנות חזותית – לתואר ראשון, שני או לימודי תעודה

 

אמנות חזותית מתייחסת לאמצעי מבע יצירתיים מגוונים, הכוללים ציור, רישום, צילום, פיסול ואיור. המעוניינים ללמוד תחום זה באקדמיה יכולים לבחור מבין מסלולים שונים, חלקם לתואר ראשון או תואר שני, ואחרים ללימודי תעודה. בחלק מן המקרים, מדובר על התמחות אשר משולבת בתואר בתחום אחר, כגון חינוך או מקצועות טיפוליים. לימודים אלה מתאימים הן למי ששואפים להיות אמנים ויוצרים, והן למי שמעוניינים להשתמש בכוחה של האמנות כדי לסייע לאחרים.

 


מסלולי לימוד אפשריים


תואר ראשון


תחום זה נלמד כהתמחות במסגרת לימודי חינוך, במסלולים כגון הגיל הרך, חינוך מיוחד, או הוראה בבתי ספר יסודיים. הסטודנטים לומדים כיצד להיעזר באמצעים יצירתיים כדי להעצים תלמידים, לקדם תהליכי הוראה, ולסייע בפיתוח כישורים ויכולות אישיות ולימודיות. משך לימודי החינוך ארבע שנים, שנה ד' היא שנת סטאז' שבה משתלבים בפועל בבתי ספר ומתנסים בהוראת אמנות.

 

קורס אמנות חזותית


מטרת לימודי תעודה אלה היא להקנות למשתתפים ידע מעשי בתחום האמנות ולחשוף אותם למגוון טכניקות וסגנונות. לעיתים הקורסים משלבים גם עקרונות מעולם העיצוב הגרפי והאמנות הדיגיטלית. מרבית הקורסים מתמקדים בתחומים ציור, רישום וציור, ובחלקם ניתן ללמוד גם תחומים כגון פיסול, קרמיקה ומיצב. מדובר על קורסים פרקטיים, שבהם רוכשים ניסיון מעשי בעבודה בסטודיו כדי להכיר מקרוב טכניקות יצירה שונות. בחלק מן המקרים, הקורסים יכולים לשמש את הבוגרים לצורך צבירת שעות אמנות מעשית, הנדרשות בתהליך הקבלה לתואר שני בטיפול באמנות.

 

תואר שני


תואר שני בטיפול באמנות בהתמחות באמנות חזותית הוא אחד ממסלולי ההתמחות שבהם ניתן לבחור במסגרת תואר שני בתרפיה באמצעות אמנויות. במסלול זה מכשירים מטפלים לעבודה עם מטופלים צעירים ומבוגרים באמצעים יצירתיים מן האמנות הפלסטית לרבות ציור, פיסול ורישום. בתכניות אלו משלבים רכישת ידע מתחום הפסיכולוגיה והיכרות עם שיטות התערבות, יחד עם התנסות בתחום היצירתי. משך התכנית שנתיים, כאשר יש צורך להשלים גם שנה שלישית, המוקדשת להתנסות יישומית בליווי של קלינאים.

 

תוכנית לימודים


הלימודים חושפים את הסטודנטים לאמצעים יצירתיים שונים כדי לאפשר להם לפתח את ההבעה האישית ולתת ביטוי לכישרונות וליכולות שלהם. בדרך כלל, מתמקדים בציור ורישום וביסודות בפיסול, וכן מפתחים יכולות ביקורת והערכה של יצירות. במהלך הלימודים נחשפים ליוצרים מוכרים, לזרמים בולטים בתולדות האמנות ולטכניקות ידועות. הסטודנטים לומדים עקרונות גם מתחום הדיגיטל והעריכה באמצעות תוכנות לעיבוד תמונה.


לצד העשרת סל המיומנויות האישי, הסטודנטים לומדים גם כיצד להשתמש באמנות כדי לקדם ולפתח תלמידים ומטופלים. הם בוחנים דרכים שבהן ניתן לשלב אמצעים חזותיים ככלי לקידום העשייה החינוכית, להעצמת יכולותיהם של תלמידים ולחיזוק הביטחון העצמי, ולקידום למידה משמעותית. במסלולים בתחום התרפיה באמנות, מתמקדים בכוחה הטיפולי של היצירה החזותית ולומדים כיצד להשתמש בציור ופיסול כדי לסייע למטופלים לעבד רגשות, להתמודד עם חסמים ולהתגבר על קשיים.

 

 

היכן לומדים?

 

  • מכללת לוינסקי (תל אביב): במכללת לוינסקי פועל החוג לאמנות חזותית, שבו ניתן ללמוד תואר ראשון בהוראת אמנות. היקף הלימודים ארבע שנים. הלימודים מתאימים לסטודנטים בתכנית לחינוך לגיל הרך, שברצונם ללמוד כיצד לשלב אמנויות בהוראה.

 

  • מכללת מנשר (תל אביב): במכללת מנשר מציעים לימודי תעודה בתחום זה, המשולבים עם תחום התקשורת החזותית. הסטודנטים יכולים ללמוד קורסים בודדים בתחום, או לשלב לימודי תעודה נרחבים במסגרת מסלול לתואר ראשון בשיתוף האוניברסיטה הפתוחה.

 

כמה זמן לומדים?


משך הלימודים נע בין שנה לארבע שנים. תואר ראשון בתחום זה נפרס על פני ארבע שנים (השנה הרביעית היא שנת סטאז' במערכת החינוך). לימודי תעודה נמשכים מספר חודשים עד שנה אחת. משך התואר השני בטיפול באמצעות אמנויות הוא שלוש שנים (השנה השלישית מוקדשת להתנסות מעשית).

 

למי מיועדים הלימודים?


לימודים אלה מתאימים במיוחד לאנשים יצירתיים ובעלי חוש אסתטי מפותח, המעוניינים במסלול שיאפשר להם לפתח את יכולות הביטוי העצמי וההבעה החזותית. כמו כן, המסלול יכול להתאים למי שעוסקים בענפים משיקים כגון גרפיקה ממוחשבת, עיצוב דיגיטלי ואיור, המעוניינים להרחיב ולרענן את סל המיומנויות שברשותם. הלימודים יכולים להתאים לבעלי רקע קודם בתחום, כגון לאמנים ויוצרים פעילים, או לבוגרי מגמת אמנות בתיכון, אולם בדרך כלל אין חובה לידע וניסיון קודם בתחום היצירתי. במקרים שבהם ידע קודם זה הינו חובה, מוצעת לרוב גם מכינה המסייעת להשלים את הפערים ולבנות תיק עבודות מתאים.

 

מהם תנאי הקבלה?


תנאי הקבלה משתנים בהתאם למסלול הנלמד. בתהליך הקבלה לתואר ראשון מביאים בחשבון את ממוצע הבגרויות והציון בפסיכומטרי, מושם דגש על הציון בבגרות באנגלית. במקרים מסוימים ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי, על סמך ממוצע בגרויות גבוה וציון במבחן אמי"ר לסיווג רמת האנגלית.


לתואר שני בטיפול באמצעות אמנויות מתקבלים אקדמאים שברשותם תואר ראשון בתחומי הטיפול או האמנות, בממוצע ציונים גבוה. יש צורך לעמוד במכסת שעות מעשיות בתחום האמנות, במסגרות פורמליות המוכרות למטרה זו. המועמדים נדרשים לעבור ראיונות קבלה ולהציג המלצות. מוצעות מכינות שונות למי שאין ברשותם הרקע הנדרש בתחום היצירתי.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בוגרי לימודים בתחום זה יכולים לבחור בין אפשרויות תעסוקה מגוונות, בהתאם להתמחות ולמסלול הלימודים שאותו השלימו. בוגרי תארים בחינוך בהתמחות זו יכולים להשתלב בבתי ספר (לרוב בגיל הרך או בבתי ספר יסודיים) כמורים לאמנות. לשם כך עליהם להשלים תקופת סטאז' ולעמוד בכל חובות משרד החינוך. בסיום הקורסים ולימודי התעודה, ניתן להשתלב כמדריכי אמנות במרכזים קהילתיים, בחינוך הלא פורמלי, במסגרות שיקומיות, ועוד. כמו כן, ניתן להשתלב כמעצבים גרפיים במשרדי פרסום, בחברות הייטק, במוזיאונים, בגלריות, בחברות בתחום האינטרנט, בהוצאות לאור, ובמסגרות נוספות. חשוב להדגיש כי כדי לעסוק בטיפול יש צורך להשלים תואר שני ולעמוד בכל חובות משרד הבריאות, לרבות השלמת תקופת הסטאז' כנדרש בחוק.

 

שכר – כמה מרוויחים?


מורים לאמנות מגיעים בתחילת הדרך לשכר שבין 5,000 – 7,000 שקלים, כאשר מורים ותיקים יותר משתכרים בין 7,000 – 10,000 שקלים לחודש. בין הקריטריונים המשפיעים על שכר מורים נכללים ותק במקצוע, סוג הרפורמה שבה חברים המורים, וכן השכלה אקדמית (תואר שני יכול להעלות את השכר). יש לציין גם כי מורים מתחילים אינם עובדים לרוב במשרה מלאה ולכן משכורתם נמוכה מן הטווח שצוין לעיל.


בתחומי ההדרכה והשיקום, רמות השכר נעות בין 6,000 – 12,000 שקלים, בהתאם לוותק, להיקף המשרה ולמסגרת המעסיקה. בתחום התרפיה ביצירה, שכר מטפל באמנות מתחיל בדרך כלל בטווח שבין 6,000 – 8,000 שקלים לחודש, לאחר מספר שנים של ניסיון בתחום, רמות השכר נעות בין 11,000 – 12,000 שקלים לחודש בממוצע. בתחום הגרפיקה והעיצוב, מתחילים לרוב משכר שבין 6,000 – 8,000 שקלים לחודש, מעצבים ותיקים משתכרים בין 10,000 – 15,000 שקלים, המשכורות הגבוהות ביותר הן בתעשיית ההייטק.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי אמנות חזותית?

רוצה לדעת יותר על לימודי אמנות חזותית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי אמנות חזותית