רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מטפל באמנות

רוצה לדעת על שכר טיפול באמנויות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מטפל באמנות שכר - כמה מרוויחים מטפלים בהבעה ויצירה, במוזיקה ובדרמה?


תרפיה באמנות, הידועה גם בשם טיפול בהבעה ויצירה, היא שיטת טיפול רגשי שבה נעשה שימוש באמצעים יצירתיים בחדר הטיפולים. המטפלים והמטופלים עובדים יחד בעזרת כלי הבעה כגון ציור, תנועה, מוזיקה וכדומה. מדובר בעבודה יצירתית במיוחד שגם כרוכה בשליחות גדולה וסיוע לאחר.


מבחינת רמות השכר של מטפלים אלה, שכרם דומה לזה של מטפלים פרא רפואיים במקצועות דומים. בתחילת הדרך השכר דומה לממוצע במשק ולאחר מספר שנים ניתן להעלותו. כדי להגיע למשכורות גבוהות יש צורך בניסיון וותק בתחום, בעיקר למי שמעוניינים לעבוד כעצמאיים ולפתוח קליניקה משלהם. עם זאת, מטפלים ותיקים שמגבשים קהל לקוחות איכותי יכולים להגיע למשכורת מכובדת על העבודה המספקת והמשמעותית.

 

על המקצוע


התרפיסטים עובדים מול אוכלוסיות שונות כגון ילדים בחינוך מיוחד, נוער בסיכון, נפגעי טראומה ועוד. הם עובדים גם עם שכבות גיל שונות בהן תינוקות ופעוטות, ילדים, מבוגרים וקשישים.


המקצוע מתאים במיוחד לאנשים בעלי זיקה לעולם הטיפול ולתחום האמנות. הוא מתאים לאנשים אמפתיים וקשובים, בעלי יחסי אנוש מצוינים, יכולות הכלה לאחר, סבלנות וסובלנות, שהם יצירתיים ודינמיים. מתאים במיוחד למעוניינים לעבוד עם ילדים ונוער.
קיימות מספר התמחויות במקצוע, המשתנות בהתאם לפלטפורמה היצירתית שבה מתמקדים התרפיסטים בעבודתם.


אמנות חזותית: בשיטה זו עובדים בעזרת סגנונות שונים באמנות פלסטית כגון ציור, פיסול, רישום וכדומה.


ביבליותרפיה: תרפיסטים בזרם זה משתמשים במילה הכתובה בתהליך העבודה, למשל קריאה וכתיבה של שירים וסיפורים, ניתוח של קטעים ועוד.


תרפיה במוזיקה: בגישה זו עושים שימוש בנגינה ושירה כחלק מהתהליך הטיפולי, תוך עבודה על דפוסי תקשורת בלתי מילוליים.


תרפיה במחול ותנועה: המטפלים משתמשים בכוחם של הריקוד והתנועה כדי לסייע למטופלים שלהם להתמודד עם חסמים רגשיים ובעיות בדימוי הגוף ובהבעה העצמית.

 

רמות שכר


משכורות העובדים בתחום זה נעות בקשת רחבה למדי, גובה התגמול לעובדים משתנה בהתאם למאפיינים שונים כגון שנות הוותק, היקף המשרה, מקום התעסוקה, עבודה במגזר הציבורי מול הפרטי ועוד.


בתחילת הדרך המקצועית המשכורות הן לרוב מתחת לממוצע במשק ונעות בין 6,000 - 8,000 שקלים לחודש. עם זאת, לאחר צבירת וותק מקצועי ניתן להעלות את פוטנציאל ההשתכרות. עובדים ותיקים יותר מגיעים למשכורות שבין 11,000 - 12,000 שקלים, אם כי טווחים אלה עשויים להשתנות.


אחד המאפיינים המשפיעים ביותר של המשכורות הוא עבודה כעצמאי מול שכיר. רמות ההשתכרות של עצמאיים בענף זה הן לרוב גבוהות משל עובדים שכירים בעמותה או ארגון טיפולי. בעלי קליניקות פרטיות נדרשים לבנות קהל מטופלים ולשמר אותו, כאשר ככל שעולה הוותק והניסיון גם פוטנציאל ההשתכרות מתרחב.


שכרם של מטפלים עצמאיים הוא לרוב לפי שעה, או לפי מפגש טיפולי. מטפלים מתחילים משתכרים לרוב בין 100 - 150 למפגש, אנשי מקצוע מנוסים יותר יכולים להגיע לטווח של 200 - 500 שקלים לשעת טיפול. טווח התעריפים משתנה גם בהתאם לאוכלוסייה המטופלת (ילדים, מבוגרים) וכן לאופי הטיפול והיותו קבוצתי, משפחתי או פרטני.

 

סטאז'


כדי לעסוק במקצוע יש צורך להשלים סטאז' שהיקפו כשנה אחת ובו למלא 960 שעות מעשיות. במהלך הסטאז' המתמחים אינם מקבלים שכר, שכן התנסות זו נחשבת כחלק ממהלך התואר השוטף. יש לציין גם כי במהלך הסטאז' הסטודנטים נדרשים בהוצאות שונות עבור קורסים. בשנים האחרונות סטודנטים ואנשי מקצוע בענף מנהלים מאבקים כדי להסדיר את תנאי הסטאז' ולבצע בו שינויים כך שניתן יהיה לעבור אותו בתשלום, בדומה לשכר מתמחים במקצועות דומים.

 

במשרד החינוך


חלק מהעוסקים במקצוע עושים זאת כעובדי משרד החינוך, הם משתלבים בדרך כלל בחינוך המיוחד במסגרת צוותים טיפוליים רב מקצועיים של בעלי מקצועות פרא רפואיים. הם יכולים לעבוד בבתי הספר עצמם או במתי"א (מרכז תמיכה יישובי), מרכז שבו מעניקים שירותים טיפוליים לילדים עם צרכים מיוחדים.


במשרד החינוך מגדירים תנאים להעסקתם של המטפלים, אולם יש להדגיש כי טרם נקבעה חקיקה מסודרת בתחום זה. כיום יש צורך בתעודת הוראה כדי להשתלב בתפקידים אלה, וכמו כן בעלי מקצועות פרא רפואיים המעוניינים להשתלב במערכת החינוך נדרשים לעבור קורס ייעודי, התאמה לעובדי הוראה ממקצועות בריאות. קורס זה נערך לעיתים במתכונת מסובסדת על ידי משרד החינוך לצורך הכשרת עובדים.


יש לציין כי עובדים אלה מועסקים על ידי משרד החינוך בעיקר בהיקף משרה חלקית, מה שבא לידי ביטוי במשכורותיהם. מטפלים הנקלטים במערכת בהיקף של לפחות שליש משרה מצטרפים לרפורמת אופק חדש, מה שכרוך גם בתגמול משופר בהשוואה למורים שאינם חברים ברפורמה. רבים מן המטפלים עובדים במספר משרות במקביל, בכמה בתי ספר או מוסדות טיפוליים.


משכורות משרד החינוך משתנות בהתאם לקריטריונים כגון שנות וותק במקצוע, לדרגה המקצועית, וכן סוג הרפורמה שבה פועלים העובדים (אופק חדש, עוז לתמורה וכדומה). כמו כן, היות ועובדים אלה הם בעלי תואר שני מעצם הגדרת המקצוע, משכורותיהם הן לרוב גבוהות משל מורים בעלי תואר ראשון בלבד.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מטפל בהבעה ויצירה

6,000 - 10,000 שקלים לחודש

או - 150 - 300 שקלים למפגש

11,000 - 12,000 שקלים לחודש

או - 350 - 500 שקלים למפגש

פסיכודרמה

6,000 - 10,000 שקלים לחודש

או - 200 - 250 שקלים למפגש

11,000 - 12,000 שקלים לחודש

או - 300 - 450 שקלים למפגש

תרפיסט במוזיקה

6,000 - 7,000 שקלים לחודש

או - 150 - 200 שקלים למפגש

לא צוין

 

 

שימו לב, רמות השכר משתנות מעת לעת


ביקוש בשוק


היצע המשרות בתחום זה נמצא בשנים האחרונות בעליה, וקיימת דרישה לעובדים במסגרות שונות. משבר הקורונה תרם גם הוא לעליית הצורך במטפלים, שיכולים לסייע בהענקת טיפול רגשי לאוכלוסיות שונות לצורך התמודדות עם הקשיים המאפיינים את התקופה.


תרפיסטים אלה משתלבים במגוון של מסגרות, פרטיות וציבוריות. הם יכולים לפעול במרכזים טיפוליים ובמרכזי תרפיה לקהילה, בהם מרכזים ייעודיים לילדים עם צרכים מיוחדים, מרכזים לטיפול רגשי לאנשים על הספקטרום האוטיסטי, מרכזים לקשישים ומוסדות גריאטריים, מרכזים לבריאות הנפש וכדומה. כמו כן מטפלים רבים משתלבים בקופות החולים ובבתי חולים, או במכונים להתפתחות הילד.


ניתן להשתלב גם בקליניקות פרטיות המציעות תרפיה בהבעה ויצירה בזרמים השונים, וכן בעמותות וארגונים בתחום הטיפולי.


אפשרות נוספת היא תעסוקה במשרד החינוך, במסגרת משרות לעובדים פרא רפואיים בחינוך המיוחד והמשלב, במסגרות אלה מוכרים כעובדי מדינה. עובדים אלה פועלים בצוותים רב תחומיים שפועלים מול הילדים, הצוות החינוכי והורי הילדים.

 

מה ללמוד כדי לעבוד בתחום


כיום כדי לעסוק במקצוע זה יש להשלים תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה במוסדות המוכרים לכך על ידי המל"ג. ניתן ללמוד לתואר שני בטיפול בהבעה ויצירה במכללות ואוניברסיטאות בפרישה ארצית, אורך התואר שנתיים ולאחר מכן נדרשת שנת סטאז' שלישית.


יש לציין כי נכון להיום מקצוע זה אינו נכלל בחוק מקצועות הבריאות וכך אין דרישה לרישיון כדי לעבוד בו. עם זאת, במשרד הבריאות פועלים היום להסדרה של המקצוע, כך שבעתיד יוצבו דרישות מוסדות לעיסוק במקצוע זה.


המעוניינים לעבוד במשרד החינוך נדרשים לתואר שני. כמו כן, כדי לקדם עצמם מבחינה מקצועית ולהעלות את השכר עובדי משרד החינוך נדרשים לעבור השתלמויות וקורסים מקצועיים.


מי שעוסקים בפועל כמטפלים, בעלי תעודת מטפל, יכולים ללמוד בתכנית ייעודית לתואר שני למטפלים. מסלולים אלה הם לרוב מקוצרים ומותאמים ללוח הזמנים של אנשי מקצוע עובדים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני למורים - משרד החינוך מממן טיפול באמנות?
החזר שכר לימוד ממשרד החינוך - תואר שני בביבליותרפיה
תואר שני בלימודי טיפול בהבעה ויצירה
תואר שני הבעה ויצירה - האם עוד ניתן להירשם?
השלמה לתואר שני בטיפול באמנות
מלגות לתואר שני טיפול באמנות חזותית בבית ברל
תואר שני מקוצר בביבליותרפיה