רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מאבחן דידקטי

רוצה לדעת על שכר אבחון דידקטי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורת מאבחנים דידקטיים ללקויות למידה


מאבחנים דידקטיים, הידועים גם בשם מאבחני לקויות למידה הם בעלי תפקיד חשוב במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית. הם מסייעים לתלמידים במגוון גילים לאתר קשיי למידה ולקויות בכתיבה, קריאה וחשבון. בהתאם למסקנות אנשי המקצוע התלמידים והמורים יכולים להתאים את הלמידה כדי לאפשר את מיצוי הפוטנציאל האישי למרות הקשיים.


מדובר על מקצוע שיש לו דרישה רבה למדי במערכת החינוך של היום, שבה עולה המודעות לצורך בהתאמת הלימודים לצורכי התלמידים. מבחינת רמות שכר, אנשי המקצוע משתכרים קרוב לממוצע במשק בתחילת דרכם, אולם לאחר מספר שנים ועם צבירת וותק וניסיון, ניתן להעלות את המשכורת. מורים ופסיכולוגים חינוכיים יכולים לעבור הכשרה למקצוע זה וכך להרחיב את אפשרויות התעסוקה וההשתכרות.

 

על המקצוע


מאבחנים דידקטיים אחראיים על איתור של קשיים בתחום הלמידה ומסייעים לתלמידים להתמודד עם אותם קשיים דרך בנייה של תכנית מתאימה.


לפי הנחיות שפ"י - השירות הפסיכולוגי הייעוצי של משרד החינוך, מאבחני לקויות למידה נדרשים להיות בעלי תואר שני בלקויות למידה או פסיכולוגים חינוכיים מומחים בעלי תואר שני, שקיבלו הכשרה ייעודית בתחום לקויות הלמידה.


במסגרת התפקיד מבצעים אנשי המקצוע מגוון של מבדקים שבהם נמדדים תפקודי קשב, כישורי שפה, יכולות לארגון למידה וכישורי כתיבה, קריאה, שפה והבעה. בהתאם לתוצאות אותם מבחנים ולכלים ושיקולים נוספים, המאבחנים נותנים הערכה לתפקוד הלמידה של התלמידים, בציון של הצעות לשיפור הלמידה.


בבתי ספר יכולים להפנות תלמידים לאבחונים מסוג זה כאשר עולה הצורך, כגון במקרים שתלמידים מתמודדים עם קשיים או שיש פערים בין היכולות של התלמידים לתפקוד שלהם במבחנים ובשיעור. את האבחונים הללו מבצעים מאבחנים המוסמכים על ידי משרד החינוך.

 

רמות שכר


מאבחנים דידקטיים משתכרים בממוצע בין 7,000 - 8,000 שקלים לחודש. בתחילת דרכם המשכורות נמוכות מעט יותר ונעות בין 6,000 - 7,000 שקלים בממוצע. לאחר מספר שנות וותק עולות רמות ההשתכרות, אנשי המקצוע יכולים להגיע לטווח שבין 10,000 - 14,000 שקלים לחודש.


יש לציין כי טווחי ההשתכרות במקצוע זה משתנים בהתאם למסגרת העבודה שבה פועלים אנשי המקצוע (כגון במשרד החינוך, בעמותות פרטיות, בגופים טיפוליים וכדומה) וכן לעבודה בשוק הפרטי מול הציבורי. קריטריונים נוספים שעשויים להשפיע על המשכורת כוללים וותק מקצועי, השכלה קודמת, מיקום בארץ, הסמכות נוספות בידי אנשי המקצוע ועוד.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מאבחן דידקטי
6,000 - 7,000 שקלים 8,000 - 14,000 שקלים
הוראה מתקנת
7,000 - 8,000 שקלים 8,000 - 13,000 שקלים

 

* לתשומת ליבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

במשרד החינוך


במשרד החינוך עורכים תכניות שונות לאיתור תלמידים עם לקות למידה (כגון תכנית "מלקויות ללמידה" ומסלולים נוספים). אלה מתייחסות לקבוצות גיל שונות של תלמידים ונועדו למקרים שבהם עולה חשד ללקות. במשרד החינוך מכשירים אנשי הוראה בעלי רקע מתאים לביצוע אותם אבחונים. כמו כן, במשרד מממנים את עלויות האבחון, כאשר התשלום למאבחנים נערך בתעריפים שונים שנקבעים על ידי המשרד, בהתאם לסוגו (פסיכו דידקטי, דידקטי או פסיכולוגי). התשלומים מתבצעים על ידי זכיינים המנהלים את מאגר המומחים שבו נדרשים להירשם אנשי המקצוע.

 

 

דרושים - במה עובדים?


אנשי המקצוע יכולים להשתלב במסגרות תעסוקתיות שונות, הן בשוק הציבורי והן בסקטור הפרטי. הם יכולים לפעול בבתי ספר יסודיים ועל יסודיים וכן בתפקידי מת"ל (מומחים לאבחון וטיפול בתפקוד למידה) במערכת החינוך. כמו כן, באפשרותם להשתלב בשוק הפרטי כגון במרכזים לטיפול ואבחון, עמותות בתחום לקויות הלמידה ואסטרטגיות הלמידה, במרכזי מוכנות לכיתה א' ועוד. קיימת אפשרות לעבוד עם אוכלוסיות בקבוצת גיל מבוגרת יותר, כגון במרכזי תמיכה לסטודנטים במוסדות האקדמיים השונים.


במקרים רבים מדובר על אנשי הוראה פעילים שעובדים בתפקיד זה נוסף על תפקידים נוספים במערכת כגון יועצים, רכזים, מומחים בהוראה מתקנת ומורים בהוראה הפרונטלית, הן בחינוך הרגיל והן בחינוך המיוחד. על ידי הרחבת הסמכתם יכולים אותם אנשי הוראה להרחיב את אפשרויות התעסוקה ולפתוח דלת לקידום מקצועי ואישי במערכת החינוך וכן מחוצה לה.

 

מהן רמות הביקוש בשוק?


הביקוש לאנשי מקצוע בתפקיד זה רבה למדי. לאחרונה נרשמת עלייה במודעות לתחום לקויות הלמידה והורים רבים יותר נחשפים לאפשרות של עריכת אבחונים לילדיהם במסגרת פרטית או ציבורית. כמו כן, גם בבתי ספר מקבלים כיום כלים חדשים לאיתור מקרים של חשד ללקות אצל תלמידים כבר בגילים מוקדמים. כל הגורמים הללו ואלמנטים נוספים תורמים לדרישה למאבחנים במערכת החינוך וכן במסגרת פרטיות כגון עמותות ומרכזי טיפול.


בשנים האחרונות חלה עלייה במספר הילדים ובני הנוער המאובחנים כלקויי למידה. לפי הנחיות משרד החינוך, ילדים עם לקויות למידה משולבים בכיתות הרגילות. מכאן, שאנשי החינוך נדרשים לשלוט בכלים מגוונים כדי לקדם את כלל התלמידים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


הסמכת אנשי מקצוע לתפקיד מאבחן נעשית על פי הנחיות של השירות הפסיכולוגי במשרד החינוך (שפ"י). כדי לקבל הסמכה לתפקיד זה יש להיות בעלי תואר שני במקצועות רלוונטיים ולהשלים לימודי תעודה ייעודיים.


הקורסים בתחום זה מתקיימים באוניברסיטאות ומכללות בפרישה ארצית ובמסגרתם יכולים אנשי הוראה ומטפלים לקבל את הכלים והידע הנדרשים לאבחון התלמידים. הם מכירים את סוגי הלקויות, תהליכי התפתחות של ילדים וכן אסטרטגיות למידה שונות. נוסף על כך, הם לומדים כיצד לבנות תכניות למידה שיכולות להתאים לכל תלמיד ולסייע בהתאמת הלמידה לצורכים האישיים.


במרבית המוסדות, לימודי התעודה מיועדים, כאמור, לבעלי תואר שני בלקויות למידה או תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית ומקצועות משיקים, כגון חינוך מיוחד. במיעוט קטן של המקרים יכולים ללמוד באותם קורסים מורים שאינם בעלי תואר שני, אולם ברשותם וותק משמעותי בתחום (כגון מי שנמצאים במהלך התואר השני).


אפשרות נוספת להשתלבות במקצוע היא לשלב תואר שני בלקויות למידה יחד עם לימודי תעודה בתחום האבחון הדידקטי, ישנם מוסדות המאפשרים לסטודנטים ללמוד את שתי התכניות המקביל וכך לצמצם את משך ההכשרה.


במהלך ההכשרה המשתתפים משלבים תרגול מעשי והתנסות בשטח. ההתנסות נערכת במרכזים לאבחון ובמהלכה מתרגלים עבודה מול ילדים, בני נוער ומבוגרים, וכן צופים לתהליכי אבחון ומנתחים מקרי בוחן. מטרת התנסויות אלה היא לסייע לאנשי המקצוע לצבור ניסיון ולהתכונן לקראת האתגרים המקצועיים בתפקיד החדש.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
התלבטות - תואר שני בייעוץ חינוכי או לקויות למידה
תואר שני באבחון דידקטי עדיפות לאוניברסיטה
תואר שני באבחון לקויות למידה, בחירת קריירה
מה התוקף של אבחון דידקטי ופסיכודידקטי?
לימודי אבחון דידקטי בדוד ילין
לימודי תואר שני באבחון לקויות למידה/ניתוח התנהגות
לימודים לתואר שני בלקויות למידה